İnternetten gitar alınır mı?

• Konuyu açan Konuyu açan Yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu bambaşka konu açar aslında... sapla samanı karıştırmamak lazım. Vakit öldürmek için mağazaya giren yeniyetme apaçiler bir musicman ya da PRS denemek isterse ben de denetmem muhtemelen. Ama pahalı diye değil, almayacakları belli ve sırf gitarı mıncıklamak için geldikleri belli diye. Zaten böyle tipleri hangi esnaf olsa kovar.
Ama ben kendim yaşını başını almış, belli ki konuya hakim ve sosyal normlarda "düzgün" kabul edilen bir müşteri olarak bana denetmem derse iyi ne halin varsa gör derim bir daha pena bile almam o dükkandan. Dore yaptı bana bir seferinde Amerikan PRS için. Kardeşim şaka mısın 3000 dolarlık gitarı sadece rengine bakıp raftan mı alacam, ver bir tabure şurada iki tıngırdatacam dedim. Yok mok afra tafra, mağaza müdürünü çağırdım anlattım derdimi adam denetti sonra. Ya işte üstte dediğim gibi apaçiler, kekolar filan dedi bana... müdür bey bana bak apaçi mi görüyorsun, özrün kabahatinden beter demiştim 🙂
Kimin apaçi yada keko olduğu, kimin gerçekten alıcı kimin vakit öldüren, kimin yeniyetme olduğu konuları çok flu konular. Yani küçücük çocukların gitarla neler yapabildiğini görüyoruz. Ayrıca maddi durumu, sosyo-ekonomik sınıfı giyim kuşamla anlaşılamayacak kişiler de azımsanmayacak kadar fazla. Bence mağazalar müşteri odaklı olmak zorunda

o kadar kolay belli oluyor ki
ben zaten sadece yaş için demedim, ailesiyle gelen 13 yaşında çocuk da olabilir tek başına gezen 16 da
ve yaş ile bağlantılı yetenek de değil konu
veya üstünde markalı mont var mı filan da değil dediğim
inan 3 dakikada konumlandırmak çok kolay insanları, tanımak ayrı ama keko mu değil mi oldukça kolay 🙂

neyse konu sapmasın ... internetten gitar alınır ama tercihen her zaman gidip görüp hissiyatını tecrübe ederek almak daha iyidir

Geri