Vox Stomplab 1G volume problemi

Arkadaşlar merhaba
Başlıktaki prosesörü yeni aldım ikinci el . Distortion tonlara geçtiğimde ses çok yüksek giriyor tonu her değiştirdiğimde volumeu tekrar kısmak zorunda kalıyorum. Benzer bi problem yaşayan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
 
Merhaba,
Kendi yazdığın tonlarda edit kısmını açtığında amfi sekmesinde 1. ayar drive ve 2. ayar volume. Ayrıca cihazın kendi presetlerinden birini kullanmak istiyorsan ilgili presete gelip edit tuşuna bastıktan sonra 1. knobu en sağa getirdikten sonra 20 adet kullanıcı hafızasından birine atayabilirsin, tabi istediğin ufak düzenlemeleri de yapabilirsin bu arada. Kaydetmek için altında write yazan iki tuşa aynı anda basman gerekiyor. Clean tonlarda yine de istediğin yükseklikte volume alamıyorsan hafif drive yükselterek ses artışı sağlayabilirsin.

Öneri olarak yine edit kısmında [GBL] sekmesinde A1 A2 A3 Ln seçenekleri var, ben kulaklıkla kullandığım için Ln seçeneğini 7.0 da kullanıyorum. Amfi ile kullanıyorsan diğer seçenekleri tek tek denemeni öneririm. Ayarları kurcalamaktan çekinme, alıştıktan sonra çok zevkli bir alet.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Daha yeni aldığımdan şimdilik fabrika tonlarını kullanıyorum kendim yazmadım hiç. Sıkıntı şu ben butondan her ton değiştirdiğimde bi önceki tonda kullandığım voume 0 bile olsa cihazın tonu kendiliğinden yükseliyor gain de yükseliyor .Ben ton değiştirsem de volumun aynı kalmasını istiyorum. Bunu nasıl yapacağım ??? her tonu girip ayrı ayrı düzenlemek mi gerekiyor o zaman .
 
Evet fabrikanın sana sağlamış olduğu tonları kalıcı olarak değiştiremiyorsun. Ama fabrikanın yazdığı bir tonu değiştirerek sana sunulan 20 banktan birine kaydedebilirsin. Tekrar detaylı olarak anlatayım. Ayrıca kullanma kılavuzunu ekliyorum.
-Kullanmak istediğin tona gel.
-Edit tuşuna bas
-Birinci knobu, Fusion [amp/Dr] yazan konuma getir
-3. knobu kullanarak ses seviyesini ve 2. knobu kullanarak drive ayarla
-1. knobu en sağa USER [Write] yazan kısma getir
-Kaçıncı sıraya kaydetmek istiyorsan Effect Type yazan iki tuşu kullanarak seç
-Kaydetmek için Effect type yazan iki tuşa aynı anda basılı tut. Kaydettiğinde ekranda yanıp sönecek.
 

Dosyalar

  • Vox stomplab.pdf
    3.2 MB · Gösterim: 120
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sesi amfiden kısıp prosesörün volume unu sonlara getirince daha zararsız bi geçiş elde edilebiliyor tonlar arasında. Diğer prosesörlerde nasıl bilmiyorum ama biraz daha dengeli yapsalar olurmuş. Yine de güzel cihaz.
 
Sebebi şu, sen bir sürü drive, modelleme ve efekti siyal zincirinde amfinin preamp katından önce kullanıyorsun. Bu durumda ne yaparsan yap iyi sonuç vermeyecektir.
 
Geri
Üst