kayıtlarda adam gibi gitar soundu elde etme sorunu

  • Konuyu açan Konuyu açan Endurance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bidiğim kadarıyla Emu ses kartlarındaki dsp işlemci sayesinde efekt kullanımında işlemciye yüklenmek yerine emu üzerindeki işlemci kullanılıyor bu da sisteminizin rahatlaması demek ama tabi detayını bilmiyorum. Bir bilen açıklarsa sevinirim.
 
Sanırım :D Reverb her kanala ayrı miktarlarda uyguluyorsan tabi bu yöntem işe yaramaz da aynı miktarda reverb varsa fx channel açmak sureti ile hepsine birden tek reverb üzerinde işlem yapabilirsin. Biraz daha rahatlatır sistemi. Bfd o kadar yüklenmiyordur sisteme. Amplitube a atmak lazım çamuru :D
 
Madem konu açılmışken sorayım, pek başlık ile alakası yok ama, Cubase de her kanala aynı ayarda reverb veriyorum ve sistemi yoruyor. Bir fx channel açıp 4 kanalı birden o fx e gönderme işini nasıl yapıyoruz? BFD daha çok ram sömürüyor sampleları nedeni ile fakat 4gb olunca pek sorun olmuyor 8)
 
Şöyle oluyor o iş

Önce yeni bir audio kanal açar gibi fx channel açıyoruz. Açarken üstüne eklemek istediğiniz bir plug-in varmı diye sorar. İstersek o an istersek daha sonra ekleyebiliriz istediğimiz plug-in i.

Neyse bu fx e göndermek istediğimiz kanala geliyoruz Send kısmına geçip (insert ün altındaydı hatırladığım kadarı ile) bu kanalı nereye göndermek istediğimizi seçiyoruz. Seçtikten sonra sendi aktif hale getirip ( on tuşu var orda) seviyesini ayarlıyoruz.

AllexStone

Sadece emu lara has bir özellik değil. Ama Emu larında bütün modellerinde var mı bilmiyorum. Fakat olay tam olarak senin dediğin gibi belirli efektleri (kafanıza esen her efekt değil) kartın üzerindeki işlemciden çalıştırıp sistemi rahatlatmaya yarıyor.

İyi günler.
 
Geri
Üst