Washburn vs Cort

Merhaba arkadaşlarım abilerim kardeşlerim ablalarım.2.El gitar alacağım ve 2 tane ilan buldum ancak sorun şu ki, ikisi de adı kötüye çıkmış markalar.İki markanın da birçok modelini kullandım.Washburn x200 pro,Washburn N2,Cort Kx1q.Hatta şu an elimde Cort M600 var ve tek değiştirme sebebim sapı tamirli ve kırmızı flame maple renk sevemedim😀Eğer alırsam ikisinden birini alacağım ve ömürlük olmasını istiyorum.Amfim Vox Vt40+.Glam metal ve arada thrash metal çalıyorum.Clean ses de istiyorum,Distortionda da çığırmasın istyiorum.Ama dediğim gibi iki markanın da adı kötüye çıkmış.Siz ne dersiniz marka takıntısına ?



 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Washburn'ün adı kötüye mi çıkmış? 😳
yok öyle bir şey... ikisinin de gayet iyi ürünleri de var.
Arkadaşlar yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın.Genelde iki gitarlara da sallıyorlar ama üst seviyelerinde bir sıkıntı göremedim hiç..

Hem ömürlük olsun diyorsun hem de marka takıntısından bahsediyorsun. Ömürlük isteyen kişi ne istediğini çok iyi bilir.

Marka takıntısı dediğim sadece iki markayı da kötülemişler bayağı..
 
Tamam ben de diyorum ki kendin aç bak ya da dene.... kötüleyen kim, hangi kalifikasyonu veya tecrübesi varmış? Elbette iki marka da ESP ya da Japon Ibanez değil ama genel olarak bir markayı kötülemek biraz anlamsız.
 
Yani Washburn'ün gerçekten ucuz gitarları da var, markanın hatası Oscar Schmidt, Lyon vs gibi bi sürü yan markası varken kendi adı altında çok düşük seviye gitarlar da üretiyor. Bu da marka imajını zedeliyor. Washburn deyince gençlerin aklına Amerikan modeller değil de 200 300 Tllik modeller geliyor, mesela Gibson deyince aklımıza en kötü Melody Maker geliyor, o bile Amerikan yapımı, daha ucuzunu alacaksan "sana Gibson yok, yallah Epiphone'a, o da bizim çocuğumuz" diyor adamlar. Bu da marka prestijini artırıyor. Keşke Washburn de en düşük seviyesini Idol serisinin WI64leri gibi falan tutsaydı, 100 küsur senelik firma kendini baltalamış resmen.
 
ikisi de adı kötüye çıkmış markalar.
Öncelikle bu kısma çok güldüm. Ama şöyle bir şey var, ben de bu foruma üye olmadan önce kalitesiz derdim. Hatta bizzat Cort kullanıcısı olduğum halde. Düşük seviye gitarını kullanıyordum diye.
Ama Cort ve Washburn'un üstün modelleri elbette var.
Attığınız iki gitardan Washburn EMG 81-81 Pasif manyetikler ile geliyor. Dibine kadar distortion diyorsanız bu,
Ama ben farklı farklı tonlar deneyeceğim, metal çok ağırlıklı derseniz ise, Cort.
İkisi de hiç fena gitar değil, arada EMG ve Seymour Duncan farkı var bir nevi.
Aslında en iyisi iki gitarı elinde alıp denemek olur.
 
Washburn belki de enstruman işinde hepsinden daha eski ve köklü bir firma. Cort zaten bence fiyat performans olarak rakipsiz. İki markayı da çogu zaman ibanez fender gibson'un yerine tercih etmişimdir ve hiç pişman olmadım. İnsanlar bu firmaların en alt seviye gitarlarını abd, japon malı pahalı gitarlarla kıyaslıyor sorun burda zaten.
Usa bir washburn denediginiz zaman çogu zaman gibson'dan asagı kalır yanı olmadıgını ve daha ucuza satıldıgını görürsünüz.
Belli bir gitar bilgisine sahipseniz gitar alırken yapacagınız ilk şey internetten yorum okumamak :)
 
Bu iki markanın hatası en kötü gitarlara da aynı markayı basmaları. Cort zaten uygun fiyatlı bir politika izlediği için normal olabilir, hatta bence Masterpiece serisinde Cort yazmasa daha pahalı bile olabilirdi o gitarlar. :) Washburn'ün durumu ise yukarıda bahsedilmiş.

Manyetik, skala, gövde biçimi, sap biçimi gibi faktörler olsa da kendi gözlemim, bu seviyedeki Washburn'ün gofret çıkma ihtimali var. Cort ise Custom serisinde ağaç kullanır.
 
Bu iki markanın hatası en kötü gitarlara da aynı markayı basmaları. Cort zaten uygun fiyatlı bir politika izlediği için normal olabilir, hatta bence Masterpiece serisinde Cort yazmasa daha pahalı bile olabilirdi o gitarlar. :) Washburn'ün durumu ise yukarıda bahsedilmiş.

Manyetik, skala, gövde biçimi, sap biçimi gibi faktörler olsa da kendi gözlemim, bu seviyedeki Washburn'ün gofret çıkma ihtimali var. Cort ise Custom serisinde ağaç kullanır.

İşte ben de bundan korkuyorum.İşçilik ve ağaç çok önemli benim için.Manyetikler değiştirilir,Köprü değiştirilir,Eşik değiştirilir ama işçilik ve ağaç değişemez
 
2 tane ilan buldum ancak sorun şu ki, ikisi de adı kötüye çıkmış markalar.İki markanın da birçok modelini kullandım.

‘Gitarcılık’ jargonunda yer edinmiş hiçbir markanın kötüye çıkması gibi bir durum söz konusu değil bence. Çıksa çıksa markanın modeli çıkar kötüye. ya da bir modelin serisi “kötü” olarak nitelendirilir.

Cort’un Neil Zaza signature gitarı çok çok iyi bir fiyat performans gitarıdır. Hele ki masterpiece serisinin orta, üst segmentlerinin (örn:kxmp2) headstok kısmında PRS yazsaydı, günümüzde 10.000 TL’e almak için sıraya girilirdi.
 
Son düzenleme:
Cort’un Neil Zaza signature gitarı çok çok iyi bir fiyat performans gitarıdır.
Bende var. Enfes.... sadece spec’leri yeter.....bugün çoğu gitarda hala yok bu liste.

 
Geri
Üst