Oturuş Pozisyonu Hakkında

Merhabalar,
Taburede oturduğumda dizlerim snare ile aynı çizgide oluyor ve bu şekilde kollarım yanda serbest şekilde bagetleri tutabiliyorum. 60 Bpm de 4/4 lük RL çalarken kollarım biraz yana açılıyor ve o zaman rahat edebiliyorum aksi taktirde kollarım gövdeme değiyor ve kendimi sıkıyormuşum gibi hissediyorum. Ama ders aldığım hocam da kollarını çok açıyorsun diyor.
Örneğin çalarken kollarım açıldığında sıkılı bir yumruk düşünün, dirseğin yanından rahatça giriyor hatta 1-2 santimde boşluk kalıyor. Bu yanlış bir çalışma şeklimi bilmiyorum. Kollarım hafif açıkken bagetler snare üzerinde üçgen olarak duruyor ama kollarım gövdeme yakınken üçgen şekli dikdörtgene yaklaşıyor ve rahat olamıyorum.
Sorum şu? Ben mi alışamadım bu oturuş ve çalma şekline yoksa bu şekilde normal mi?
Bilgi verirseniz sevinirim.
 
Pro değilim, evde Roland çalmaktan ibaret bilgim hocan daha iyi bilir muhtemelen ama bence en temel kriter rahat ettiğin gibi çalmak. Elbette uzun vadede sakatlık yaratmamak için temel kurallara göre bazı ergonomik ayarlamalar yapman gerekir ama bu kadar geometri haline getirmemek lazım.
Mesele kimi der ki dizler 90 derece olsun, kimi der ki kalça daha yüksek olsun... kick'i nasıl çaldığına göre, kalçadan mı ayak bileğinden mi daha rahat çaldığına göre değişir, kimse cetvel gönye ile diz boşluğunu ölçmeyecek.
 
Geri
Üst