Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

selamlar atalay abi.yanlış topice yazdıysam kusura bakma ama en uygun yer burası gibi göründü(birazda acelem vardı...)
ben manisadanım ve bir tanede marshall valvestate 65 watt amfim var amfim bozuktu,lambayı ve trafoyu değistirdim fakat M5201 entegre gerektiriyor 3 tane buralardan bulamadım(izmirdende 1-2 yere baktım)
bulamadım kafayı sıyıracam yakında...bana edinebileceğim bir yer biliyorsan söyleyebilirmisin??
tel nosunu falan verebilirsen cok sevinirim!!!
(ayrıca nettende baktım hiç bir yerde mevcut deil)
 
sharlatan
ben bir iki yer biliyorum ama adresleri yok. Bulursam söylerim ama sanırım Ankara ve İstanbul'da vardır. En çok ta Laylaylom ve Laylaylim (biri Ankara öbürü İstanbul)lerde olmalı. Nasıl bozulur o alet ? :)

batu_han
Ankara'da müzik dükkanları olan küçük bir sokak var meşrutiyette. Yıkarı yüyrlken solda Ayma otelin hemen öncesindeki sokaktan aşağı in oralarda birkaç yer var. İyidir o mekanlar.
 
tekrar ben abey...bi ara sana manyetik sormuştum,ne önerirsin diye...ben seymour duncan sh-13 dimebucker de karar verdim fakat 1-2 arkadaşım solo için di marzio paf pro tavsiye etti..
sence hangisini alayım??
 
Dimarzio Paf Pro'yu Nirvana'dan Kurt Cobain kullanıyordu. Bu manyetikle benzeş olan ürünler aşağıdaki gibi.

BILL LAWRENCE LARGE HUMBUCKER PICKUP - BILL LAWRENCE MINI HUMBUCKER PICKUP - DIMARZIO SUPER DISTORTION PICKUPS - EMG 60 PICKUP - EMG 81 PICKUP - GIBSON '57 CLASSIC PICKUPS - GIBSON 490R ORIGINAL HUMBUCKER - GIBSON 498T ALNICO HUMBUCKER - SEYMOUR DUNCAN SH-1 '59 MODEL PICKUP - SEYMOUR DUNCAN SH-5 CUSTOM PICKUP - SEYMOUR DUNCAN STHR-1 TELE HOT RAILS PICKUP

DIMARZIO PAF PRO MANYETİK:
dimarzio_paf_pro.gif


Duncan SH-13 Pantera soundu veriyormuş. Ben olsam onu tercih ederdim :) Tizleri ve temiz sesleri vermesi için geliştirilmişmiş. Ben olsam Duncan alırdım. Sanırım alacağım, hoşuma gitti. :) Kanıma girdin... :twisted:

SEYMOUR DUNCAN SH-13 DIMEBUCKER:
sh-13.jpg
 
batu_han demiş ki:
Arkadaşlar 350$ civarında alabileceğim en iyi gitar markası ve modeli verir misiniz? (sert tonları olsun istiyorum) :x
Atalay abi ikinci el Jackson önermiş eğer 0 km istersen Washburn WR-154/BK'yı tavsiye edebilirim, 3 senedir kullanıyorum, memnunum, belirtttiğin fiyatta bulabilmen mümkün...
 
eyvallah abi bence sende edin hakikatten,
ben kücüklüğümden beri pantera dinliyorum,
onun için onu sectim yani:)
di marzio paf proyu hiç arastırmamıstım nası bir manyetik oldugunu bilmediğim için danıstım birazda...
neyse fikrin için sağol.kararımı verdim(senin sayende:p )
 
Başlangıç için iyidir ama çok sert müzik yapamazsın. Single manyetikli gitarlar daha çok rock ve jazz için iyidir. Pantera vb. için humbucker manyetikli gitarlar iyidir. Washburn uzun süre götürür. Squire de başlangıç için gayet iyi.
 
sharlathan demiş ki:
eyvallah abi bence sende edin hakikatten,
ben kücüklüğümden beri pantera dinliyorum,
onun için onu sectim yani:)
di marzio paf proyu hiç arastırmamıstım nası bir manyetik oldugunu bilmediğim için danıstım birazda...
neyse fikrin için sağol.kararımı verdim(senin sayende:p )
PAF pro genelde hard rock tripleri için falandır...Kimin kullandıgını sormuşsun cevabı;
joe_ad.jpg

300mV çıkışa var bildigim kadarıyla
Frekans cevabı konusundaki grafik;
g_paf_pro.jpg
 
hollowtone demiş ki:
yani diyorsunki bununla akustik gitarımla çıkardığım john petrucci sololarını atamam :) ?

Yani ibanez alsam zorlanırmıyım, galiba daha sert bir gitar çünkü, 300 dolara bir tane kore yapımı ibanez bulmuştum, fakat kore yapımları baya kötü oluyormuş o yüzden almadım, doğrumudur? Yada yani bi kore yapımı ibanez bir squier'dan yinede kat kat iyimidir?

Ben dediğim gibi olay single coil ve humbucker arasında bir durum. Gitar markalarıyla ilgili değil. :)
 
b_lnd_spar_t demiş ki:
ya ben şey soracam.. gitarda telin perdelere deymesi ve çın diyerekten ses çıkarması neden olur... sap kaymasımı?? sap kaymasıysa o nasıl düzelir...

Sap kaymaz. Sap döner ancak. O da kötü gitar demektir. Bu çın olayını hala anlamadım ama bir şekilde fretlerde sorun yoksa (göçme vb.) telleri biraz kadırman gerek tremolodan. Veya sap dönmesi dışında, gitarın fretboardı bir miktar dışbükeyleşmeye başlar ve fretboardın ortaları biraz kalkar ve fretboardın en baş ve sonu dah aşağıda kalır. Aslında bu anlatıığım olayı hayatta hiç bir gitarda görmedim. Zorla ugrasmadıkça o fretboard öyle dışbükey olmaz.
 
Merhaba millet,
Ya ben olayı kısa kesim. Benim elimde 350$ var. Ben bu paraya beni uzun süre idare edebilecek bir elektro almak istiyorum. Ama ne alacağımı hiç ama hiç bilmiyorum. Ben de sizlere sormak istedim. Bir çok gitarı elinden geçirmiş arkadaşlar vardır heralde. Bana ne önerirsiniz? Rock çalacağım bu arada... Birde 200$ a bir amfi söylerseniz iyi olur :D Yalnız ben apartmanda oturuyorum. Fazla gürültülü olmasa da olur yani :p Kendinize iyi bakın şimdiden çok teşekkürler...
 
Geri
Üst