Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Eveet nihayet Dimarzio Tone Zone bugün takılmış olarak gitarımı teslim aldım. (Gitarım : 12 senelik jackson gövde alder) 3 saatlik uzun denemelerim sonrasında Tone Zone ile ilgili edindiğim sonuçları aşağıda paylaşmak istedim.

Tone Zone da en çok ilgimi çeken özellik manyetiğin inanılmaz duyarlı olmasıydı. Daha önce EMG manyetiklerimde yaşadığım legato, tapping lerdeki ses kayıpları tone zone ile nihayet son buldu. Tone Zone legatolarda o kadar hassaski en ufak parmak dokunuşunda pena vurmuşcasına dolgun bir ses alıyorsunuz.

Daha önceki EMG manyetkilerimde bu sorunu çok yaşadığım için legatolarda klavyeye parmak basıncımı öyle fazla veriyordumki (tüm sesler net duyulabilsin diye) bazen klavyeyi dövdüğümü düşünüyordum. Oysa Tone Zone da ideal parmak basıncında istediğiniz sesleri çok rahat duyabiliyorsunuz. Aynı şekilde tappinglerde de ses duyulsun diye klavyeyi parmağınızla aşındırmanıza gerek yok. Evde multi efekt cihazınızdan direkt kulaklıkla bile düşük volümde gitar çalsanız tappinglere inanılmaz cevap veriyor. Daha öncelerde tappingler ve legatolar için yüksek volümde çalmak zorundayken şimdi en düşük volümde ses kaybı yok. Solo çalan ve özellikle virtüözlerin sololarını çalan veya çalmayı amaç edinmiş herkese tavsiye ederim. Bu arada manyetik bu kadar hassasken ne dip gürültüsü var ne de legatolarda uğultu ve titreşme var. Birebir çaldığınızı tane tane duyabiliyorsunuz.

Gelelim tonlara;

Tone Zone gerçekten adını hakkeden bir manyetik, 3 saatlik bir multi-efekt denemesinde 2-3 tane satriani ve vai tonu yakaladım. (hemde yakın tonlar değil neredeyse birebir tonlar) Midler ve baslar yüksek ve tiz nispeten düşük. Ancak bu seste bir boğulmaya veya bulanıklığa sebep değil. Alt üç telde gerçekten temiz tonlar alırken üst tellerde bas seslerin gücü ve temizliği sizi etkiliyor. Özellikle artificial harmonic te çıkan çığlıklara hayran kaldım. Tone Zone u yurtdışında araştırdığımda neredeyse her forumda herkeste bir tone zone olduğunu gördüm ve insanlar bu manyetiği baştacı etmişlerdi. Ama iş Türkiye ye gelince çok fazla yoruma rastlayamamıştım. Bu beni ürkütmüştü. Riske girdim aldım ve yurtdışındaki bu tone zone çılgınlığının sebebini daha iyi anladım. Bu manyetiği internette araştırın yurtdışında hep aynı sonuç çıkyor karşınıza : " This is the most versalite pickup.." Evet gerçekten bu kadar esnek ve değişken bir manyetiğe daha rastlamadım. İstediğiniz neredeyse her tona cevap alabiliyorsunuz...

8 senedir solo gitar çalıyorum çok gitar geldi geçti elimden ama hız ve harmoni için Tone Zone un piçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.

Neyse bayağı uzun oldu sanırım.. Tone Zone alacağım zaman hakkında çok az bilgi olduğu için kararsız kalmıştım. Benim gibi araştıran arkadaşlara fikir vermesini ümit ettiğim için biraz uzun yazdım.

Not : Heavy ritm veya blues ve jazz için bu manyetiği tavsiye etmiyorum daha iyileri var Seymour Duncanlarda. Lead gitaristler Tone Zone u düşünmeden alabilirler. Sololarınız ve yıllarca emek verdiğiniz tekniklerinizin hakkını veren bir manyetik.
 
Bende bir solo gitarist olarak bir çok manyetikte çeşitli sorunlar yaşadım anlattığına göre iyibir manyetikBen daha önce kullanmadım ama bu yazıyı okuyunca gerçekten ilgimi çekmeye başladı..
 
merhaba arkadaşlar ben jackson x serisinden firestrom (2hm) gitar alıp seymour duncan neck e sh1n ve bridge ye tb4 takmayı düşünüyorum nasıl bir sonuç elde ederim?
 
arkadaşlar sizinle nefretimi paylaşmak istiyorum. jackson sl1 almaya karar verdim gittim izmir de laylayloma. sitelerinde 1777 euro yazıyordu abd. adama dedim ben bunu almak istiyorum ne kadar. adamın bana dediğine bak 2400 euro... dolar değil euro arkadaşlar. türkiyenin halina bak be ne olmuş. yurd dışında 1600$ a rahat alınabilecek gitar 2400 euro... yuh diyorum başka bişey demiyorum. bu arada dedim sitede böyle yazmışsınız. o japondur dedi. bende acil kaçtım ordan yoksa benden de para falan alırlar gitarlara baktım diye...sizin hesapınız ...kaç gitara bakmıştınız :).. böyle yani arkadaşlar bana başka nerden sl1 temin edeceğimi söyler misinz?........
 
bende öyle biliyordum ama adam b.ka sarmamak için dedi öyle herhalde. sitede çünkü 1777 euro gene iyi fiyat yani değil mi? bi forumda da cash 2100 euro türkiye satış fiyatı demiş ama şimdi 2100 nerde 2400 nerde dimi ama. bir yere kadar sabrediyoruz da yok ondan sonrası olmuyo ya...
 
Aslında pazarlık yapınca düşüyorlar 1800$'a kadar. Ben de İstanbul laylaylom'dan KV2 usa almaya gitmiştim. Adalar en başta 2500$ dedi. Peşin alacam bilmemne düşür biraz daha falan diyince düşürdü 1800$'a kadar. Sonra 2 hafta içinde getiririz siparişinizi dediler. Kapora yatırdım bir miktar. Aylarca telefon konuşmaları falan derken aleti getiremediler veya ayak yaptılar. O kadar düşünce fiyatı satmak istemediler. Neyse sonra kaporayı geri aldım da sırf KV2'nin kaporasıyla PODxt ve Ibanez rgt42 aldım :)
 
Nerdeyse o fiyata amerikada namm custom shop jacksonlar satılıyor yaw nedir bu ya sinir oldum şimdi bence amerikadan al celephais sana yardımcı olur istersen git direk ebay den filan al bütün masraflarıyla yinede laylomdan ucuza gelecektir!
 
Yakın bi zamanda jackson js30 aldım.Ben adanada oturuyorum kardeşim istanbulda okuyor o aldı benim için parama en uygum olanıydı heralde neyse ben bu gitara dimarzio superdistortion takmayı düşünüyorum tabi bir kaç ay beklemem lazım ne dersiniz uygunmudur sizce.Bana gelen duyumlara göre processorlere baya bi iyi geliyormuş.

Eski gitarım washburn chicago(inşallah doğru yazdım) kasa 5 manyetikliydi floyd rose var üstünde genelde 2. el 250 dolara gider deniyor.Gitar çok temiz bu gitarla ilgili bi bilgisi olan varsa 4 yıllık bu gitarlar kaça gidiyor bi söylesin.
 
@katilinek
Ben olsam Jackson'a Seymour Duncan manyetik takardım. bendekinde tb4 var ve tonları çok iyi.
sadece amfiyle gayet güzel bir distortion verebiliyor. neck'e de seymour duncan jazz takmayı düşünüyorum. sana da öneririm
 
arkadaşlar ikinci el bir elektro gitar anfisi düştü elime..anfi 10 watt markası yamaha..90milyon istiyor.SAmsunda yaşıyorum anfinin sıfır fiyatını öğrenemedim ..internettende bilgi bulamadım,son çare buraya yazıyorum. Fiyat uygunmu? bi de ben bu anfiyi konserlerde de kullanacam gerci 10 watt ama işimi görür mü?beni 1,5-2 sne götürebilirmi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..Saygılar
 
katilinek demiş ki:
Yakın bi zamanda jackson js30 aldım.Ben adanada oturuyorum kardeşim istanbulda okuyor o aldı benim için parama en uygum olanıydı heralde neyse ben bu gitara dimarzio superdistortion takmayı düşünüyorum tabi bir kaç ay beklemem lazım ne dersiniz uygunmudur sizce.Bana gelen duyumlara göre processorlere baya bi iyi geliyormuş.

Eski gitarım washburn chicago(inşallah doğru yazdım) kasa 5 manyetikliydi floyd rose var üstünde genelde 2. el 250 dolara gider deniyor.Gitar çok temiz bu gitarla ilgili bi bilgisi olan varsa 4 yıllık bu gitarlar kaça gidiyor bi söylesin.

Ben Superdistortion kullanıyorum,425mv çıkışı var paramteric diagramında basları kuvvetli bir manyetik olarak görünüyor,sanırım tone zone'da yapabiliceklerini dp-100 de de yapabilirsin.Ben memnunum tavsiye ederim.
 
arkadaşlar bişey sormam lazım.f.rose lu,kilitli washburn wr154 gitarım var .çok şükür memnunum..ancak bazen stüdyoda akord çok kaçırıyor.bazen sadece başında yapıyorum bir daha yapmıyorum 2 saat boyunca.bu neden kaynaklanıyor..bir de f.rose lu gitarı olanlara soruyorum akordu ince aayar yerlerinden mi yapıyorlar yoksa kilidi açıp yapıp ince ayar yerlerini fix mi tutuyorlar..herkes farklı birşey söylüyor hangisi daha basit dersek ince ayar daha basit ama o zamanda gitarın entonasyonu bozuluyor diyorlar..ben ince ayar yerlerini fix tutuyorum kilidi açıp ordan yapıyorum buda çok vakit kaybı oluyor.yani iyi bilenlerden bigi almak istiyorum (bu arada dropped d yapabilmek için kalın mi telinin vidası sonuna kadar sıkılı,acaba bu yüzden akordu çok kaçması mümkünmü?) biraz saçma oldu bazı sorular ama ben genel bilgi istiyorum aslında..forumda aradım ama tam istediğimi bul
amadım...
 
Geri
Üst