22 Perde vs 24 perde

22 ve 24 perdeli iki farklı gitarım var. Yeni bir gitar alacak olsam 24 perdeli alırdım ama biraz ne için kullanılacağına da ve beğeniye göre değişiyor. Aralarındaki en büyük fark sap manyetiğinin yerinin farklı olması. Bir de tabii 2 perde fazladan olması sonuna kadar gidilmese bile ince seslerde daha kolay basım sağlanması. İki gitarı marka model üzerinden karşılaştıracak kadar bilgim yok maalesef ama tek fark buysa ben 24 diyorum. Bence gitarda en önemli özelliklerden biri sapının arka kısmının şekli, ona da dikkat edin derim.
Daha detaylı tartışma şu başlıkta yaşanmış:
 
Biri has aktif EMG, diğeri EMG görünümlü ucuzu, pasif HZ (hayat zor). Perde sayısı mühim değilse (metal sololar çalmıyorsanız) EMG, yok bana o iki perde de lazım, EMGnin hasını sonra da takarım derseniz diğeri. Biz bilemeyiz hangisi, siz bilirsiniz 😉
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yani şöyle anlatayım. Klasik gitar ve ucuz bi strat gitar geçmişim var markasını dahi bilmiyorum arkadaşa verdim. Her gitar çalan gibi solo atmak ve riff çalmak istiyorum. 2 adet model var. cort evl k4 - emg hz h4 - floyd rose - 24 perde . cort evl z6 -emg 81 60 - tune-o-matic - 22 perde. bütçem yetseydi cort evl k6 alıcaktım fakat bütçem ancak bu ikisine yetiyor. tabii ki diğer önerilere de açığım fakat fiyat/performans açısından bunlar hoşuma gitti.
 
Geri
Üst