limon yağı,siyah çizikler

Arkadaşlar merhaba gitarıma limon yağı sürdüm üstünden biraz zaman geçti ve klavyede yüzeysel göçükler ve çizikler oluştu. Çok fazla değil, çalımı da etkilemiyor ama artma ihtimali varsa bunu nasıl engelleyebilirim ve olanları nasıl düzeltebilirim
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
DSC_0030.JPG
 
Limon yağı asidik bir madde olduğu için fretlerin oturduğu yerlerde aşınma yaptığını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruluk payı yüksek gibi gözüküyor.
 
Göçüklerin limon yağından ziyade eski tel ile yapılan bendlerle alakası olabilir.. Çokca görülen bir durumdur, eskiyen teller ağaca daha çok zarar verir... Çizikler ise ağacın normal yapısıyla alakalı, temizlenince ortaya çıkmıştır, o da normal.. İlerleyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.. Yılda en az 2-3 kez limon yağı sürerim gitarlarıma..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tellerim eski hocam, sanırım ondan, haklısınız. daddario nyxl 10 46 tel takmıştım gitarıma ve tellerin çaldığım perdelerinde 20dk içinde kararma oldu ve teli 2 aydır kullanıyorum bend yaparken de zorlanmaya başlamıştım. Sizce daha uzun ömürlü olan elixir optiweb alıp bu yaşadığım durumu bir daha yaşamamak için kaç ayda bir değiştirmeliyim telleri
 
Tel işi kişisel biraz, çalım şekline, ton beklentine vs göre değişir.. Elixir iyidir.. Akustik'te başka tel kullanmam mecbur kalmadıkça.. Elektroda alışkanlıktan olsa gerek daddario en uyumlu olduğum tel ama elixir'den de memnunum..

Benim kendi bilgim elektro gitar telinin kaliteli çalım ömrünün 24 saat olduğu.. Bunu da babamdan ve müzisyen büyüklerimden öğrenmiştim.. Yani günde 1 saat çalıyorsan 24 gün, haftada 1saatse 24 hafta eder düz mantık ama terin ve gergin kalmanın da ömrü kisaltan seyler olduğunu unutmamalı..Ellerin cok terliyordur, çaldıktan sonra iyi temizlemiyorsundur, ortam fazla nemlidir filan etkiler tel ömrünü.. Sonrasında özetle ses kalitesi düşmeye başlar... Yeni tellerle bunu test etmedim, ama ortalama buna uyarım ben, bu da alışkanlık.. Bütçene göre, tel dayanıyorsa ve keyfin için çalıyorsan çalım konforu veya ton kaybına göre 40-50 saatlere kadar idare edebilirsin..
 
Arkadaşlar merhaba limon yağını sürerken biraz abarttım üstünden biraz zaman geçti ve klavyede yüzeysel göçükler ve çizikler oluştu. Çok fazla değil, çalımı da etkilemiyor ama artma ihtimali varsa bunu nasıl engelleyebilirim ve olanları nasıl düzeltebilirim
Siz perde demirlerinden mi bahsediyorsunuz yoksa klavye ağacından mi? Eğer ağacı söylüyorsaniz klavye temizlenince o boşlukları dolduran kirler cıkmış olabilir.
 
Geri
Üst