Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

axxl demiş ki:
hıımm anladım..saol...yok zaten pek bilmem orayı da bi arkadş var istanbuldan elektro calıo bilio yani o onla beraber gitcem..rg370 dx in manyetikleri iyi deil diolar ..aldım dielm 370 dx..ona en uygun manyetik ne takabilrz sonradan..rock - metal tarzı istiyorum..?

Manyetikten ziyade ,birazda Türkçemize dikkat etsek?

NAsıl olur ?
 
axxl demiş ki:
pardon..1 saniyede 3 kelime yazdıım için.böle şeyler oluyor.bidaa olmas kusura bakma......sanırım sen türk dil kurumunda görevlisin?
Eh bi'daha olmaz dediğin mesajda da yapmışsın gerçi :D benim için önemli değil ben de şimdi yazdığım gibi yazmayı pek sevmem gerçi ama malum forum kuralları :p
INF manyetiklere güzel diyo'lar ya aratsana forumda bi.. Eski yapımlarındakiler galiba güzel değil (markasını unuttum manyetiklerin ? ) .. Bence (bana dedikleri gibi önceden) önce bi çal aleti sonra değiştirirsin manyetikleri ihtiyaç duyarsan.. Zaten ille değiştircem diyo'san daha iyi bi gitar alıp değiştirmen daha iyi olmaz mı ? (onaylayın bilmiyorum tam :D )
 
axxl demiş ki:
hıımm anladım..saol...yok zaten pek bilmem orayı da bi arkadş var istanbuldan elektro calıo bilio yani o onla beraber gitcem..rg370 dx in manyetikleri iyi deil diolar ..aldım dielm 370 dx..ona en uygun manyetik ne takabilrz sonradan..rock - metal tarzı istiyorum..?

Gitar çalmaya yeni başlıyosun galiba. Bence sen bi gitarını al, güzelce çal, kendini geliştir. Sonra kafanda bir çok şey oturmuş olunca, ona göre de bakarsın hangi manyetik senin ihtiyaçlarını karşılayacak. Durum o noktaya geldiğinde gene tecrübeli arkadaşlara danışırsın onlardan yardım alırsın, veya direkt kendi tercihini yaparsın. Şu an, sana önerilebilecek rock-metal tarzı için bir sürü manyetik vardır. İlk başta, bir sürü manyetik içinde sürünürsün sonra da vazgeçersin, değiştirmessin. Veya içlerinden bir tanesini seçersin, sonra ilerde bi bakarsın, o manyetik aslında sana göre değildir. Gider tekrar para verirsin manyetiğe. Tercihini beklemekten yana kullan ;) .
 
Bana da elektroda çalıncak başlangıç şarkıları falan söylesenize Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler'deki soloyu çıkardım şimdiye kadar :p Zaten 1.5 senedir klasik çalıyorum (kurs alarak kendi kendime diil) .. Kurs hala devam ediyo' elektro kursu da başlıycak büyük ihtimal 2 hafta içinde..
 
Başlangıç şarkısı Megadeth- Hangar 18, bitiş Megadeth-Hangar 18 :)

Yok öyle birşey, ya notalı başla riffler çalış, tek tel üzeri egzersizler ve gamlar çalış, ya da duyduğunu çalmaya çalış... Kendi kendine çalışmak için en iyisi duyduğunu çalmaya çalışmaktır ama ister istemez akorları ve fretboarddaki notaların yerlerini öğrenmen gerekiyor. Kolay gelsin.
 
arkadaşlar 400-450 milyona bi elektro arıyorum. amfim var o yüzden sadece gitara ayıracağım para bu. soft rock,bluesdan heavy metale kadar çoğu türü kaldırabilecek bir gitar arıyorum. önerilerinizi bekliyorum..
 
Ya başlangıç şarkısı derken çok zor olmayacak bişey demek istedim Türkçe'yi katlettim galiba :D Nothing Else'i biliyodum zaten.. Şimdi Master Of Puppets'taki ilk soloyu çalışçam :) Eh hocadan falan da teknikleri öğrenirsem iyi olur.. Riff ler hani akor basarak ilk 3 tele falan vuruluyo (anlatamadım biliyorum ama anlamışınızdır belki ya :D ) onlar mı ?? Akorlar konusunda pek bi problemim yok sanırım..
 
Kalite farkı değil :? B-Stock çok az kullanılmış ikinci el oluyor.. Firma tarafından onaylanmış pek bi hasarı olmayan.. O fiyat farkının da nedeni o.. Zaten üstüne tıklayınca ingilizce açıklamaları çıkıyordu o terimlerin.

@keshMEkesh ben de öyle düşünüyodum ama bi gitara 150-200 dolar kargo biniyor fiyatı Türkiye fiyatıyla hemen hemen aynı oluyor :) Ama sadece gitarda bu galiba ağırlığı boyutu falan.. Manyetik olayında ne kadar kargo alırlar bilmiyorum :p

Stock B : Noticeable scratches, dents and/ or nicks. Typically a customer return or refurbished product. GUARANTEED TO PLAY PERFECTLY. Includes FULL MANUFACTURER WARRANTY* and Music123's 45 day 100% satisfaction guarantee. Our loss is your opportunity to SAVE MONEY!

Quantities are extremely limited. First come, first served.

* Full Manufacturer Warranty not available on the following brands: Gibson, Fender, Takamine, Ovation and Martin.

Stock C : Shows signs of heavy use with scratches, dents, and finish wear. May have been damaged and repaired; some factory accessories may not be included. Think of it as a "used" item that is still protected by a FULL MANUFACTURER WARRANTY*. This item is GUARANTEED TO PLAY, and includes Music123's 45 day 100% satisfaction guarantee. Our loss is your opportunity to SAVE MONEY!

Quantities are extremely limited. First come, first served.

* Full Manufacturer Warranty not available on the following brands: Gibson, Fender, Takamine, Ovation and Martin.
 
arkadaslar bende gitarımı music 123 den aldım o ürünler teslimde problemli olan ürünler oluyo,herhangi bi çizik falan vs olmuyo paranoya yapmayın... alacak olanlara ibanez hr giger(rgt hr) tavsiye ederim gerçekten olağanüstü bi gitar.. ibanez jem in en son serisini dahi çaldım ama hiçbirinde bu kadar keyif almadım gitar çalmaktann.... senin jackson ne prelektro???
 
Geri
Üst