evde 15 watt almbalı amfi sorun çıkarırmı komşular açısından

fender blues junior 4 buldum attenuator alayım diyorum fakat satan bulamadım 2. el buldum 600 lira şu durumda biraz sıkışığım ona para veremem sizce 15 watt evde komşular açısından sıkıntı çıkarırmı
 
Lambalı amfinin 1 watt olanları bile tam ses açınca komşularla sorun çıkarır. Evlerdeki televizyon ses seviyesi genelde 0.1 watttır, buna göre 15 wattı hesap edebilirisiniz.
 
Bilmediğim için soruyorum; bu lambali amfiler neden sesi kısık kullanılamıyor? Veya normal bir 15 wattlık amfi apartmanda kullanilabiliyorken aynı ölçüdeki lambalı amfi neden kullanılamıyor?
 
7 watt amfi kullanıyorum. Master volume olduğu için çok sıkıntı yaşamıyorum. Ama bahsedildiği gibi amfinin sesini açınca başka bir şeye dönüşüyor. 15 watt çok kullanışlı olmayacaktır.
 
Ben de cub 12r sahibiyim 1w 15 seçenekleri mevcut. Yandaki komşunun 4 tane çocuğu var durduramıyorlar evde bildiğin zıplıyorlar. Ben de anlaşma yaptım madem çocukların durmuyor ben de benim çocuğu coştururum dedim, şimdi gül gibi geçiniyoruz 😂 komşularımızla gürültü anlaşması yapınız. Bunun çaresi kulaklık çıkışlı bir lambalı amfi ve kaliteli bir kulaklık bence🤘
 
Bilmediğim için soruyorum; bu lambali amfiler neden sesi kısık kullanılamıyor? Veya normal bir 15 wattlık amfi apartmanda kullanilabiliyorken aynı ölçüdeki lambalı amfi neden kullanılamıyor?

Özellikle plexi/bassman gibi eski tip amplifikatörlerde sesi yeterince açtığınız zaman güç katından overdrive/distorsiyon elde edersiniz. Sesi açma imkanınız yoksa distorsiyon için amplifikatörün önüne uygun bir pedal koyabilrsiniz. Yeni tip çoğu high gain amplifikatörlerde preampli zaten yeterli distorsiyon üretiyor. Güç katının kattığı distorsiyon preampliden daha farklı da olsa, preampli distorsiyonu bence gayet tatmin edici sonuç verebiliyor.

Öte yandan, düşük volümde her amplifikatörden (SS veya tüplü) algıladığınız ton sesin yüksekliğiyle değişecek (Fletcher Munson olgusu).

Uzun lafın kısası: Bence gayet de kullanılabiliyorlar. Yine de daha çok preamp distorsiyonu elde edebilmek ve hassas ayarlayabilmek için master volümlü bir amplifikatör tercih etmekte fayda var.
 
Evde lambalı amfi kullanılmaz mitine inanmıyorum. Her lambalı amfi kullanılmaz denebilir. Zaten bu çok net ki eğer müstakil evimiz yoksa hemen hemen hiçbir lambalı amfinin (Buna 1 watt olanlar da dahil) power lambalarını kırıp drive alamayacağız. Belki kısa süreli çalımlarda olabilir. Dolayısıyla evde drive tonları için 2 seçenek var. Ya pedal, ya da amfinin preamp gaini. Preamp gain katı oldukça başarılı olup master volume ile çok iyi sesi dengelenebilen 100 watt lık amfiler de mevcut. Bunları gayet evde kullanırsınız. 100 watt lık Marshall Silver Jubilee nin mis gibi kullanıldığını gördüm. Bunun yanında Orange Th30 un 7,5 watt ayarında bile ses yüksekliğini ayarlamakta zorlanıyordum. Haa tabi ki her amfi sesi yükseltince daha iyi sonuç verir. Bunda speakerin hareketi gibi parametreler de etkili. Yine 100 watt lık marshall dan 'bedroom level' tabir edien ses düzeylerinde sesi yarıya kadar açtığınızdaki tonların alınacağını beklememek gerekir. Ama master volume u başarılı bir amfi evde gayet kullanılır bence.
 
cub 12r kullanıcısıyım. Evde imkanı yok 1watt modunda 4 den fazla açamazsınız. Ben tonu kırmak için bir overdrive pedalı kullanıyorum. Drive 'lamak için ise overdrive'ı tube screamer ile boostluyorum.
Normalde 15w modunda 6/10 açsanız overdrive'a ihtiyacı yok amfinin, booster iş görür. Clean tarafında sıkıntı yok pek.
Kısaca ton kaybı ne yazıkki var. atteunator şart ama, headroomda kaybı ne denli olur, yada bi eksisi olur mu bakmak lazım.
 
Ek olarak aklıma geldi. External çıkışı varsa, daha büyük bir kabin takılıp daha düşük volume de amfiye daha çok yük bindirilebilir diye düşünüyorum.
Tabi pratikte iş ne denli olur, Uzmanına sormak,denemek lazım.
 
Şimdi DSL5CR alırken bi volume pedalı alsak yine de amfiye gelen sinyali kısabileceğimize göre, amfinin ultra gain- volumunu ideal seviyeye getirsek komşuları rahatsız etmeden ideal verimi alabilir miyiz?
 
Geri
Üst