Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

yucel demiş ki:
katilinek demiş ki:
Yakın bi zamanda jackson js30 aldım.Ben adanada oturuyorum kardeşim istanbulda okuyor o aldı benim için parama en uygum olanıydı heralde neyse ben bu gitara dimarzio superdistortion takmayı düşünüyorum tabi bir kaç ay beklemem lazım ne dersiniz uygunmudur sizce.Bana gelen duyumlara göre processorlere baya bi iyi geliyormuş.

Eski gitarım washburn chicago(inşallah doğru yazdım) kasa 5 manyetikliydi floyd rose var üstünde genelde 2. el 250 dolara gider deniyor.Gitar çok temiz bu gitarla ilgili bi bilgisi olan varsa 4 yıllık bu gitarlar kaça gidiyor bi söylesin.

Ben Superdistortion kullanıyorum,425mv çıkışı var paramteric diagramında basları kuvvetli bir manyetik olarak görünüyor,sanırım tone zone'da yapabiliceklerini dp-100 de de yapabilirsin.Ben memnunum tavsiye ederim.

Super distortıon güzeldir gerçekten ama gerçek performansını Lambalı amfilerde gösteriyor.Transistörlü amfilerde kullanıcıları şaşırtabilir..
 
Washburn bende kullandım gitarın floyd rosenun yayları normalinden büyüktü sonra değiştirdim.Kendi başıma ilk tel değiştşrşimde floyd rosu ayarlılamamıştım bu yüzden sende bi yayları kontrol et.Bence micro ayardan iş yap.Yayları değişince haftada bir gitarın akortuyla ilgilendim.Genelde washburnün tonu biraz boğuk sana belki çok değişiyor gelebilir.İlk gitarın wash olduğu için kulağım alışmıştı ama arkadaşlarım akortsuz zannediyorlardı.Ben zoom üzerinden akort edrim genelde ama çok güvenilir olmuyor.Dediğim gibi bi yayları kontrol et 2 tane ve büyüklerse git sanayiye 3 tane yay al uyacak dükkanlara gitme sanayide 30 tane aynı fiyata 1 tane veriyor şerefsizler.

Benim amfi coxx 30 watt biraz fazla ama adanada bulabildiğim en temiz en uygun fiyatlı amfiydi.Amfi transistörlü bide processor almadım daha 300-320 milyon arası bi param var.Bu fiyata alabileceğim bi processorle uyumlu çalışacak bir manyetik takımı önerebilirmisiniz.

Şimdiden verdiniz cevaplara ve vereceğiniz cevaplara teşşekkür ederim.
 
eet tonlar biraz tok çıkıyo ama akordunun tam olmadığını anlayabiliyorum yani bakıncada uçmuş oluyo akordu..bu arada yay olayını bnde farkettim bir çok gitarda 3 tane var ve sanırım böyle olunca yük daha az biniyor üst tellere.yani bi nevi dağıtılmış gibi oluyor.mesela şu anda benim gitarda. en üst tele ve la teline acaip yük biniyor ve çok çabuk akord kaçırıyor...o 3 yay işini bi araştıriyim ben iyisi mi :) sağol cvp için
 
skate_punk demiş ki:
emg hz ler hakkında bilgi lutfen nasıl manyetiklerdir cok sert deilse hard rock punk fln olursa alıcamda tesekkurler

Zevk meselesidir ama su götürmez bir gerçek var bu manyetiklerde ton yoktur.Tonal bir karakteri yoktur bu manyetiklerin.Ben sevmiyorum kullanmıyorumda.Ha şuda var Hz pasifdir,pasif olanlar nedense aktif olanlardanda berbat ;)
 
Bence emg lerin kendine özgü bir karakteri var çayur cuyur bi ses geliyorsa işte bu emg diyebiliyorsun :) şaka bi tarafa iyi kullanıldığında metal müzik için biçilmiş kaftanlardan biri!
 
graffit demiş ki:
Bence emg lerin kendine özgü bir karakteri var çayur cuyur bi ses geliyorsa işte bu emg diyebiliyorsun :) şaka bi tarafa iyi kullanıldığında metal müzik için biçilmiş kaftanlardan biri!

Haklısın Metal için çok iyiler(Heavy bir yana).

Ama daha melodik tarzlar için çok kötü bir manyetik.

Bu arada zevk meselesi diye belirtmiştim,kimisi cazır cuzu ssleride melodi olarak algılar kimiside gürültü :D .

Bu zevk meselesi.
 
BLUES01 demiş ki:
Zevk meselesidir ama su götürmez bir gerçek var bu manyetiklerde ton yoktur.Tonal bir karakteri yoktur bu manyetiklerin.Ben sevmiyorum kullanmıyorumda.Ha şuda var Hz pasifdir,pasif olanlar nedense aktif olanlardanda berbat ;)

Yorum yapmakta sonuna kadar özgürsünüz ama şu "tonal karakter" meselesi biraz fanatik bir yorum olmuş, heleki EMG kullanmadım diyorsanız....

EMG'nin çoğu pasif manyetiği Türkiye'de yok, hepsini farklı gitarlarda tecrübe ettim hiç biride "berbat" değil, aksine bence aktiflerinden daha flexible.
Aktif manyetiklerin içerisindeki preamp tonun dış etmen gözetmeden stabil olmasını sağlıyor ve genellikle high-gained tonlar için sorunsuz manyetikler oluyor.

Skate_Punk, bahsettiğin manyetiği uzun süre kullandım, bence hiçbir eksiği yok, görüntüsü güzel, dip gürültüsü yok denecek kadar az, doğru ayarlandığında süper neck tonları var.
 
Defalarca konuştuk,

Emg kullanmayan onu sadece ismiyle yüksek çıkışlı olmasıyla tanır. Özellikle bu manyetiği kullanan çok saygın gitaristler vardır. Eğer bu bir tercih meselesi ise ve bu insanlar da bu manyetiği seçmişse bir nedeni vardır.

Bknz. Bülent ortaçgil'in gitaristi. (çift saplı özel bir gitarı var adam metal falan yapmıyor ama iki sapta da emg set var.)
Michael Romeo (Symphony X) Kimse bana bu adamın solo tonlarının cazır cuzur olduğunu söyleyemez. Ayrıca dünyanın en melodik sololarını yazan bir gitarist olmakla kalmayıp kendisi bir kompozitördür ayrıca da. EMG 81 kullanır.
Ne kadar beğenin veya beğenmeyin Kirk Hammett. Herkes bilir zaten. Bu adamın tonları da mı çok sert?

Emg bana göre dünyanın en duyarlı manyetiğidir. Bir arkadaş bir başlıkta emg'den ToneZone'a geçtiğini ve çok rahatladığını çok rahat legato ve sweep yapmaya başladığını söylemişse de ben o arkadaşın emg kullanırken doğru ton çekemediğini düşünüyorum.

Sonuçta kaçımız doğru kullanıyoruz prosesörleri? Hala bir çoğumuz Gitar-prosesör-Amp/input şeklinde bağlıyor setup'ını. Bir emg'li gitarı prosesör-amp/fx return'den girin bakalım ne oluyor.

Yani anlamadığım nokta insanlar emg'nin çıkışı 1250 mvolt diye onun bir distortion canavarı olduğunu düşünüyor. Yanlış! 1250 mVolt değeri sesin sadece daha yüksek gelemsiyle ilgili bir durum. Daha fazla distortion demek değil. Ben Emg ile gayet net ve şeffaf clean tonlar elde edebiliyorsam emg cazur cuzur değildir.

Yani atın kafanızdan duyduklarınızı. Herkes emg hakkında konuşur ama bir çoğu hayatında görmemiştir canlı canlı bir emg. Söylediğim şeylere dayanak arıyorsanız buyrun girin www.soundclick.com/bands/9/cemsaydammusic.htm sitesine ve dinleyin kayıtlarımı. Bu gitar tonlarının pis olmadığını eşşek gibi distortion yüklü olmadığını göreceksiniz. Hatta Emg sanılanın aksine en sessiz manyetiklerden biridir. Dip gürültüsü şu ana kadar gördüğüm en düşük manyetik Emg diyebilirim size gönül rahatlığıyla.

Ama anlat anlat nereye kadar. İnsanların aklına bir kere kazınmış sınıfcılık. Emg Metalci manyetiği diye.

Emg=distortion değildir! Kısaca doğru ton çekildiğinde dünyanın en kaymak gibi akışkan! (ne tabir ama) solo tonlarının elde edilebileceği bir manyetiktir.

(Görünütüsü de çok hoştur)
 
Selamlar,

Megadeth.com adresinde Dave Mustaine'in Jackson zamanlarindan kalma gitarlarindan bazilarini satmasi ile ilgili bir powerpoint belgesi bulunuyor. Bu belgenin buyuklugu 19 MB.

Dave mustaine'in cesitli kayitlar ve turlarda kullandigi gitarlar 13.000 ile 25.000 $ arasinda fiyatlandirilmis. Jackson'un Dave Mustaine'e verdigi ilk gitara ise herhangi bir fiyat bicilmemis. Tekliflere acik birakilmis.

darkmatter
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Emg bana göre dünyanın en duyarlı manyetiğidir. Bir arkadaş bir başlıkta emg'den ToneZone'a geçtiğini ve çok rahatladığını çok rahat legato ve sweep yapmaya başladığını söylemişse de ben o arkadaşın emg kullanırken doğru ton çekemediğini düşünüyorum.

ben o yorumu yapan arkadaşla ö.m den haberleştim eğer dedim satmayı düşünüyorsan emg81'i ben almaya niyetliyim dedim sonra arkadaş yanlışlık olmuş bu manyetik emg değil jackson'ın kendi aktif manyetiği imiş dedi. bence bana yazdıklarını burayada yazmalıydı çünkü insanların aklında yanlış bilgi kalıyor.

bende emg set taktırmaya karar verdim, en kısa zamanda alıcam. her ne kadar harmony-central ın yorumlarına aldırmasamda orada çok yüksek bir puan almış bir manyetikdir, http://rhythm.harmony-central.com/cgi-bin/texis/webinator/search/?db=db&query=emg . seymour duncan ona yetişemiştir

Jeff_Loomis demiş ki:
(Görünütüsü de çok hoştur)
+1
 
Jeff Loomis bana kalırsa zevk meselesi. 81,85 ve 60 manyetiklerini Ibanez ve Gibson'ın farklı modellerinde denedim.Açıkçası hiç hoşuma gitmedi.Gitmek zorunda da değil.Tonları fena değil ama bir Seymour Duncan'ın tonunun yanına bile yaklaşamaz bence.Ayrıca bu taktığım gitarların tümünde neredeyse aynı sesi vermesi de cabası.Ağacın tonal karakterini yok ettikten sonra bana ne emg'nin karakterinden?

Bence sen bu emg konusunda çok duygusal davranıyorsun.Senin sevdiğini söylediğin kadar, bizim de sevmediğimizi söyleme hakkımız var.Kimseye "siz emg kullanmadınız, bilmiyorsunuz, cahilsiniz" diye ithamlarda bulunmaya hakkın yok.Kullandım ve nefret ettim, bana göre wannabe manyetiğidir.Olay da benim öznel fikrimde biter benim için.
 
"Yani atın kafanızdan duyduklarınızı" denilmiş!

Pardon kim kafadfan atıyor?Bu ne ukalalık!

Para verip almammı gerekiyor illa?

Alıp kullanan bir ton arkadaşım var hepside memnun ben sevmiyorum,bu olay bu kadar basit.

Kullanan arkadaşlarımın sayesinde deneme tanıma şansımda oldu.

Herşeyi ben biliyorum ayaklarıyla olmaz bu işler aslanım!
 
Arkadaşlar kusura bakmayın cevapta biraz geciktim. Bir yanlış ifadeyi düzeltmek için umarım geç kalmamışımdır. Geçenlerde EMG den Tonezone a geçtiğimde yaşadığım tecrübeleri yazmıştım. Ancak uzun süre EMG sandığım manyetiklerin arkasına baktığımda J-50BC yazdığını gördüm. Araştırınca da bunun Jackson aktif manyetik olduğunu anladım. Bu anlamda bir ifade yanlışlığım oldu kusura bakmayın. EMG ciler den özür dilerim. Peki neden EMG olup olmadığını başta niye anlayamadğımı şöyle izah edeyim :

Ben bu gitarı 90 lı yıllarda amerikaya sipariş verip özel solak modeli olarak ürettirdim. Modeli Jackson-Charvel CH-4. Bu gitar o yıllarda Guitar Player dergisi tarafından yılın gitarı seçilmişti. İlk sipariş verdiğim o yıllarda henüz 2-3 senelik gitaristtim pek işten anlamıyordum. Yıllar geçip manyetik işine kulak kabartmaya başladığımda bir kaç gitar ustasına gitarı göstermiştim "EMG bu manyetikler ama sen özel sipariş verdiğin için Jackson yazmış adamlar" demişlerdi. İşte bende böylece kaldı EMG manyetiğim var muhabbeti.
 
JediMaster-Revan demiş ki:
Jeff Loomis bana kalırsa zevk meselesi. 81,85 ve 60 manyetiklerini Ibanez ve Gibson'ın farklı modellerinde denedim.Açıkçası hiç hoşuma gitmedi.Gitmek zorunda da değil.Tonları fena değil ama bir Seymour Duncan'ın tonunun yanına bile yaklaşamaz bence.Ayrıca bu taktığım gitarların tümünde neredeyse aynı sesi vermesi de cabası.Ağacın tonal karakterini yok ettikten sonra bana ne emg'nin karakterinden?

Bence sen bu emg konusunda çok duygusal davranıyorsun.Senin sevdiğini söylediğin kadar, bizim de sevmediğimizi söyleme hakkımız var.Kimseye "siz emg kullanmadınız, bilmiyorsunuz, cahilsiniz" diye ithamlarda bulunmaya hakkın yok.Kullandım ve nefret ettim, bana göre wannabe manyetiğidir.Olay da benim öznel fikrimde biter benim için.


Katılıyorum sana.En nefret ettiğim insan tipi kibirli herşeyi kednisinin bildiğini zanneden insan tipidir.

Ben deneme şansı buldum defalarca cleanda o kadar berbatki diyecek söz yok.Bir super dıstorıon ona on basar.Tabi bana göre zevk meselesi bu.

Metal için biçilmiş kaftan diyorum ama yukarıda atın kafanızdan diye yargılarda bulunuyor.Kardeşim ben Blues çalarken EMG mi kullanıcam?

Yok öyle birşey!

Tamam Metal için iyi olabilir tonları uygunda olabilir,ama sonuçta aktif bir alettir ağacın karakterini öldüren bir alettir.Ben beğenmedim,hoşumada gitmedi beğenmekte zorunluluğum yok.

Belli şeyleri insanlara kabullendirmek adına milleti yalancılıkla suçlamanın alemi yok..
 
BLUES01 demiş ki:
"Yani atın kafanızdan duyduklarınızı" denilmiş!

Pardon kim kafadfan atıyor?Bu ne ukalalık!

Para verip almammı gerekiyor illa?

Alıp kullanan bir ton arkadaşım var hepside memnun ben sevmiyorum,bu olay bu kadar basit.

Kullanan arkadaşlarımın sayesinde deneme tanıma şansımda oldu.

Herşeyi ben biliyorum ayaklarıyla olmaz bu işler aslanım!

:D Arkadaşım Jeff "atın kafanızdan duyduklarınızı" derken, yani duyduklarınızla hareket etmeyin demiş :) Duyduklarınız doğru olmayabilir demek istemiş :) Bir çoğu denememiştir böyle konuşanların diye de eklemiş :) Sen de nefret etmişsin adamdan :mrgreen:

EMG bence de çok iyi bir manyetik değildir, ama çok iyi olduğu bazı noktalar var ve İyi olduğu da bir çok noktası var bence :)

İşin aslı sadece manyetikle bitmiyor iş, jeff'in de söylediği gibi, ben EMG sevmiyor olmama rağmen Jeff'in tonlarını baya beğenirim, hatta hep benden iyi tonlar gitarını :p Yani böyle bir kendi setupında falan denemek bence de daha iyi fikir vericektir insanlara :)

Ama tabii kaç manyetiği öyle deneyebiliriz ki? Bu da bir gerçek ama uç noktada şeyler konuşulunca gerçekten şöyle bir çalmışlık üzerine konuşmak bence de daha iyi :)
 
Yok ben kimseden nefret etmedim neden nefret edeyimki?

Sadece sarfettiği cümleyi hoş bulmadım.Buradaki herkesin bir deneyimi bir birikimi vardır az yada çok.

Ben EMG lerden hoşlanmıorum benim ton karakterime uymuyor.

Tabi benim hoşlanmıyor olmam başkasıda hoşlanmıyacak anlamına gelmemeli.
 
blues01,

bence laflarına dikkat etsen iyi olur, aşırı tepki göstermişsin yani "overreact"sin, jeff orada EMG ler hakkında çok fazla olumsuz eleştiri yapanları eleştirmiş, herkes bu manyetiği sevmek zorundadır falan dememiş yani kibirli tip falan demişsin, abartmışsın

jeff orada EMG yi denemeden yorum yapanları eleştirmiş ve bu konuda da haklı, bende yukarıda belirttim o arkadaşı ve o arkadaşda gelmiş olayı güzeel güzeel anlatmış ;)

sen EMG denemiş ve sevmemiş olabilirsin, bende s.duncan denemiş ve sevmemiş olabilirim ama sen çıkıpta "s.duncanları haksız şekilde deneyen denemeyen eleştiriyor" dediğinde ben gelipde sana kibirli tipsin demem.

yazılanları yanlış anlamak için kendinizi kasmayın

;)
 
EMG seven EMG sevsin, hic bir problem yok. Benim sahsi fikrim, ki EMG 81 ve 85leri her iki pozisyonda da kullandim, ayrica efektlerim ve ayarlarim hakkinda da kendime guvenirim, EMGlerin bana hic haz ve dogru duzgun tonlar vermedigi.

Ama gelgelelim bu baskasi icin olur olmaz onu bilemem. Ben PAF cinsi manyetikleri seviyorum, ozellikle isim vermek gerekirse Seymour Duncan Pearly Gates; Duncan Antiquity HB'lar; Duncan Seth Lover'lar; Tim White denen adam tarafindan sarilan timbuckerlar; Jim Rolph denen adam tarafindan uretilen 59 pretenders'lar.

Ve bazi seyleri denemeden haklarinda fikir yurutmenin dogru olmadigi dusuncesine hem fikirim, ondan dolayidir ki sahsen bilmedigim seyler hakkinda fikir belirtmenin dogru olmadigini dusunurum. Ya da oyle yapiyorsam illa ki bunu belirtirim. Ve sanirim herkes bu sekilde devam etse hic bir problem olmayacak.

B
 
arkadaşlar, gerçekten de neden bu kadar celallenildiğini anlayamadım, herhalde millet biraz solundan kalkmış :)

aşağıda yazacaklarım lütfen yanlış anlaşılmasın, emg fanatiği falan değilim. 1998'den beri bir gitarımda 81/81, diğer gitarımda da 81/60 kullanıyorum (gitarın orjinal pickupları olmasa kendim alıp takar mıydım bilmiyorum açıkçası) ve EMG sevmeyen arkadaşların eleştirilerinin çoğuna katılmıyorum. herkesin elde etmeye çalıştığı sesler müzik zevkiyle alakalıdır mutlaka, o yüzden de bazı konularda diyecek birşeyim yok ama EMG'lerin kötü clean verdikleri, sadece belli tarz müziğe uygun ve çok gürültülü manyetikler oldukları konusunda malesef hem fikir değiliz. emg ile blues mu çalayım diye soran arkadaş bir de emg60a kullanarak denerse eminim fikri bir parça değişecektir.

emg'lerin gitarın ağacının tonal yapısını büyük ölçüde devre dışı bıraktığı doğrudur ama gitarın genel yapısından bağımsız ses çıkarttığı da kesinlikle doğru değil, kısacası neye takarsan tak aynı sesi alırsın diye bir şey söz konusu değil. aslında keske öyle olsaydı da herkes 100$lık gitarlara bir tane EMG 81 takıp bangır bangır çalabilseydi ama malesef durum hiç öyle değil, kaliteli ağaç ve işçilik her zaman kaliteli ses verir, ister emg + mesa'yla, ister jack bile takılı değilken.

herkes kendine özel fikrini mutlaka paylaşmalı ki gerçekten okumaya değer bir tecrübe birikimi oluşsun, ama örneğin sırf metallica kullanıyor diye her emg takana metallica "wannabe" (özentisi) gözüyle bakmak ve bunu da manyetikle ilgili fikir beyanının içine dahil etmeyi (belki ucu biraz da bana dokunduğu içindir :) ) pek hoş karşılayamadım, kusura bakma jedi kardeşim.
 
Geri
Üst