Midi Arızası Lütfen Yardım

Merhaba ,

Elimde Hp Elitbook bir laptop var . Bununla beraber M-Audio 2x2 M Ses kartı kullanmaktayım. Bunlarla beraber ses kayıt olarak cubase kullanıyorum.

Sorunum Şu ,

M- Audio mini air 32 klavye aldım ve bilgisayara bağladım . Abelton programında bir süre çaldım kullandım sorunsuzdu . Bir süre sonra cubaseyi açtım (burada iş karışıyor detay veriyorum ama emin değilim) ses kartı aptallaşmaya başladı. Cubaseden sesi veriyor fakat youtubeden açtığım şarkıyı laptop kendi hoparlöründen veriyor. Sonra midi sinyal kesti ve portta değişsem sinyal vermemeye başladı . Ardından klavyeyi bilgisayardan çektiğim an ses kartı doğru çalışmaya başladı. Sanırım klavye arızalı dedim ve servise yolladım.

Ardından bir arkadaşım elektro davulunu getirdi. Aynı şekilde midi olarak bağladım cubase üzerinden sinyal aldım. Davul çaldım. Baktım ki aynı şekilde ses kartı farklı uygulamalarda ses vermemeye başladı. Davul sinyal göndermeyi kesti. Ve hala bir fikrim yok cihazlar bilgisayardan ve bu durumdan dolayı midi girişlerini mi yakıyor ? yoksa bilgisayarda bir çakışma mı oluyor.

Bu konuda yardımcı olmanız dileği ile :)
 
Geri
Üst