Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnternette dolaşırken 440 hz frekanstaki müziğin insanın içini kararttığına ve bunun nazi icadı olduğuna dair bir yazı okudum. İncelemeleri dinleyince gerçekten mantıklı geliyor.
Bu konu hakkında bilgili kişilerin düşüncelerini bekliyorum.
<p>Would you believe that there is a conspiracy theory about the way we tune musical instruments? And that this theory even involves the Nazis, chakras, and whatnot? No? Then sit down and enjoy
In exploring the 432 Hz debate at Ask.Audio, we soon realised this topic wasn't going to be resolved in one article. Here Assaf Dar Sagol explores the fact and
Bilimsel veya sanatsal gerçekliği madem yok neden Beethowen, Chopin gibi isimler 432 hz kullanıyor orkestralarında ve kayıtlarında? ve rica etsem bana şunları da açıklayın 🙂
Bilimsel veya sanatsal gerçekliği madem yok neden Beethowen, Chopin gibi isimler 432 hz kullanıyor orkestralarında ve kayıtlarında? ve rica etsem bana şunları da açıklayın 🙂
Bunlar doğru bilgiler değil. Beethoven'ın kullandığı diyapozon 455.4 Hz. Chopin'inkine dair bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca Beethoven ve Chopin'in bizzat çaldığı bir kayıt mevcut değildir. Psychoacoustics: Facts & Models kitabının 366. sayfasında 432 Hz geyiği yalanlanıyor.
Rica etsem dalgalar ve osilasyonlar hakkında fizik lisans seviyesinde kendinizi geliştirin, ben de açıklayayım o şekilleri size 🙂
Bunlar doğru bilgiler değil. Beethoven'ın kullandığı diyapozon 455.4 Hz. Chopin'inkine dair bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca Beethoven ve Chopin'in bizzat çaldığı bir kayıt mevcut değildir. Psychoacoustics: Facts & Models kitabının 366. sayfasında 432 Hz geyiği yalanlanıyor.
Rica etsem dalgalar ve osilasyonlar hakkında fizik lisans seviyesinde kendinizi geliştirin, ben de açıklayayım o şekilleri size 🙂
Evet haklısınız lisans derecesinde fizik bilmiyorum fakat 432hznin rezonans tablosunda en çok dikkatimi çeken çizgiler arası bağlantıların belirgin olması oldu. Bu daha iyi bir duyum sağlamaz mi?
Ortadaki kelebek somunun çevrilmiş olmasına da dikkat ettiniz mi? Belki yüzey biraz daha gevşetilmiştir. 🙂 Söz konusu video bir kontrollü deney değildir.
Müziği 432 Hz'de dinlemek ya da icra etmek sizin için ya da bir başkası için daha 'hoş' bir deneyim olabilir, mümkündür, Ancak sözdebilimle 432 Hz'in diğer frekanslardan daha üstün olduğunu temellendirmeye çalışmak en hafif tabirle şarlatanlıktır 🙂.