Hangi gitar alınmalı?

boş beleş muhabbet...
başta alırken nasılsa adam gibi ton alamayacaksın diye ucuz ve kalitesiz gitar tavsiye etmek yani ... yoksa milletin birbirine laf sokma goygoyu beni bağlamaz.. bana da etmedikleri hakaret kalmadı ama yok kardeşim Kozmos filan aldırtmayacam kimseye... herkesin parası kıymetli

neden ucuz gitara karşıyız... aklı kafası çalışan herkes ilk 5 dakikada olmasa bile biraz okuyunca 10 dakikada elbette albümlerde duyduğu tonları direkt alamayacağını anlıyor zaten... milletin zekasıyla dalga geçmek için muhalefet yapıyor değiliz burada
AMA
şu da bir gerçek.. ucuz gitar çoğu zaman malzeme ve işçilik kalitesi de düşük demek olacak.. bend ederken sürekli akort kaçırması, pot'ların temassızlık yapması, sapın rahat kaymaması ve elinin takılması, sivri ve keskin parçalar özellikle fret kenarları sebebiyle yaralanmalar, tonun da kötülüğü tamam bu da var... yani alanı çalmaktan soğutan anında metallica tonu alamaması değil bu tip şeyler olacak...

işte bu yüzden Midex, Kozmos vb almayın diyoruz ... biz de başladığımızda aynı soruları sorduk.. şimdi öğrendiğimiz bilgi ve hayat tecrübesi ile aynı hataları yapıp para ziyan etmeyin diye yazıyoruz... yoksa ısrar eden gitsin alsın aynı fiyat segmentinde birbirinin aynısı telli takozları bana ne...

eğer şimdiye kadar chatgbt danışmadıysan bir de ona bir danış, belki buradan daha faydalı olur
bilgi verir ama fikir vermez... bulaşık makinası almıyoruz sonuçta..
mesela tonepros köprü gövdeden yüksek olur ama hipshot daha yakın.. sırf bu yüzden bileği rahat etmeyen hatta ağrıyan ve gitarını değiştiren insanlar var... bunu AI nasıl anlatsın eğer birisi bir yere girip spesifik olarak bunu cümle olarak yazmadıysa
data toplamak için tamam ama kullanım tecrübeleri, hissiyat vs yine insana sormakta fayda var... yoksa ChatGPT adama Midex filan aldırtır 🙂

boş beleş muhabbet...
başta alırken nasılsa adam gibi ton alamayacaksın diye ucuz ve kalitesiz gitar tavsiye etmek yani ... yoksa milletin birbirine laf sokma goygoyu beni bağlamaz.. bana da etmedikleri hakaret kalmadı ama yok kardeşim Kozmos filan aldırtmayacam kimseye... herkesin parası kıymetli

neden ucuz gitara karşıyız... aklı kafası çalışan herkes ilk 5 dakikada olmasa bile biraz okuyunca 10 dakikada elbette albümlerde duyduğu tonları direkt alamayacağını anlıyor zaten... milletin zekasıyla dalga geçmek için muhalefet yapıyor değiliz burada
AMA
şu da bir gerçek.. ucuz gitar çoğu zaman malzeme ve işçilik kalitesi de düşük demek olacak.. bend ederken sürekli akort kaçırması, pot'ların temassızlık yapması, sapın rahat kaymaması ve elinin takılması, sivri ve keskin parçalar özellikle fret kenarları sebebiyle yaralanmalar, tonun da kötülüğü tamam bu da var... yani alanı çalmaktan soğutan anında metallica tonu alamaması değil bu tip şeyler olacak...

işte bu yüzden Midex, Kozmos vb almayın diyoruz ... biz de başladığımızda aynı soruları sorduk.. şimdi öğrendiğimiz bilgi ve hayat tecrübesi ile aynı hataları yapıp para ziyan etmeyin diye yazıyoruz... yoksa ısrar eden gitsin alsın aynı fiyat segmentinde birbirinin aynısı telli takozları bana ne...
Hocam sizin forumdaki mesajlarınızı üye olduğumdan beri görüyorum zaten, sizin gibi deneyimli insanların olgun yorumuna ihtiyacım olduğu için konu açıyorum. kimisi düzgün bir şekilde bilgi veriyor, opsiyon öneriyor, markanın iyisi kötüsünü, gitarın işçiliğini vs. anlatıyor. 10 kişiden 7'si boş beleş şeyler yazıyor, yardımlaşmak yerine sosyal bir meta haline getiriyor konuyu, zaten her internet forumda böyledir bu durum, o 3 kişinin yorumunu okursun. Günlük hayatta da böyledir.

Bu tarz basliklara karsi elimizde guclu bir koz var, cevap vermemek.
Örneğin bu şahsiyet gibi, insanı forumdan da gitardan da soğutuyor. Nedenini anlamış değilim.

Son düzenleme:

Geri