http://turkrock.com/threads/33112/ Bu linki inceleyiniz.
Gitar dersi konusunda, ders aldığım zamanlarda öğle yemeği yemeyip derse para yetiştirmeye çalışan birisi olarak söylüyorum; Ayda 60-80 liraya ders veren yerler illa ki bulacaksınız, oraya gittiğiniz zaman söyleyin, iyi eğitiml veren bir hocadan ders alsınlar.
Enstrumn öğrenmekten bahsediyorsunuz, nekadar 'öylesine heves' olursa olsun, yapmayın etmeyin. Ben ders aldığım zaman ki bundan 10 yıl önce ortalama ders fiyatları ders başı 25 lira idi. Şimdi siz 25 lira isteyen yere çok diyorsunuz.
Gitar çalmak değil tıngırdatmak istiyorsanız, ders başına 15-20 lira kimseye vermeye ihtiyacınız yok, tıgırdatma işini kendi kendinize de yaparsınız.
Zaman zaman belirli sebeplerle ücretsiz olarak dersler de verdim ama bu yılların emeğini ve 'eğitim hizmetini' 3 kuruşa satın alma çabasını anlayamıyorum. Bir şey ya kendi değeriyle alınır ya da hediye olunur.
Benim 2 bin liraya gitar alma şansım yok 100 liralık gitar alıcam derseniz alacağınız sound da 100 liralık gitarın soundu olacaktır. Az şeye yeter, gitar çalmaya yetmez.