mobilpre ve behringer b1 testi

iki ürünü alıp sonunda test ettim.öncelikle mobil preden bahsedeyim.lagenty oranı fena degil giriste 4.3 ms,cıkısta 5.3 e kadar düsüyor.buda yeterli .kart 16 bit 48.khz ye kadar cıksada creative ses kartlarından cok farklı ses kalitesi var.dinlerkende kaydederkende.beni rahatsız eden yanları ise ;
birincisi midi giris cıkısı yok(bunu bilerek aldım)

ikincisi az da olsa bir dip gürültüsü var.anlamadım gitti ya ben cok hassasım ya kartlarda bi pokluk var.kartın sürücülerini yüklemek kolay.ayrıca usbden baglandıgı icin kullanıslı yalnız ikinci kanalın monitör özelligi ya yok yada ben bulamadım.yani ikinci kanala girdigim microfon veya gitarı kaydetmeden duyamadım.acaba bunu cözebilirmiyim?

kartın software mixerine gelince sadece kayıttaki ses, direct monitör ve out ha bide lagenty ayarı var.cok sade yani aslında daha fazla giris cıkıs olabilirdi.mesela bir sanal enstrumanı midi kanalına kaydetmem zahmetli oluyor.
kartın üzerinde ise yeterli giris cıkıslar mevcut.xlr mic giris (iki adet)yüksek empedanslı line girisleri(2 adet) sterio mic.sterio out .mono out(2 adet)phone.yani bir ev kullanıcısının isini tek basına görecek kadar kullanıslı.fiatına göre degerlendirdiginizde(273.000.000 tl) güzel.

mikrofona gelince enstruman kayıtlarında basarılı.duydugum kadarıyla tiz sesleri daha iyi alıyor.yalnız bu mikrofonlardaki -10 db yazan bir dügme var onun ne ise yaradıgını bilmiyorum sadece biraz daha hassaslastırdıgını anlayabildim.

vokal kayıtları için shure pg 58 (sm den dah iyi diyorlar)beni b1 den daha cok tatmin etti.
ilk defa condenser mikrofon kullandım .farkını iyi anladım.belki ucuz bir model ama condenser kayıtlarda sart.cok daha hassas.tabi birde 48 v phantom power ı olan ses kartımında etkisi var sanırım.
belki yazdıklarım cok teknik degil ama düsündüklerim bunlar.

neticinin itibari ile (neticenin itibarı ne demekse!)bu ikiliyi 500 milyon tl si olan arkadaslara tavsiye ederim .cünkü bu fiyata alınacak en iyi sistem budur herhelde tc de..yani ampliye ihtiyac duymadan .birde mixer e.
 
Roni, "lagenty" nedir efsaneleştirme gibi bir durum mu söz konusu? :D

Latency olmasın o? Aslında bunun Türkçesi de rahat rahat kullanılabilir "gecikme" diyebiliriz terimleri İngilizceden aynen almak yerine...
 
Hayirli olsun Roni.. O -10 db switch, cok yuksek ses duzeylerinde mikrofonun frekans cevabini bozmadan asiri yuklenmeyi engellemek icin kullaniliyor (ornegin gitar amp mikrofonlama, davul mikrofonlama olaylarinda)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
selcuk:
niye sürü yazı icerisinde bir tek bir kelimenin yazım hatasına bakıyorsun anlamadım ama düzelttigin için sagol.

mulder; sağolasın!
bu arada bir tane pg 58 shure (vokal)mikrofonu,phonic 6 kanal mixer.zoom 505 ,yamaha elektro gitar aldım.tabi bunlar 2. el.aslında phonic mixeri alacagımı bilseydim audiophile 24-96 bir ses kartı alırdım.
 
Roni, tecrübelerini aktardığın için teşekkürler. Şu an biraz meşgulüm, anlayamadığın noktalarda yardımcı olmaya çalışacağım biraz sonra.
 
Geri
Üst