Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Hocam aslında haklısın Steve Vai tonunu yakalamak zor. Aslında ben yanlış ifade ettim.

Benim kastetmek istediğim şuydu. Her manyetik clean tonda kendine has doğal bir ses rengi veriyor. (kimi tınnnn, kimi tannn, kimi tonnnnn gibi sesler veriyor) Bu clean ton üstüne bir sürü efekt cihazı eklenerek de bir çok değişik sound elde ediliyor. Ama naaparsanız yapın üstüne inşaa ettiğiniz tüm distortion, chorus vs. manyetiğin ilk clean tonda verdiği ses rengi üzerine inşaa oluyor.

Bu mantıkla önce Steve Vai veya Satrianin tonlarına ulaşma yolunda ilk önce onların kullandığı manyetiklerden kullanarak önce gitarımın temiz tondaki ses rengini onların tonuna yaklaştırmam gerekiyor diye düşünüyorum. Haa sonra üstüne ekleyeceğim efektlerle onların orjinal kayıtlarındaki tonlara ne kadar yaklaşırım elbet bu biraz zor bir yol.

Bilmem yanlışmı düşünüyorum.

Bu arada köprü için Dimarzio Evolutionu kimse tavsiye etmedi. Dimarzio Paf Pro yu tavsiye edermisiniz. Kesilinlikle Satriani tonları peşinde koştuğum için Dimarzio deyip duruyorum. (Seymour Duncan çok öneriliyorda)
 
Satriani'nin canlı kayıtlarını dinlediysen oradaki tonları oldukça tizdir ve cdlerdeki kadar etkileyici değildir.Çünkü Satriani milyonlarca dolar sponsorluk parası aldığından konserlerde dimarzio kullanır.Oysa nette manyetik sitelerini gezersen görürsün, herkes Satriani'nin kayıtlarda Seymour Duncan Pearly Gates kullandığını söylüyor.Gözümle görmedim ama, Satriani'nin kayıtlrında dimarzio değil ama seymour duncan tonu olduğu ortada.
 
Evet maalesef bu herşeyde öyle adam morley in reklamını yapıyor cry baby kullanıyor yada boss'un reklamını yapıyor dod kullanıyor hiçde zor değil insanları kandırmak...
Ve şunuda eklemek lazım duncan rulezz 8)
 
Zaten kırk load ve reload albümlerinin kayıtlarında elindeki junior gibson les paul ve 57's amerikan stratı ile çaldı...
o sıralar harıl harıl mesa boogie reklamı yapıyorlardı fakat marshall 'danda vazgeçmiyorlardı hani :)
 
grpwas18sf.jpg


resimdeki gitar hakkında bir bilgisi olan, kimin kullandığını bilen, en önemlisi hangi model olduğunu bilen biri söylerse sevinicem

gitarı aratmadığım arama motoru kalmadı ama tek edinebildiğim bilgi gitarın washburn marka olduğu onuda www.edromanguitars.com da buldum resimide orada buldum ama modelinin ne olduğu hakkında hiç bir bilgi yok.

özel yapım olduğunu sanmıyorum çünkü daha önceden çok kez görmüştüm bu gitarı.

:arrow: :?:
 
Dostlar doğru söylüyorsunuz ama ben Ibanez JS 1000 i olan birisini dinlemiştim gitarın üzerinde Dimarzio Paf Pro vardı ve bu kadar satriani sounduna yakın bir ton duymamıştım.

Dimarzio Paf Pro nun clean tonda wah wah ımsı bir etki ile ses çıkardığı söyleniyor.
 
benim gitarım washburn w1-24 .üzerinde w621(neck) ve w623(bridge) manyetikleri var.değiştirmeyi düşünüyorum.seymour duncan tb4 falan düşündüm(sanırım sh 6 da oalbilri sabit köprüler için o oluyordu).ne takmalıyım sizce?genel olarak hard n' heavy den(glam,hard-rock) biraz da trash tarzında şeyler çalıyorum.
 
Millet ben 500-600$ civarı bütçemle yeni bir gitar almak istiyorum..Netten arştırdığım kadarıyla kendine yakın hissettiğim gerek kasa şekli gerekse pick up 3 tane model çıkardım...
1-İbanez RG350DX
2-LTD M100FM
3-Jackson PS4

Sizce bu aletlerden hangisi blues&distortion tonlarında daha iyi performans verir.ve ayrıca satabileceğim zaman en kolay hangisini en az zararla satarım yardımcı olursanız sevinirim... :roll:
 
Arkadaslar,

Manyetik isini abartmayiniz. Zira eger bir gitarda is yoksa ne manyetik takarsaniz takin o gitarin asil dogal karakterini degistiremeyeceksiniz, ve kotu bir gitardan super bir gitar yapamayacaksiniz.

Keske oyle olmasa: Elbet manyetik degisimi ile seste fark olacak, ama manyetik su bu degil en onemli unsur agacin kendisi. Eger is yoksa o gitari unutun benim felsefem budur.

Elimde simdi open E tuttugum slide icin kullandigim bir epi SGye 3000 dolarlik bir gibson historic 1958 reissue'dan cikan manyetikleri taktim. Iyi mi iyi. Ama hic bir zamna bu konturplaktan yapilmis olan bu gitar, secme maundan yapilmis bir gibson kadar iyi olamayacak. Isin aci yonu bu.

B
 
Sevgili DrB,

Bu söylediğin mantıkla benim manyetik değiştirmem doğru sonuç verecek umarım. Zira elimdeki Jackson custom made oldukça orjinal ve pahalı bir gitar. Yani kaliteli bir gitar. O yüzden manyetik değişimi gitarımdan dandik bir gitara takıldığı sonucunu vermeyecektir umarım.

Herşeyden öte EMG manyetiğin kendisi oldukça belirgin ve baskın bir sese sahip. Sanırım EMG li jackson gitarıma dimarzio paf pro taktığımda çok ciddi bir ses rengi değişimi olacağına inanıyorum.

Bu EMG ile 7 senedir çalıyorum illalah dedim. Gitarı ilk alırken pek gitar çalmayı bilmiyordum tipi hoşuma gitti sipariş verdim aldım 1400-USD ye sadece ritm çalıyordum oh ne ala sert tonlar vardı. Ama iş satriani parçalarını çalmaya başlayınca değişti. Yıkıldım. Yıllarca efekt cizhazlarında ton arayıp durdum. 9 senedir gitar çalıyorum. Satrianin çalamadığım parçası yok gibi. Ama o kadar işte. Ben bu kadarım. Gel bana manyetik vs. de orda apışıp kalıyorum. Her zaman bu tip ayarları arkadaşlarıma yaptırıp durdum. (Sap ayarı entonans vs.) Hiç ilgimi çekmedi İlgimi gitar çalmaktan başka birşey çekmedi. Çevremde benim gibi böyle özürlü birkaç arkadaşım daha var.

Bakıyorumda günümüzde 2-3 senelik daha yeni ritmden solo gitara geçmiş arkadaşlar gitar mekaniği üzerine kitap bile yazacak bilgiyle donanmış. Ben biryerde hatamı yaptım acaba.???? :bilmem
 
Ilk olarak sanirim bir daha ustune basa basa dusunmen gereken sey buranin bir internet forum oldugu. Nasil Harmony Central'daki yorumlarla da problemin oluyorsa burada da su anda ayni problemleri yasiyorsun gayet dogal bu. Yani kime inanayim, bu adam boyle diyor ama dogrumudur seklinde hadiseler.

Ve haklisin, bol keseden sallayan cok olur.

Bu arada bir seyi anlatamamisim/anlamamissin, ayni kapiya ciktigi icin hangisini secmek sana bagli. Dedigim kotu bir gitari adam edemezsin, ne yaparsan yap. Ama iyi bir gitara hic dokunmamak lazim diye bir sey cikarmak yanlis olur. Tersine Duncan olsun DiMarzio olsun EMG olsun butun bu manyetik ureticilerinin urunleri tersine iyi gitarlarda ise yararlar. Daha olu, ingilizce - dud - adi verilecek gitarlarda gelisme saglarlar ama cok kisitli bir sey olacak bu.

Onemli diger bir husus her manyetigin her gitarda illa ki iyi bir sonuc vermesi dusuncesinin yanlis oldugu. Boyle bir sey keske olsa, ama yok. Tabi aslinda sen buranin eski halini bilmiyorsun, Reggea icin bile nerdeyse en iyi manyetik EMG ilan edilmekteydi, ozellikle o anda hic EMG duymamis ve nedir bilmeyen adamlar sayesinde, zira o anda onlar da EMG manyetik almak icin yaptiklari girisimleri baska dizinlerde konusuyorlardi. Ama burada EMG kullanan ve iyi seyler yapan adamlar da var, onlara lafim yok tabi ki.

Bu durumda senin gitarina biraz daha dogal (telin tinisini daha net yansitan) bir iki manyetik onerisi verebilmem icin senin gitarinin karakterini ogrenmek lazim. Soyleyecegim manyetikleri de kullandim veya kullanmaktayim.

Gitarinin sesi (EMG olmadan) tiz mi, bass mi ve orta dalga ebadi nasil? Ozellikle dikkat edilecek nokta kopru zira orada senin gitarinin sesi gereginden fazla tiz mi, yoksa daha net daha acik bir ses mi istiyorsun vs. Dedigim gibi emg manyetiklerle degil gitarinin akustik dogal sesinden bahsediyorum.

B
 
arkadaşlar gitarımı takınca boynuma gitarın klavyesi biraz yere paralel şekilde duruo.gitarı da çok aşağıya takmıyorum.birz da olca yukarı bakması gerekirken paralel olacak şekilde duruyor.bu da çalarken beni zorluyor.acaba ağırlık merkezinde mi bir sorun var?nasııl halledebilirim bunu?
 
Antibiyotik demiş ki:
arkadaşlar gitarımı takınca boynuma gitarın klavyesi biraz yere paralel şekilde duruo.gitarı da çok aşağıya takmıyorum.birz da olca yukarı bakması gerekirken paralel olacak şekilde duruyor.bu da çalarken beni zorluyor.acaba ağırlık merkezinde mi bir sorun var?nasııl halledebilirim bunu?

Iste tam bu yuzden Gibson LP'lerin cok rahat gitarlar oldugunu dusunuyorum. Eger avatarima bakarsan oradaki egimi goreceksin. Ve bu egim agirlik hesaplamasi ve gitarin ince ergonomik ozellikleri ile alakali. Tabi ayni seyler bu gitari oturup calarken cok cok rahat yapmiyor, orasi ayri mevzuu.

Bence kendine kalin deri bir aski bul, ve ic tarafi kaygan olmasin. Cok ise yarar, en azindan gitarin kayip kayip yere tam paralel olmayi birakir, biraz bir aci saglarsin.

B
 
Elekro gitarlar diğer gitarlardan farklı olarak zaten,ayakta çalmak için tasarlanmışlardır.Mesela ben ne yparsam yapayım oturarak çalamıyorum hangi gitar olursa olsun.

Bazen kötü alışkanlıklarda çeşitli sorunlara yol açıyor adam gitarı silah gibi tutuyor mesela.Gitarın gövdesi sağ böbreğinin üzerinde sapıda sanki adamı tarayacakmış gibi öne doğru duruyor bunlarda ileride sorunlara yol açıyor..
 
Abi ben de benim gitara bir hambucker alacağım da ne önerirsiniz. Dimarzio veya Duncan öneriyorlar. Ben bir de size sorayım dedim. Bana sert bir ton ve güzel solo tonları veren birşey lazım. Parası önemli değil. Ne öneririsiniz?
 
rL demiş ki:
Abi ben de benim gitara bir hambucker alacağım da ne önerirsiniz. Dimarzio veya Duncan öneriyorlar. Ben bir de size sorayım dedim. Bana sert bir ton ve güzel solo tonları veren birşey lazım. Parası önemli değil. Ne öneririsiniz?
seymour duncan tb4 öneririm :arrow: ;)
 
Geri
Üst