Line6 POD X3 serileri

Bugun ben de oylesine aleti Samsung HT-TZ 215 5.1 Home Theater'a bagladim. AUX2'den L/R Mono yaptim. EQ'yu da PASS ettim home theater amfisinden. Home Theater amfisi dvd player oluyor :) Nedense Latency olustu. 2.1 olarak da denedim 5.1 matrix moduna da aldim, hep bir latency vardi. Sebebi nedir bunun ? Kullanacagimdan degil ama salonda takilirken ara sira baglarim yani surround olur fena olmaz keyif icin.
 
Valla tahminime e göre çok pis atraksiyonlara giriyorsun :D Şimdi iki girşi mi var tek giriş mi var? büyük bir ihtimal tek giriştir oda mikrofon girişidir de yani anlatmaya çalışmakta biraz manyaklık çünkü bu podu alan manyıyor :) Ya boşver hacım git iki tane 10 watt lık amfi al marshall al iki tane mis gibi sağ sol ver çal stereo...
 
Yahu bende zaten Technics sistem var Stereo olarak orada caliyorum dehset performansli bicimde. O dedigin 10 Wattlik marshallar ile dalga gecer inanilmaz iyi bir soundu var masallah : )) Sadece 5.1 ile denemistim. 5.1'te Kirmizi beyaz giris var lale jaklara uygun iste Aux girisi bildigin ciftli sag ve sol ayri ayri.. L/R monolari Technics'in VCR kanalina degil de 5.1'in Aux'una bagladim ayni mantik hesabi. Latency oldu babalar gibi. Normalde latency falan yok Technicste veya kulaklikta.
 
Arkadaşlar pod x3 live a gearbox dan ton atmaya başladım 3-4 gün önce...Sırasıyla guitarist ve band de ki tonları kafama göre kaydettim.Beğendiğim tonları 1. banktan başlayarak 10. banka kadar geldim.Fakat bugün 11C ye bir ton atadım.Fakat kaydettiğim zaman enteresan birşekilde o bankta daha önce kayıt olmuş tonu silmeden sanki üstüne gearbox dan atadığım tonla birleşti.11. banktan önceki tonlara,mesala atıyorum 9B ye bir sorun olmuyor üstüne kaydoluyor.Acaba 10.banktan sonraki bankalara kayıt olmuyor mu? Bu ilk sorum...Veya yanlış birşey mi yapıyorum.Bu kayıt olayını ayrıntısıyla bilen arkadaşlar anlatırsa çok sevinirim.Saçma veya basit gelebilir kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum:)
 
Aynı sorunu aleti ilk aldığımda bende yaşadım dual ton acık konumdayken oraya atmış olabilirsiniz o zaman öyle yapıyordu bende de, çok fazla değişiklik yapmadıysanız resetleyin aleti sonra tekrar deneyin derim ben.

Kayıt olayına gelecek olursakta bi iki sayfa önce bnmde bir sürü sorum olmustu ilgili arkadaslarımız cvpladı o msjlardan bilgi alabilirsiniz bi sorun olursa tekrar yazışırız.
 
teşekkür ederim sorun halloldu aynen dediğin gibiymiş:) Bu arada burda ve diğer forumlarda binlerce hazır tondan bahsediliyor ama ben custom tone ve gear box da ki online library dışında bir kaynak bulamadım.Başka bir yer bilen varsa söyleyebilir mi?
 
Amfi herzaman şart... Bende zevkle kullandığım G9.2tt var ancak yine de bir Peavey JSX e bağlı olmalı... olacak.... birgün. Marshalldan bıktım...
 
Ben amfisiz kullaniyorum Technics'e bagli vaziyette, ama kabinler falan muazzam benim. 2 tane Long Term 350W , Short Term 250W 8 ohm Jamo Made in Denmark Bass Response kabin var. Amfiden Bass-Treble sifirliyorum. EQ Komple Pod'dan aliyorum. Soundumu begenmeyene Pod'umu hediye ederim. O kadar iddialiyim :)
 
progressiva demiş ki:
www.glenndelaune.blogspot.com Boss GT-10 kullananlar da faydalanabilir.

Bu Glen DeLaune abinin pod x3 live ile yazdığı metallica tonuna dikkat!
Videoyu dikkatli izleyin; EQ ayarında yaptığı şey pod x3 live'da hayat kurtarıyor, uyandırayım ;)

Ekleme: Pan ayarı başka mevzu; EQ ayarından bahsediyorum :p
 
Dual Tone yazip Sonuna kadar Pan yapip 2 tonu L/R Ayiriyor orada sanirim. Ben o tonu yukledim X3'e ama tam beceremedim Ton nedense tek ton Metallica olarak ekleniyor X3'e. Dual seklinde eklenmiyor.. Bastan videoyu izleyip de ayar girmeye de usendim acikcasi :)
 
merhaba pod 3 live halkı :D bende cihazı yeni almış bulunuyorum hepinize merhaba güzel sololar hızlı riffler :D ilk sorumuda sormuş olayım. aleti saat gec oldugu icin amfi ile pek deneyemedim kulaklıkla bile baya iyiydi(en azından pedal-amfi-kulaklık olayından kat kat iyi) bende marshall 30 dfx amfi var satıp yerine marshall kabin alsam çok farkedermi kabinlerin ses kalitesi ne durumda hiç bir bilgim yok. bu konuda görüşü olan varmı? bide wah pedalını nasıl ekran dısında aktif ediyoruz sert basıyorum genede degişmiyor.
 
Volume/Wah pedalin altinda 2 tane daha button var on tarafta. Onune dogru basarsan Switch oluyor o sekilde. Cok da sert basmaya gerek yok. Amfi ile denemedim ben bu aleti ama bence amfi alacagina 2 tane Referans monitoru kabin alsan daha iyi olur hem stereo calarsin.
 
Bu arada cok enteresan bir durum ama, Pod X3 Live kendi distributorunde bile 1.250 lira mi ne olmus nakitte.. Mydukkan ise 1.311 liraya satiyor nakitte bu processoru... Neden fiyatlar boyle firladi bilen var mi ?
 
Ben 1000 Liraya aldim bu cihazi simdi Do-Re de bile nakite 1250 mi ne olmus.. Do-Re Line 6 distributoru. TEk slip alsak 1350 demek. Taksitli de 1.5 milyara satacaklar adamlar. Yuh diyorum :)
 
Yalan... Bütün b.klar hep nedense üreticiden(!) kaynaklanıyor tabi yerse.... Gitar olsa tamamda prosesörlerin yurtdışındaki fiyatları neden 150 200$ oynamıyorda türkiyede oynuyor. Mantıklı bişey mi?
 
Geri
Üst