Uzun zamandır akustik gitar bakıyorum ve bütçem 9000 – 13000 TL aralığında. Özellikle Ibanez, Yamaha, Takamine ve Lâg markaları arasında kararsız kaldım.
Benim beklentim: hem evde keyifle çalabileceğim hem de ileride sahne ya da kayıt için kullanabileceğim uzun ömürlü bir gitar.
Bu bütçede hangi modeli önerirsiniz? Özellikle bu markaları deneyimleyenlerin yorumlarını duymak isterim.
(Bu fiyata beklentim yüksek değil tabii ki ve 2.el almayı düşünüyorum çoğunlukla)
- Yamaha modelleri bana hep daha dengeli ve güvenilir gelmiştir, özellikle FG serisi aklımda.
- Ibanez ise fiyat/performans açısından cazip, ama bazı yerlerde tonunun sert olduğuna dair yorumlar gördüm.
- Takamine, elektro-akustik tarafında sahneye çıkmak için daha uygun gibi duruyor, biraz daha profesyonel hissettiriyor.
- Lâg markasını ise çok övenler var, ama Türkiye’de modellerini denemek zor olduğu için kararsızım.
Benim beklentim: hem evde keyifle çalabileceğim hem de ileride sahne ya da kayıt için kullanabileceğim uzun ömürlü bir gitar.
Bu bütçede hangi modeli önerirsiniz? Özellikle bu markaları deneyimleyenlerin yorumlarını duymak isterim.
(Bu fiyata beklentim yüksek değil tabii ki ve 2.el almayı düşünüyorum çoğunlukla)