Boss me 80 adaptör sorunu

Öncelikle Merhabalar yakın zamanda boss me 80 almıştım ancak içinden adaptör çıkmamıştı bir hata olduğunu düşünerek distribütörü aradım. Prosesörlerden pedal çıkmıyormuş bende bir süre pil ile kullandım duracell (alkali ) pil ile 7 saat gittiğini görünce bu böyle olmaz dedim çinko karbon pillerde bu süre 2 saate kadar düşüyor uzun lafın kısası benim bir adaptör bulmam lazım bossun kendi adaptörleri ayrıca satılıyormuş ama fiyatlar epey uçuk var mıdır bana yardımcı olabilecek olan ?
 
Merhabalar. Bende de ME-25 var. Ben de BOSS PSA serisi Adaptör kullanmak yerine çin malı bir adaptör kullanıyorum. (Yaklaşık 2 yıl oldu.) Voltajı ve çıkaracağı gücün Prosesöre uygun olmasına dikkat edin yeter.
Prosesör 9V ile çalışıyorsa adaptör de 9V gerilim çıkartmalı. Ama prosesör çalışmak için 1 Amper güç istiyorsa siz en az 2 Amper kullanın. Zararı olmaz.
 
Kompakt BOSS pedallarda kullanılan PSA230P adaptörleri ME serisi prosesörler için de öneriliyor. kompakt pedallarda kesinlikle bu orijinal adaptörlerin kullanılması öneriliyor, yan sanayi kullanınca çabuk bozuluyor deniyordu ama prosesörler de bu konuda hassas mı bilmiyorum.
 
Bende Me-70 vardı, aldıktan 1-2 ay sonra bozulmuştu (anakartı yanmış) çin malı bir adaptör kullandığım için. Me-80 günümüz kuruyla ucuz bir prosesör değil, adaptörün fiyatı biraz uçuk olabilir ama ona 100 lira vermemek için 2400 liranızdan olmayın sonra.
 
O kadar olmuş mu yaa? ben 5 sene önce aldıydım 40 liraya mı ne. Hafif yere düşmüşlüğü sağını solunu incitmişliği vardır. Koli bandıyla bir tur sarmıştım kapağı çıkmasın diye.
 
Netten cihazın power gereksinimine bakılır, sitelerde bu değerde adaptör aranır. Markalar pahalı geliyorsa bir elektronikçiye bu değerler iletilip 50TL civarına yaptırılır.
 
Ben hala ME70 kullanıyorum, zamanında orijinal adaptörünü almamıştım ve sahte şeyler kullanmak istemiyorum (üstteki arkadaşın cihazı yanmış mesela). Yıllardır pil ile kullanıyorum 8-10 saat gidiyor hatta daha fazla sanırım. Sürekli kullanmadığım için emin değilim. İndirimli bulduğum zaman Varta alkalin pillerden depoluyorum :D yani pahalı cihazlarımız var ve Türkiye'de elektrik akımı çok değişken, ben güvenemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Değerli dostlarım tavsiyeleriniz sonunucunda bir karara vardım,şarzlı pil alırsam bütün sıkıntılardan kurtuluyorum yüksek voltaj gelip yanma derdi de yok tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bu sorunu yaşayan arkadaşlara da bilgi kaynağı oldunuz iyi ki varsınız
 
Geri
Üst