Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

iyi gunler.
benim de bir sorum var.

yakin zaman icinde "twang" tonu alabilecegim bir telecaster istiyorum, makul fiyatlarda tabi mümkünse.
yani maksimum 400$ vermek istiyorum, acelem de yok yani almak icin, bir ara amerikadan gelen olursa ona ismarliyacagim yapabilirsem.
yani aslinda tünele gidip herbirini denemem en mantikli secenek bunun farkindayim, almadan önce de deneyecegim zaten, ama asil sizden de biliyorsaniz su bilgiyi ogrenmek istiyorum.

fender mexican telecaster'in agaci, fenderin kendi sitesinde alder, music123 gibi satis sitelerinde ise poplar olarak gozukuyor.
gercekten bilen varsa nedir bu gitarin agaci?

hani manyetiklerden memnun olmassam degistiririm belki ama, alacagim gitarinin agacinin iyi olmasini, sustaininin az olmamasini istiyorum.

bildigim kadariyla maun daha tok, bas sesler verirken, alder, maple, daha parlak, tiz sesler veriyor. kisaca sunu sorayim, agathis, hardwood, poplar, alder, ash, bu agaclar gitarin tonunu nasil etkiler?
 
slm metalisa,
cort x2'yi satarsan haberim olsun bana onun gibi bişey lazım oldu şu sıralar, satarsan ne kadar istersin? Birde rengi ne?

Bu arada ne tarz müzik yaptığını ve nasıl bir sound istediğini söylersen sana gitar alman konusunda bişeyler söyleyebilirim.
 
beyler karar veremedim yazın elektro alıcam epiphone gitar istiyorum les paullar arasında hangi gitarlar iyidir? :D les paul 100 ve (henüz görmediğim ama çok duyduğum) les paul standart arasında düşünüyorum
 
epiphone alacam dersen kesinlikle les paul standart iyidir gayet güzeldir derim. ama gitar konusunda acemiysen önce daha ucuz yollu ikinci el bi gitar al onla gitar hakkında fikir edin bence. isteklerin filan daha bi belirginleşir hem.
 
Sağol Cursed-one klasik gitar çalmışlığım var gitarla aram iyidir ama elektrogitarım da adi olsun istemiyorum çünkü çok kısa bir süre içinde bana yetmeyeciinden korkuyorum sağol
 
merhaba arkadaşlar benbir wah pedal düşünüyorumda karar veremiyorum sizlerin fikirlerinide almak istedim.
Morley ve Cry baby buldum aşağı yukarı fiyatları aynı ama karar veremedim.bilmiyorum tarz farkı fln varmı da?sizlerinde bir fikrini alayım dedim?
sizce hangisinde karar kılayım????
Saygılar....
 
Cry Baby çok yakıcı, güzel bir wah pedal. Morley ise o kadar derin değil ama daha çok tonda pasif bir wah tonu ile dolaşmak isteyenler için daha yararlı olabilir. Örneğin sololarda wah kullanarak gerektiğinde çınlama yada yumuşak smooth tonlar elde etmek için. Cry Baby'de ise alışık olduğumuz koyu wah tonu var. Tabi bu benim kulağımla duyarak yaptığım yorum. Cry Baby nin bir derinlik ayarlama mekanizması var ise herşeye uyabilir alet.
 
Wah pedalını deneyerek almanızı tavsiye ederim. Sesin değişimini duyun, fiziksel olarak hareketlerini inceleyin... Diğer pedallar bir yana wah pedalı hangisini alayım diyerek almak biraz üzücü olabilir...
Bahsettiğiniz pedallar çok farklı karakterde... Mutlaka ikisini de deneyin...
Ben CryBaby kullanıyorum(GCB-95). Memnunum. 3 yıl oldu, şimdilik bir sorun yaşamadım. Sesi benim için güzel...
Kolay gelsin...
 
Selam arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Elektrogitar almayı düşünüyorum. Online bi sitede washburn x20 var 340 milyona.Ben washburn.com a baktım fakat x20 modelini bulamadım. X12 modeliyle aralarında 40 milyon falan fark var. Sizce hangisi iyidir? x20 üretilmiyormu neden washburnun sitesinde yok?bilgi verirseniz sevinirim. Ya bide jackson js30 var aklımda 770 milyon falan galiba sizce değermi o fiyata?
 
Ama X30 un fiyatı baya bi abartı gibi geldi bana 600 dolar falandı washburn.com da yani türkiyede bu 700 800 dolara satılır yani arada çok fark var 340 milyon X20 700$ biri
 
X-30 fiyatı Ankara zuhalde 450 civarıydı soralı abyağı oldu tam hatırlamıyorum keza X-40 da öle ikiside çok tatlı gitarlar farklı zevklere hitap ediyorlar.
 
Ya sizce X40 mı iyidir yoksa ibanez rg320 mi? İkiside hemen hemen aynı fiyat galiba ibanezi çok tavsiye etmişler okuduğum forumlarda karar veremedim. Bi sorumda zuhalin adresini alabilirmiyim internet adreside olur ankaradaki adresinide yani şöyle bi tarif ederseniz sevinirim.
 
Geri
Üst