Ses Kartından Anlayanlar

Gitar çalmaya başlayalı 8 ay oldu ve istediğim tonları alamadığım için efektlerden faydalanmak istiyorum.
Bunun içinde ses kartı almanın mantıklı olacağını düşünüyorum çünkü internette sürüsüne bereket program var bunlarla alakalı.
Fakat bir sorun var.Laptop'ımın hoparlörü yüksek seste cızırtı yapıyor ve harici hoparlörümde yok.Bu yüzden sesi amfiden almak istiyorum.Gitar ses kartına bağlıyken,ses kartıda bilgisayara bağlıyken ve efektleri kullanırken sesi amfiden alabilirmiyim ?
 
Alirsin ama sesin karakterini bozucaktir. Sanirim fx loop girisi olmasi gerekiyor amfi katini pas gecmek icin.

Ben mp3 girisinden girdigimde de kotu sonuc aliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Fx Loop girişi olan bir amfiyle ses kalitesi kaybı yaşamazmıyız yani ?
Toplam 1200 TL civarı Fx Loop girişi olan ortalama bir amfi ve ses kartı önerisi yapabilirmisiniz ?
 
Fx Loop girişi olan bir amfiyle ses kalitesi kaybı yaşamazmıyız yani ?
Toplam 1200 TL civarı Fx Loop girişi olan ortalama bir amfi ve ses kartı önerisi yapabilirmisiniz ?

Yaşanır mı yaşanmaz mı bilmiyorum büyük ihtimal yine amfinin kabini etkileyecektir hazır presetlerde. Ben öneri yapıcak kadar hakim değilim ama ses kartının yanında referans monitör daha iyi bi seçim olucaktır muhtemelen.
 
arkadaş fx loop girişinden girince kabinden ses alalım diye konuşmuş fakat amfinin kabini karakterlidir o yüzden istediğiniz sonucu alamazsınız. Ses kartı ve ortalama bir REFERANS kulaklığı alıp işi çözebilirsiniz. Ben bu ses kartı olaylarına ilk adımımı attığımda o şekilde yapmıştım. Aldığınız tonun veya kaydın doğru olup olmadığını günlük hayatta kullandığınız bir kulaklıkla ve sonrasında bilgisayar hoparlörleriyle dinleyince 'hmm bas biraz fazla olmuş veya az olmuş' diyip küçük oynamalarla kayıt için hazır ton oluşturabilirsiniz. Çoğu ses kartıyla kayıt programı gelir ücretsiz. İnternetten bias fx kırın. Ben para verdim fakat macos ta kırık bias olsaydı affetmezdim. Sonra dilediğiniz sesi alın. Anlattığım sisteme para biriktirip bir çift referans monitörü alıp ortalığın anasını ağlatabilirsiniz.
 
Geri
Üst