Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

meraba arkadaşlar elektro gitar almayı düşünüyorumda ibanez GAX30BKN mi almalıyım yoksa cort g200bk mı almalıyım bilgilendirirseniz sevinirim
 
muratar demiş ki:
http://www.musiciansfriend.com/product/Ibanez-RG4EXQM1-Quilted-Maple-Top-Electric-Guitar?sku=519785

arkdslar bu gıtara hangı manyetıgı takarsam fender tonuna yakın bı ton alablırım? fender tonu kadar olmasada o tona ykın alma sansım warmı?

Hangi fender tonu? Stratocaster,telecaster,mustang gibi dolu model var. Strattan bahsediyorsan eğer sana single coil sesi gerekli bu aletle pek kolay değil. Bunu alacağın fiyata meksika strat alman çok daha mantıklı olur.
 
merhaba ben sb. dreams kelly gitar maduru bi vatandasım.. gitar kursuna ilk baslarken almıstık pek de bilgimiz yoktu 300€ sanırım fiyatı ne yapsam nasıl yapsam da değiştirsem ?
 
Oncelikle herkese slm lar youtbda gorduum bir gibson explorer cok hosuma gitti sitede gibson explorer pro usa diye geciyor fakat internette o kdr arastırmama ragmen hicbir yerde bulamadım.sadece bir yerde artık uretilmiyor bunlar diye bir yazı ve bir iki resim bulabildim :roll: iste gitar..
cimg1505cq8.jpg


bu gitar hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa cok sevinirim manyetikleri,klavyesi vb gibi ve nerden bulabilceimi bilen biride yardımcı olursa cok ii olur gercekten turkiye ve yurtdısı olabilr.
Biraz fazla uzattım kusura bakmayın birde sunu soylemek istiyorum bunu gorene kadar ltd ex400 almayı dusunuordm ama bunu gorunce aklım biraz gibsona gitti bir karsılastırma yapacak olursanız hangisi daha iidr? simdiden tesekkurler.
 
atalay jackson pro series kelly skulls modeli hakkında biraz bilgi verebilirmisin.mesela evde çalışırken fazla zorluk yaratırmı şeklinden dolayı_Bi bilgilendirirsen süper olcak :D
 
arkadaşlar floyd rose dan bıktım ve sabit köprülü bi gitar alıcam kendime yalnız tonları sert olacak...bu yüzden cort evl-z6 ya taktım hem les paul hem de sabit köprü...tam istediğim gibi...bu gitar fiyatında bana başka sabit köprülü gitar önerileriniz olabilir mi...
 
adaptorle ilgili yardım..

amca demiş ki:
standart olan dışın + , için - olmasıdır. yani resimdeki gibi. pedallar genelde bu sistemle çalışır. örnek boss, jim dunlop ve ibanez pedallar. Ama pro co the rat gibi markalar nedense gıcıklık yapıp kutupları ters kullanırlar. Kutuplar bağlanırken ters bağlama yapılmış ve eğer adaptörün amperi yüksekse(en az 2 amper kadar) pedalı yakabilir. Ancak yüksek amperli adaptörler genelde kullanılmadığı için ters bağlama yapsanız bile hemen durumu fark edip pedala zarar vermeden düzeltme yaparsınız.

merhaba.ben pro co turbo rat pedal aldım fakat kutuplarını bilmedigim için,üzerinde ve sitesinde de yazmadığı için iç taraf eksidir diye düşündüm
fakat 1200mA adaptoru takınca ses gelmedi hafif bir koku gelir gibi oldu,çıkarttım 1 dk olmadan,sonra da pil takınca ses geldi normal bir şekilde çalıştı pedal,şimdi pedalın yanıp yanmadığını anlayabilir miyiz?
yani bir sorun çıkar mı.yoksa adaptorun switch ini iç taraf +'ya getirip
normal şekilde kullanıma devam edeblir miyiz
teşekkürler
 
arkadaslar ben ARC300 ibanez gitari begeniyorum. ne tarza uygun olabilir.

http://www.samash.com/catalog/showitem.asp?ItemPos=19&TempID=10&DepartmentID=1&STRID=122445&CategorySubID=681&CategoryID=681&BrandID=1380&CategorySubPriceRangeID=0&pagesize=10&SortMethod=2&Method=3&PriceRangeID=0&SearchPhrase=&Contains=&Search_Type=Department&GroupCode=&categorysubsearch=true[/img]
 
fender american

selam arkadaslar,

Fender'ın american standard, american deluxe ve american vintage (strat) aralarındaki farklar nelerdir??

bilen birileri varsa yardımcı olursa cok sevinirim.

tesekkuler kolay gelsin...
 
Selamlar..
Bende Tribute ML almak istiyorum ama elektro gitarlar hakkında pek bir bilgim yok.Bu gitarın tonuna aşık oldum, almazsam ölürüm :D
İstanbulda Tribute ML bulabileceğim yerler var mı acaba?
Birde bu gitarı alırsam amfi dışında neler gereklidir ?
Amfi içinde yardımcı olursanız sevinirim.Marshall bilindik bi marka ama karar veremedim..
Teşekkürler..

-------------------
özür dilerim bold yazılmicak bir daha :)
 
Forum Kuralları demiş ki:
4) Forumlarda en çok dikkat etmeniz şey ise yazım ve anlatım tarzınızdır. Defalarca belirttiğimiz gibi burası bir chat odası değildir, bir tartışma ve bilgi paylaşım platformudur. Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafler kullanmayın ve kelimeleri ucube şekillere sokmayın. Evet yerine ewt, güzel yerine güsel, değil yerine diil, gelio, gidio, walla vs gibi Türkçe dışı olaylara girmeyin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.

Ayrıca BiR BüYüK bİr kÜçÜk, tamamı bold, tamamı italik olacak şekilde yazılar yazmayın. Kasıtlı olarak Türkçe'yi bozmayın. İlle bozacaksanız sizi www.turkrock.com/irc adresine davet ediyoruz, orada bu tür dil kullanımı yasak değildir.
 
Geri
Üst