Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

benim bir sorum olacak.

kayıt için cubase'yi kulanıyorum. önceden processoru bilgisayara bağlayara kayıt yapıyordum. orda amfi modellemesi vs. olduğundan tonlar daha derli toplu oluyordu.

şimdi analog pedallarım var. ancak burdabiraz sıkıntı oluyor. mesela ses çok yüksek oluyor. bu yüzden gitarın ses ve ton ayarlarını neredeyse en düşüğe getiriyorum. daha sonra pedallar üzerinden de ona göre ayarlama yapıyorum. ve tonlar da istediğim gibi olmuyor.

bunları nasıl ayarlayabilirim. sesin fazla gelmesini ve tonun düzelmesni behringer ultra-g ile sağlayabilir miyim? yoksa bu sesleri ayarlamak için analogla daha iyi kayıtlar yapmak için ne yapmak gerekir?
 
Analog setup ında neler kullanıyorsun bilmiyorum ama sinyali eğer line seviyesine çevirmiyorsan veya kullandığın ses kartı enstrüman girişine sahip değilse bu tür dengesizlikler olması normal. Ultra-g gibi bir di-box la çözebilirsin bu sıkıntıyı fakat seviye yüksek geliyorsa bunu gitardan kısmak yerine kullandığın pedallarda ki gain ve volume ayarlarını kısarak dengelesen daha başarılı işler çıkar kanımca.

Analogla daha iyi kayıtlar için çok şey yapmak gerekir hangi birini sayayım ki misal bence akustiği iyi bir odada güzel bir tüplü amfiyi mikrofonlayarak kayıt yap :D Biraz daha imkanlarınıza dair detaylar verirseniz daha kolay olur yardımcı olmak.

İyi günler.
 
Arkadaslar acele yardıma ihtiyacım var..! öncelikli sorunum şuki ses kartı alıcam ama ikisi arasında kararsızım M-Audio Audiophile 2496 PCI mi alsam yoksa M-Audio Revolution 5.1 mi tercih etsem kaar veremedım ama ses kartını almamın sebebi tabıkıde kayt perf. kalıtesını yukseltmek M-Audio Audiophile 2496 PCI daha mantıklı gözuksede kafam karıstı kullanıyorsanız bu modelleri arada bı kıyaslama yapabılırmısınız diğer bir sorunsa b1 i mıkser kullanmadan yanı phantım güç olmadanda pille calıstırabılırmıyız yada bir mic.pre.amp yardımıyla calıstırabılırmıyız yoksa condenserlar ıcın illaki mikser sartmı simdiden tesekkurler..!
 
Valla çok bir bilgim yok ama Revolution 5.1 daha eğlenceye yönelik bir ses kartı sanırım ki 5.1 olmasından da anlaşılıyor bu. Yani kayıt için 2496 PCI'dan daha iyi bir performans alırsın.
 
Phantom Power şarttır elbette. Ama bunu illaki mikserden sağlamak zorunda değilsin. Pre-Amp üzerinden de sağlayabilirsin. Pille çalıştırmak biraz fantazi olur. Bazı condenserlar çalışsada ona göre yapılmamış bir cihazda zor.
 
Merhaba ben bugün m-audio fasttrack aldım fakat tam olarak nasıl kullanacağımı anlamadım. bende creative 4.1 var onun çıkışı uymadı bende yardımcı bir kablo ile kartın arkasına bağladım. Kayıt denemesi yapdım sadece gitarla fakat pek bi değişiklik yokmuş gibi geldi. Cubase kullanmıyorum şu anda. Bu kartı kullanmış olan arkadaşlar veya bilenlere sorularım şu olacak.
1) Kayıt şekilleri neler.
2) Ben Guitar Proda şarkıyı yapıyordum.sadece davul ve bass seslerini açıp şarkıyı başlatıp ses kartı üzerinden bunları kayıt programıma kaydediordum. ve üstüne gitarı çalıyordum. Peki bu ses kartıyla Nasıl bu şekilde davulları ve bassları kaydedeceğim.
3)peak ve signal ışıkları var onların asıl amacı nedir ne işe yarıyor.
4)Stero kayıt nasıl olacak ona bastığım zaman kulaklığın sadece sağ tarafından ses geliyor.
5)Mix yazan yerde input ve playback nedir.
6)Arkadaki guitar ve line yazanyerler nedir.
7)Marshall 15dfx kullanıyorum line out var onu nasıl bu ses kartına bağlayacağım ne yapmam gerek. Bağlayınca ses gelmedi çünkü.

Kısacası ilk defa böle bişi aldığım için ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler...
 
1 ) Sorunu anlamadım neyin kayıt şekli. Teorik olarak bu cihazlar analog sinyalleri dijitale çevirirler bu kadar.

2 ) Guitar Pro dan kanalladı midi olarak export edip. Kayıt programına import edersen aynı noktaya varırsın.

3 ) Gelen sinyalin seviyesini göstermeye yarıyorlar. Peak ışığı yanıyorsa gelen sinyal çok kuvvetlidir ve bozulmaya uğrar sinyal ışığı ise sinyalin var olduğunu gösteriyor.

4 ) Stereo kayıt için iki adet mikrofona yada iki çıkış sağlayan bir pedala,processor e sahip olman gerek ki öyle bir durumda bile çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ben. Ayrıca ona basmak derken cihazın üstünde stereo record diye bir düğme mi var?

5 ) Çıkışa giden sinyal oranını ayarlamak için orası. Input tarafına çevirirsen %100 input, ortası %50 input %50 playback böyle gidiyor.

6 ) Bunlarda giriş. Guitar yazan yüksek empedans girişi gitarını direk bağlayabilmen için. Line ise line seviyesi giriş.

7 ) Kartın neresine bağladın da ses gelmedi?

Kullanım kılavuzunu okudun mu merak etmekteyim şu an? Çünkü orda bu sorduğun soruların 5 tanesinin cevabı var.
 
4 ) üstünde yazdığı üzere kulaklıktan duyduğun sesi mono yada stereo olarak vermeye yarıyor o düğme.

7 ) Amfinin hangi çıkışını bağladın peki?
 
arkadslar ben v-amp 2 mi bilgisayara baglamak ve tonları uzerinde oynayabilmek için m-audio uno midi arabirimi aldım fakat bilgisayarım baglantıyı birturlu tanımıyor. midi arayuzunu bagladıgım zaman bilgisayarım modelini belirliyor aleti tanımlıyor fakat v-amp 2 nin software i aleti bulamıyor yardımcı olursanız sevinirim .
 
Yazılım in bir kullanım kılavuzu olmalı orda bağlantının nasıl yapılması gerektiği yazar. Büyük ihtimalle midi-midi bir bağlantı gerektiriyordur. Usb üzerinden beklemiyordur aleti yazılım.
 
cavap için tesekkurler bir sorum daha olucak bu m audio fasttrack usb ya da m audio firewire harici ses kartlarıyla gecikem oranını direk dusurebilirmiyim bilgisayar ozelliklerim anakart: asus M2A-VM AMD690G, ram 2 gb yoksa daha farklı islemler yapmam da gerekbilirmi
 
Geri
Üst