Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ya millet boss md-2 ve mt-2 pedalların fiyatını bilen var mı? bulamadım da? bir de onlardan kullanan arkadaşlar varsa iyi mi o pedallar?
 
demolarını www.bossus.com sitesinden deneyebilirisin ben ikisinide kulandım MT2 bence daha kullanışlı ve daha hoş mid soope ve mid boost olayında heavy tripli tonlarda ucuz ve başarılı bir çözüm,MD2 ise daha çok megadeth tripli daha tiz geldi mt2 ye göre yinede kullan ve yapacağın müziğe göre kendin yap seçimini...
 
Tam olarak efekt vermeye yarıyor. Daha nasıl anlatılır ki. Distortion, flanger, delay, reverb, EQ, vb. birçok efekt ve ses düzenleyici efektler var. Tek tek olarak ta satılıyor hepsi birarada multi prosesor olarak ta.
 
öncelikle merhaba.. forumda yeniyim.. oldukça beğendim bilgilerinizi ve oldukça bilgili olduğunu hissettiğim insanlara bazı sorularım olacak.. yaklaşık 5 yıldır elektrik gitar çalıyorum.. genel olarak beğendiğim rock şarkılarını ve trash, heavy metal çalıyorum... hiçbir iddiam yok bu işte, grup, sahne vs.. sadece kendim için çalıyorum... elimde washburn bt4 gitar, zoom 505ii, crybaby ve behringer gx110 anfi war.
bugunlerde warlock kasa almaya karar verdim.. maddi durumum oldukça kısıtlı.. ve basit bi warlock istemiyorum.. yani 22 perdeli, kilitsiz vs.. istediğim üst model warlockların fiyatları oldukça yüksek.. ucuz bi warlock nj, bronze falan alıp, uyduruk bir gitardan floyd rose kilit sistemini söküp ona takabilirmiyim? daha sonra alıştığım 24 perde bi sap ve istediğim tonları veren manyetikleri değiştirip ömür boyu bu gitarı çalabilirmiyim?
2-maddi durumumun kısıtlılığıyla ters düşecek ama custom warlock yapabilecek birisini tanıyormusunuz? warmothtan vs. parça getirmem çok zor.. daha önceki msglarda bahsedilmiş bazı warmoth parçalarının bazı mağazalarda bulunduğundan ama warlock kasa getiriyorlarmı?
3-neck-thru olayının avantajı dezavantajı nedir? bunlarda da truss rod olduğunu tahmin ediyorum ama bu kasa-sapın bağlandığı yerde gerilim yaratmaz mı? yani sağlamlık açısından?
4-505ii'nin kısıtlılıklarından kurtulup ikinci el veya sıfır zoom gfx5 veya gfx8 alacağım... hangisini tawsiye edersiniz? kullanan var mı? bunların ikinci el satılık ilanını bilenler özel mesaj atabilirse sevinirim.. digitechler zoomlardan daha pahalı ama bunlara ikame olabilecek bi digitech hangisidir? digitech serilerinden pek bişey anlamadım... hangileri pre amp hangileri multi fx? galiba gnxler preamp.. ama rp2 ve rp200 gibi farklı numaralı seriler var.. bu arada lütfen analog setup demeyin o kadar uğraşacak zamanım ve param yok..
5-önce gitarı mı almalıyım yoksa processoru mu? yoksa mentalitemi mi değiştirmeliyim?
mesajı uzattığım ve yer kapladığım için ayrıca özür dilerim... kolay gelsin
 
merhaba, bu siteyi geç keşfetmemin üzüntüsünü, harika bilgilerle dolu forumu okumaya başlar başlamaz unuttum!!! böyle sağlam bir bilgi paylaşımına hiç bi yerde rastlamamıştım doğrusu.
eh, bu kadar edebiyat yeter biraz da soru sorayım bari.
1)4 yıldır severek kullandığım emektar S.B. Dreams gitarıma bi update yapmak istiyorum. muhtemelen humbacker alıcam bi tane. ve "Muse" şarkılarındaki gibi farklı bir (biraz elektronik, synth) sound yakalmak istiyorum. ne önerirsiniz?
2)bide gitara bakım yaptırıcam. tünelde bildiğiniz iyi bi usta varmı (luther diye birinden bahsediyosunuz o ise bi zahmet yerini de tarif etseniz)
3)Steinberg warp ve IK Multimedia Amplitube dışında bi gitar efekti önerebilirmisiniz.
4)Muse konserinde izledimde, eleman, gitarın üzerindeki bi potansiyometre ile gitarın pitch bend iyle oynuyordu. ama whammy gibi değildi sanki, başka bişeyler de diğişiyordu. bu gibi şeyleri yapabilecek ekipman hakkında bilginiz varmı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
ASH:

1. Dijital ses vb. efektler manyetik ile ilgili değildir. Bazı filtrelerden ve efektlerden geçerek bize duyurulur. Manyetik fazla etkili olmaz o konularda. Belli bazı frekanslara birkaç desibellik fark yaratır o kadar ve daha çok clean tonlarda (temis, efektsiz) bir miktar işe yarar p manyetik özellikleri.

2. Ankara'dayım.

3. IKM nin software i en iyisidir. Ben de kullanıyorum bazen.

4. Bu genelde özel olarak tasarlanmış, pedal efektorü yerine gitara monte edilmiş devrelerden oluşan bir wah olabilir. Bİrkeç değişik wah rengive yapısı vardır. Biri senin aklındadır o değil dersin. Gitara gömülü bir efekt devresidir kısaca. elektronikçi ve müzik aletlerinden anlayan biri yapabilir ancak.
 
Saol atalay...

peki şöyle diyim o zaman. tecrübelerinize dayanarak canlı, taze, geniş ve güçlü bi ton alabileceğim bi manyetik önerebilirmisiniz. EMG81 önerdiler, biraz araştırdım, metallicanın kullandığı gitarların nerdeyse tümünde var. e adamlar bişey bilio heralde ki kullanıolar ama bahsettiğim soundu alabilecekmiyim emin diilim. ya bişeyler önerin işte.

bide hala gitar bakımı için "yer tarifi" sorum geçerli arkadaşlar

teşekkürler...
 
EMG 81 fazlasıyla yeterli bence, sende bir problem yoksa bu pickuplar çok güçlü tonlar verir!

Gitar bakımı için:
Yüksel Ustaoğlu
0212 243 08 92
Tünel Erkanıharp Sok. No:15 Beyoğlu
 
Ben EMGlerden hiç haz almadım. Seymour Duncan SH4, SH12, SH14 tavsiye ederim. Bunlar Nırvana, Megadeth (SH4-TB4), ve Pantera'nın (SH12-14)kullandığı manyetikler. Ama EMG sevmiyorum demek kötü demek değildir. Zevk meselesidir. Aynı şekilde DiMarzio da çok iyidir. Önemli olan gitarın gövde yapısı ve sesin hangi amfiden çıktığıdır. Ses çıkana kadar çok fazla değişkenle karşı karşıya kalıyorsun. Her ne kadar manyetiklerde EQ ayarları farklı olsa da, profesyonel yaklaşımlar dışında manyetiklerin görüntüsü dışında birçeokları için birşey değişmiyor: Çünkü konser performansı sırasında amfilerin iyi olması, ses akustiğinin iyi olması, manyetiklerin dominant olduğu frekansların iyi belirlenip salona uygun ve amaçlı olarak diğer enstrümanların ilgili ve ilgisiz frekansların filtrelenmesi-güçlendirilmesi vb. birçok unsur giriyor ki senin aldığın manyetiklerin asıl rengi ortaya çıksın. Bütün bunlara bir de senin çalış stilin giriyor.

Sadece Bir Marshall ile Peavey amfi (ki ikisi de sert soundlar için idealdir) deişimi yapsan manyetiklerinin neredeyse hiçbir anlamı kalmayacak. Bütün setuplar aynı bile olsa amfilerin Bas mid ve tizlerinin frekansları büyük ihtimalle farklı frekanslara adapte edildiği için bütün soundu sil baştan yapacaksın.

Genel bir bilgi vereyim dedim: Amacım sana manyetik seçiminin yanlış mı yaptım diye uykularının kaçmasını önlemek. 10 yıl gitar çalıp bir albüm çıkartıp, sürekli bir tarz ekipman setine sahip olduktan sonra belirli bir tarz ve gitar soundu rengine karar kıldığında, bir adet manyetik için bir haftanı geçirebilmen çok doğal olacaktır. İşte o zaman gerçekten kullanacağın manyetik önemli olur.

Kolay gelsin.
 
slm meraba

Ben daha bir iki gün önce jackson kely2 aldım ikinciel 650 $ nedersiniz çok vermişmiyim (ama gitar çok temiz sadece volümü açıpkapatırken biraz hışırtı yapıyo onu nasıl gidrebilirim sölerseniz iyi olur) bide bir pedal sorunum var bir pedal alacam ama ne alayım bilmiyorum zoom gfx8 yada analog pedal toplamayı düşünüyorum ama analog konusun da bilgim yok hangi pedallar alınır ben death metal yapıyorum hangi pedallar lazım boss 'un hazırbir paketini sordum 1200 $ dı nedersiniz.
 
Bence de oksitlenmedir. Elektronikçilerde sprey satılır al sık gitsin olay bitsin. Gitara normal para vermişsin. Hayırlı olsun. Ama ikinci el ise biraz fazla.
 
Orada dikkat etmen gereken husus kontak spreyi içeriden sıkman lazım, öyle potans başlığının altına sprey sıkmakla olmaz. O yüzden gitarın arka kapağını aç, hışırtı yapan potansın bacaklarının yuvarlak gövdeden çıktığı yerdeki aralıktan içeri spreyi sık, sağa sola çevir, bir daha sık, sağa sola çevir, öyle temizlenir.
 
Ben Gitarımı boyamak istiyorum. Ne yapmam gerek?
Boyalarını kazıyım mı yakıyım mı ne tarz boya kullanıyım gibi büssürü şey geliyor aklıma... Bilgisi olan var mı?
 
Gitarı boyamak çok kolay bir iş değil, bence ilk denemeyi yapmadan önce bir az luthier kapısı aşındır.(zımparalanıcakta,boyancakta,fırınlanacakta...)
Skatheist bu konuda tecrübe sahibi o sana anlatabilir görürse bu yazını.
 
Geri
Üst