Telecaster Ton Sorunu

Merhaba arkadaşlar.
American vintage 52 telecaster gitarim var.
Gitarimla ilgili bir problemim var. Youtube da ki telecaster videolarina bakiyorum standart telecasterlarin bile tonlari çok parlak ve cazgir. Benim gitarim ise okadar parlak değil biraz donuk telecasterin o yirticiligi yok. Telecasterlardan bildiğimiz parlak yirtici twang diye tabir edilen tonu alabilmek için ne yapmaliyim ? Acaba manyetiklerde mi problem var ?
 
Her ne kadar kapasitor eklenerek bir miktar ton parlak yapılabilse de bu işin kesin çözümü manyetiktir bana göre.(amfi-pedal vs kısmını göz ardı ederek söylüyorum setup'ınız twangy'ı uygun olmalı tabi ki) Yani, bence manyetik değişimi istiyor duncanlara geçebilirsiniz. Bende sıfır vintage 54 set stl-1b(broadcaster) str 1 olarak geçiyor, Twangy için oldukça ekonomik bir çözüm. Sıfır stl1 de var düz olan modeli. Broadcaster, düz 54'e göre bir miktar daha parlak ve patlayıcı tonu vardır ama birbirlerine çok yakınlar.

Bir de vintage stack (stk3b)var elimde, onlardan daha da yüksek ve parlak ton alabilirsiniz. 4 kablolu split olabilme özelliği de var.



 
Son düzenleme:
Geri
Üst