Randy Rhoads Polka Dot

randy rhoads polka dot bulunabilecek bir gitar mıdır ve özellikleri/performansı günümüz gitarlarına göre nasıldır bilen eden var mıdır acaba?

şöyle bi site buldum ama bilgisi olan her türlü şeyi paylaşabilirse çok iyi olur

Randy Rhoads Polka Dot V For Sale - Rare Electric Guitar for sale
Bu site replika gitar satıyor, vaktinde KV1'lerini incelemiştim, kötü görünmüyordu ama resimdekilerle 1e1 çıkar mı bilemedim, Sx'e 3 5 modifiye yapıp Fender'a kafa tutar hale getirebiliyorsak, gövdesi sapı sağlam çıksa kalan tüm donanımı baştan yenileyerek tatmin edici sonuçlar da alabiliriz bence. 1e1 kalitede asla olmaz, zaten onu arayan insan da bence 2 3 böbrek parasını gözden çıkarmalı.
 
Sanırım bu site, aliexpress güven vermiyor bana hiç, bu adamlar biraz daha bulunmayan gitarlar üzerine odaklanmış, yakın işler çıkarmaya çalışıyorlar gibi, elbette işin minik bir illegal yanı olduğu için ne 1e1 olacak, ne de tamamen risksiz bir durum var, bu gitarı internetten alsanız nasıl güvenip o kadar para vereceksiniz, evinize gelirken zarar görse kimi sorumlu tutacaksınız gibi şeyler söz konusu. Yine de kötünün iyisi diyebilirim bu site için, yıllardır görürüm.
 
E zaten arkadaş 1e1 onu istiyorum dememiş ki, ona en fazla benzeyen kopyasını nereden bulurum demiş, haliyle replika olacak, başka alternatif yok bence :D

Orijinale yakın bir kopyasını bulamaz anlamında söyledim zaten :) genelde replikalar çok kalitesiz oluyor ve sadece görüntü bakımından bu gitar isteniyorsa (zaten performans bakımından pek bir şey beklenemez replikalardan) jacksonun yada schecterin v kasa gitarlarına bakmasını öneririm arkadaşın.
 
Bunlar çok pahalı koleksiyonluk gitarlar. Ara sıra Jackson hala yapıyor ama Türkiye'ye uğrar mı bilemem. Bu site de çakmasını yapıyor. Aliexpress benzeri bir site. Çin ya da endonezya'da üretiyordu sanırım. Malezya da olabillir. Bir ara araştırmıştım da oradan aklımda kalmış özetle uzak doğu işi. Foto iyi de aynısı gelir mi soru işareti, gelse bile gövde ağacı ne çıkar, gofret mi olur, gövde oyuklu mu olur vs vs.. Al bir tane çin işi jackson rr polka dot boyat bitti işte. inlay de baskı stickerla olur. Orijnali gibi olmaz gerçi ama günümüzdeki rr kasa şekli orijinal polka'dan bin kat daha iyi. Orantılı en azından headstock da klasik jackson pointy, bunun headstock bir garip, balık mı yakalayacaksın sanki olta iğnesi gibi.. Shark fin inlay de bin basar bunun inlay'nin yerine.. Şöyle baktım da polka dot boya harici tamamen çöp bir tasarım. Seveni olsa Jackson devam ederdi, günümüzdeki rr gövdesinin hali ortada.
 
sanırım en mantıklısı luthiere yaptırmak olur şekli ve benekli deseni çok hoşuma gitti
peki orijinalin pickupları ağacı vs hakkında bilgisi olan var mı fazla bişey bulamadım
 
Ya duncan kullanmışlardır ya da Jackson'nın kendi atölyesinde ürettiği usa yapımı olanları. Bende vardı bir ara HH, HSS, HSH baya bildiğin piyasaya yaydım :) 9 tane usa üretim jackson vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hepsini sattım sanırım. HH olsa bir kez daha almayı düşünürüm. Elimde onlarla birleşmeyi bekleyen japon charvel-jackson'lar var. Ağaç olarak o dönem gövde için poplar(kanada kavak ağacı), ıhlamur, alder(kızılağaç) kullanıyor. Hangisinden yaptılar bilemiyorum. İlk yapılan rr'ler maun diye biliyorum gibson'dan geçtiği için maun'dan yaptırmış ilk rr'leri Randy Rhoads. Sonra Poplar ya da kızılağaç karışık gittiler, günümzde kızılağaçta kaldılar. İlk USA Jackson soloistler de çok farklıdır, les paul tipi beyzbol sopası tipinde olanları var, poplar-ıhlamur gövde olanları var. 80'ler başı tüm Jackson'lar customshop yani. Bana kalırsa polka dot ilk yapılan rr'lerden değildi bu yüzden ya poplar ya alder olacak gövde ağacı. Sap ağacı ise klasik jackson işi, hardrock maple (amerikan akçaağacı) bazen lamine 3 parça kullanıyor rr veya king v için ama genelde quartersawn kesim kullanır Jackson taa 80'lerden beri USA üretimleri için. Ben olsam ıhlamur ya da poplar kullanırdım. Zaten boya olacak maun'u /alder'iheder etmezdim bu tip bir gövde için. Tremolosu klasik fender tip tremolo, pirinç fender tremolo kullanırsanız replika tatdında olur, charvel san dimas dönemi tremolo kullanmışlar, ama şu extrem kasaya fender tipi tremolo takarak da resmen tüyü dikmişler. İnsan bir OFR koyar o olmadı kahler takarsın bu ne şimdi..
 
Kesinlikle en mantıklısı luthiere yaptırman çünkü jackson ın kendi üretiminin alakası yok. Zaten yukarıda da yazmış olmam lazım gitar luthier yapımı herhangi bir markası yok.
 
sanırım en mantıklısı luthiere yaptırmak olur şekli ve benekli deseni çok hoşuma gitti
peki orijinalin pickupları ağacı vs hakkında bilgisi olan var mı fazla bişey bulamadım

Scroll edince aşağıda yazıyor özellikleri:

The inlays are usually tie inlays, which indicates a tender design. The actual electric guitar was built of rosewood fretboard, mahogany body and maple neck. And we strictly pick the identical woods as the authentic guitar.

Screen Shot 2017-05-22 at 18.18.13.png
 
Geri
Üst