amfi kurulumu nasıl yapabilirim?

Öncelikle herkese merhaba.Orange tiny terror ve altına minik bir kabin almayı düşünüyorum.Ancak kafa ile kabinin nasıl bağlanıcağını bilmiyorum.Konu hakkında turkrock da ve google üzerinden araştırsam da bir sonuç bulamadım.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Ayrıca sizce o fiyata ve o tarz için tiny terror iyi bir tercih midir? şimdiden sağolun.
 
Bunlar yardımcı olabilir herhalde tam emin değilim ama öyle çok absürt zorlayıcı bir şey yok diye biliyorum. Bildiklerimi yazayım ama kesin doğru diyemem. Sonra yapınca bir şey oldu demeyin 😅


Öncelikle bildiğim kadarıyla Ohmları empedansları birbirlerine uygun olması gerek. ( yoksa aletlere zarar verebilirsin )
Ardından kafadan çıkışı kabinden girişe kabloyla bağlamanız gerek diye biliyorum sadece.



Orange tiny terror çıkışları
1×8 OHM veya 1×16 OHM veya 2×16 OHM

Alacağınız kabinin girişleri de buna uygun olmalı diye biliyorum.
 
Kabin ile amfiyi bağlayan kablolar var. Gitar kablosu değil. Onlardan bir tane almanız gerekiyor. Kabin ve kafanın ohm değeri uygun olmalı birde. Orange'ın o kafa için kendi kabini de uygun fiyatlı. Uyum açısından daha iyi olur.
 
Tiny Terror çok güzel bir amfidir. Tabi biraz da ne çalacağınıza bağlı. Yaklaşık bir sene kullandım 2x12 İngiliz Orange kabin ile beraber. Çok memnundum. Amfi tek kanallı ve eq yok. Sadece bir shape kontrolü var. Ama elinizdeki gitar güzel bir gitarsa her türlü yeterli olur. Pure clean ton beklemeyin. Hafif crunch tondan fuzz-like distortiona kadar geniş yelpazesi var. (Modern metal soundlarını kaldırır mı ondan pek emin değilim ama.) Pedallar ile iyi anlaşıyor. Belki fx loop olsa daha da güzel olabilirdi ancak kendiniz de sonradan fx loop yaptırabilirsiniz eğer ihtiyaç duyarsanız. Ben amfiye 10 üzerinden 9,5 veriyorum daha önce uzun süre kullanmış birisi olarak. 😄
 
Geri
Üst