Midi-stero Kablo-expression Pedal Karmaşası

Ben işin içinden çıkamadım. Şöyle bir sorun var;
Midi control pedalım var ve 2 adet extra pedal çıkışı var(tech21 midi moonges). Bu çıkışlara iki tane expression pedalı yada tekli swich pedal bağlayıp o çıkışa istenilen cc code atanıp prosesördeki efectleri açıp kapatmak istiyorum.
Fakat stero kablo ile expression pedalını kullandığımda(roland ev5) istediğim şey oluyor. Atadığım efect açılıp kapanıyor. Sorunum şu; Boss Fs5 kullanmak istediğim zaman mono kablo kullandığımda pedalın üzerindeki(boss fs5) pedalı aktif ettiğimde ışığı yanıyor yada sönuyor. Fakat prosesöre hiç bir etkide bulunmuyor. Yani efectleri açıp kapatmıyor. Stero kablo kullandığımda da pedaldaki ışıklar dahi yanmıyor.
Hem roland ev5 hemde boss fs5 i direk midi control pedalını kullanmadan prosesörün control pedal kısmına takarsam istediğim efek bloğunu açıp kapıyorum.
Bu arada kablo pedal vs hepsi sağlam çalışıyor. Biraz karışık gibi umarım duzgun yazabildim. 3 saat oldu denemediğim şey kalmadı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Yeni farkettim ,Boss Fs5 i mono kablo ile bağladığımda jaki takar takmaz efek aktif oluyor. Pedalı ilk basmamda kapanıyor sonra bir daha hiç bir işlevi olmuyor.
 
Geri
Üst