Line6 POD X3 serileri

Sanırım output tuşuna bastığın zaman podun üzerinde ton1 ve ton2 için sağ-sol balans ayarı çıkıyor. Belki ses gelmeyen ton sağ tarafa falan verilmiştir. Input seçenekleri de var menüde. Yine menüden ayarladığın tonun hangi girişi kullanıcağını seçebiliyorsun. Eğer ayarladığın ton mikrofon girişini kullanıyorsa ve sen gitarı doğal olarak gitar girişine bağlıyorsan ses alamazsın.

Düşük bir ihtimal bu söylediklerimin olması ama yine de hatırlatmakta fayda gördüm.
 
tonlar hakkında bir soru? bir şey dikkatimi çekti benmi yaniliyorum acaba...sorun şu ki yaptigim her tonda aynı yola cikiyormusum gibi geliyor yani alt yapi hep ayniymis gibi gleiyor ama tamamen farkli alt yapilarla yapiyorum .istedigim ton ise inflames in The jester race ' in solosundaki gitar tonunu yaratabilmek. bilen birileri yardimci olabilirmi?
 
arkadaslar cubase kullanirken pod u ses karti olarak tanittim fakat bir süre sonra cubase yi acarken
'' the line 6 asio driver has failed to opened correctly. we recomment disabling your line 6 device in windows sound card panel's playback and recording tabs. for more information visiit line6 support adresi werilmis. bu hata arkasindan

'' the asio driver asio pod x3 live could not be intialized. demis ne yapmam gerekiyor acaba ?
 
POD X3 / İncelemesi

Sevgili arkadaşlar; 5 Yıldır hem canlı performas için hem de gitar kayıtları için POD XT kullanıyorum. LINE 6 nın çıkarmış olduğu POD X3 cihazı için yapmış olduğum görüntülü inceleme aşağıdaki linkte yer almaktadır.

http://www.gitarkolik.com/POD_X3/PODX3.htm

Not: POD X3 ile POD X3 Live arasında Ton bakımında bir fark yoktur. POD X3 Live modeli için farklı olarak Variax gitar bağlantısı, FX Loop ve expression pedal bağlantısı mevcuttur.
 
POD X3 harmony

Modülasyon kısmından FILTER:Harmony Synth i deneyebilirsin. Ayrıca FILTER:BENDER efektini FBV üzerindeki pedal ile Whammy olarak kullanabilirsin.
 
bmsound demiş ki:
pod x3 live ile rocktron valve online arasında ne gibi fark var yani hangisi sound açisindan başarili acaba bilgisi olan varmi ?

birkaçtane rocktron rack unitesi olan bi vatandaşla konuşmuştum adam sadece taşımaktan bıktığı için şunu söylemişti "sesine alışayımdiye şu POD xt live in uzunsüredir açmıyorum bile rocktron u(modelini hatırlmıyorum ama processesordu lambalı)"
 
pod x3 live'ın ses kalitesinden öte bir çok güzel özelliği var. Hele ki evde kayıt falan yapmak istiyorsan.

(Gerçi söylediğin aleti hiç denemedim nedir, ne değildir bilmiyorum.)

Ama vokal, bass, dual sound, stereo xlr çıkışlar, usb ile kayıt(hem de aynı anda 5kanalmıydı neydi öyle birşey), ton paylaşımı vs...
 
Pod'u bugün tekrar bilgisayara tanıttım. Driverlar kurulu. USB ile bilgisayara bağlı. Hem Line6 Monkey'de hem de Ses seçeneklerinde gözüküyor. Fakat kayıt yapmak istediğimde hiçbir şekilde sinyal gitmiyor bilgisayara. Kaydetme seçeneğinden Pod X3 Live'ı seçiyorum ama yine de kayıt esnasında ses alamıyorum bilgisayara. Daha önceden yapmıştım bir sorun olmuyordu, ama şimdi ne olmuş olabilir? Neyi eksik yaptım?
 
Arkadaşlar mayıs gibi bu aletin live ını almayı düşünüyorum peki yardımcı olursanız bu alet children of bodom ,bulllet for my valentine, arch enemy gibi grupların soundlarına yakın sertliklerde soundları elde edebilir mi? hem de dual tone olayını elde etmek için illede stereo çıkış mı gerekiyor? bu arada ben her tarzı çalıyorum enstürmental de(satriani,vai,petrucci..gibi) jazz blues da bu alet bana yeter mi? yardımcı olursanız sevinirim ekipmanım imzamda yazıyor
 
Arkadaşlar yukardaki sorumdada sormustum ama yine soruyorum.Dual tone u kullanabilmek için stereo çıkış mı gerekiyor yani 2 jack mı? yoksa ayarlanabilir mi? bir diğer sorumsa pod x3 deki effects loop olayında whammy falan bagladıgımı dusunsek bunu yerlestirme imkanı veriyormu efek zincirinde yani nereye koyacağımı effects loop u kendim secebiliyormuyum ekranda?
 
Geri
Üst