Eddie Van Halen

Tam da solosuna çalışıyordum, duyduğuma inanamadım.. Daha dün biyografisini okumuştum hala şoktayım. Ölümün kapıyı ne zaman çalacağı hiç belli olmuyor cidden. Her anın tadını çıkarmak gerekiyor. Çok güzel işler çıkarmış ve virtüöz ünvanını tam anlamıyla hakeden bir gitaristti kendisi. Huzur içinde uyusun..
 
Herhalde rock camiasinda bu kadar daha fazla sevilen bir gitarist olmamistir. Zamaninin otesinde muzisyenlerden biriydi... Gitara kattigi yenilikler, tasarim ve teknikler... Brown sound diyince akla ilk gelen kisi olmasi, bir cok usta gitaristin kendinden esinlenmesi ve bir cogumuzun gitara baslama sebebi ve hep gulumseyen bir yuzu olmasi... Ozleyecegimiz ustalardan birtanesi... Huzur icinde uyusun...
 
Çok üzüldüm.

Müzisyenliği kadar elektro gitarın enstrüman olarak evrimine de çok katkısı olan insanlardan biridir. Fat Strat onunla ortaya çıkmış, Super Strat kavramının ortaya çıkmasına ön ayak olmuştur. Şu an gitarda hız basan ne kadar gitarist varsa, enstrümanını borçlu olduğu insanların başında gelir Eddie Van Halen.
 
Rock gitarı tanımlayan, eşsiz bir çalış stilini olan biriydi. Halen daha yeni nesil gitarcıların ilham kaynagı. 80-90 kuşagının zaten gitara başlama sebebiydi.
Artık böyle gitarcılar çıkar mı sanmıyorum. Bir devrin bitişi aynı zamanda bu.
 
Benimde idolüm oldu her zaman hatta bir aralar custom les paul de yaptırmıştım. Üzüldüm gerçekten :(
2C18603B-D9D2-49C5-A58D-2790D92AC437.jpeg
 
Vay be, bir usta daha göçtü gitti. Sanki sadece bu iş için dünyaya gelmiş ve gitmiş gibi.



Yaş 60, çaldıkları konser sırasında flanger efekti açıkken tamamen hata kaldırmayacak tapping, flashy tapping, finger style-4+2 parmak tapping, natural-artificial -pinch harmonikli oynamalar/süslemeler, vs vs adamı her izlediğimde ağzım açık kalıyor gitarı resmen konuştuyor, miyavlatıyor, havlatıyor, ağlatıyor ayrıca hala 20'li yaşlarında gibi çalması ise bonusu idi. Canlı izleyemediğime yanarım hem de çok yanarım.. benim için 1 numaralı gitaristtir her zaman. En iyisi, en hızlısı, en tekniği vs değil belki ama en yaratıcı, en orijinal-virtüöz kıvamına uyan ve bunu 70'lerin sonlarında youtube yokken, günümüzdeki kadar elektro gitar hakkında kaynak yokken yapabilmesi ayrı bir konudur. Bu anlamda 80'ler gitar tekniklerinde ''mucit'' sıfatını hak eden bir ustadır ayrıca. Kan-ter-göz yaşı kokar tüm besteleri.. ağzında pena ile günde 15-16 saat çalıştığını okumuştum zamanında..
 
Geri
Üst