İnternetten gitar alınır mı?

• Konuyu açan Konuyu açan Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yiğit

Brujah
Zuhal müzik'den jackson js11 almaya karar verdim lakin internetten gitar alma konusunda çekinceliyim. Malum bunlar hassas cihazlar ve kargoda gereken özenin gösterilip gösterilmediğinden emin değilim. Daha önce alışveriş yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Kargodan kaynaklı bir hasar varsa iade vs. oluyor mu?

Düşüneceğin ilk şey kargo akıbeti değil, gitar mümkünse çalınarak alınması gereken bir şey. Böyle bir imkan mümkün değilse ancak internetten alınır son çare.

Bilmedigim bir konuyu sorarak konuya katkida bulunmak istiyorum.

Ornegin bir teknoloji magazasinin internet sitesinden bir televizyon satinaldigimizda, urunun kutusunu acmayin yetkili servisi gelip kuracak diyorlar. Kutudan kirik cikarsa yetkili servis form duzenler ve sana cihazin yenisi verilir ancak sen kendin actiysan ve kutudan kirik ciktiysa gecmis olsun. (gecmiste bizzat yasadigim bir durum bu)

Simdi gelelim gitar kismina.

Zuhal muzikten JS11 satinaldim. Kargo elime ulasti. Bildigim kadariyla gitarlarda televizyonda oldugu gibi yetkili servisi gelip kurulum yapsin (ucretli veya ucretsiz) hizmet yok.

Ihtimal 1:
Kutudan kirik cikti. Zuhal muzigi aradim durumu anlattim. "Sorun bizden kaynakli, zararini tazmin edecegiz" mi derler yoksa "biz gonderdigimizde saglamdi sorumluluk sana ait" mi derler.

Ihtimal 2:
Ben kutuyu acarken gitara zarar verdim ve etik/ahlak gibi degerlerim de yok ve maddi bir kayip yasamak istemiyorum. Aradim Zuhal muzigi "kutudan boyle cikti" dedim. "Sorun bizden kaynakli, zararini tazmin edecegiz" mi derler yoksa "biz gonderdigimizde saglamdi sorumluluk sana ait" mi derler.

Geri