Sahibinden GeT’siz alışveriş yapmak

Arkadaşlar hem ülkemizde manyetik fiyatları uçuk olduğundan hem de pek yaygın bir manyetik olmadığından sahibindende bulduğum ilanı kaçırmak istemiyorum. Ama GeT açtırmak da bütçemi aşıyor. Adama nasıl güvenicem?
 
efacdaea1e38d5da92e54a094caa828d--ara-comics.jpg
 
Birkaç ihtimal var:

- Ortak tanıdık varsa güvenebilirsin.
- Burada hesabı varsa hesabın daha önceki geri bildirimlerine bakabilirsin. Örneğin buralarda bir yerlerde bir başlık vardı alışveriş yapılan kişiler hakkında yorum yazılan. Orada iyi bahsi geçmişse güvenebilirsin.

Bunlardan birisi olmuyorsa kesinlikle güvenmezdim ben.
 
Ben Zonguldak'ta olduğum için nerdeyse bütün alışverişlerim kargoyla, bi zaman sonra (2003'ten beri internet alışverişi yapıyorum) baya profesyonel gibi hissetmeye başlamıştım ama geçen yıl 500 TL kaptırdım bi dolandırıcıya cebe havale yaparak🤦‍♂️ yani demem o ki bu işte kendine bile yeterince güvenmeyeceksin anlarım diye, kaldı ki yabancılara güvenmek...
 
Önce internetten yazış. Arkadaşlık kur. Eğer oyun oynamayı seviyorsa çeşitli online oyunlarda da takılabilirsiniz. Ufak tefek hediyeler ver, 5 kuruşluk item'lar falan. O da sana aynı hisleri besliyorsa karşılık verecektir. Sonra iş ilerleyince bara falan davet edebilirsin...

Konu trolse gereksiz, ciddiyse komik. Buradan "sen al, kazıklarsa aramızda para toplayıp biz karşılarız" cevabı çıkmayacağı aşikar.
 
Geri
Üst