Humbucker manyetiğin üstündeki paslanma/korozyon manyetiğe zarar vermeden temizlenebilir mi ?

Cevabını uzun süredir merak ettiğim bir soruydu. Bu SD Invader'lar nedense hep üstleri aşınmış oluyor. Neyse ki bu yılın başlarında oldukça uygun bir fiyata tertemiz sıfır gibi görünen bir Invader bulup almıştım, Jackson PS-2'min üstünde köprüde takılı duruyor. Yanına bir de Professional serisinden büyük abisi Kelly geldi kısa süre önce. Onun da köprüsüne Invader takmayı düşünüyorum, tonuna çok alıştım artık bu manyetiğin. Ama hem SH4 gibi bulması çok kolay bir manyetik değil, hem de bulunca aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi üst kısımları erkenden dağılmış olabiliyor. Var mı masrafsız ve verimli bir yöntemi bu manyetiğin üstünü temizlenin ?
invader_pas.jpg
 
Çok emin değilim ama beyaz sirke ile silmek ayaküstü yapılacak bir yöntem diye okumuştum. Tabi uzun uzadıya sileceksiniz.. Ama sanırım en mantıklısı manyetiği kağıt bant ile maskeleyip, yapı marketlerden alınan pas sökücü sıvı ile silebilirsiniz. Ben ikinci yöntem ile sıfır kondisyon sağlamıştım. Kulak pamuğu ve mikrofiber bez kullandım.
 
Alyanla kutupbaşlarını yukarı kaldırın en ince su zımparasıyla zımparalayın. Eski siyah görünümüne kavuşması zor görünüyor en azından temiz chrome olması tercih edilebilir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Alyanla kutupbaşlarını yukarı kaldırın en ince su zımparasıyla zımparalayın. Eski siyah görünümüne kavuşması zor görünüyor en azından temiz chrome olması tercih edilebilir
O kutup başlarının üstünde bir siyah boya katmanı var yani değil mi ? İnce zımparayla zımparalayınca da metal kendi rengine yani kroma dönecek anladığım kadarıyla. Böyle olacaksa girişmemek ve temizini bulmak ya da sıfır almak bence daha mantıklı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yanıtlarınız için teşekkürler, gayet açıklayıcı oldu. Ben sanırım biraz daha aramaya devam edeceğim, bulamazsam yurtdışından biri ile getirtmeye çalışacağım sıfırını. 90 dolara var gözüküyor sıfırı, 720 lira falan yapıyor. VAT'ı da düşürürsek 600 lira falan civarı tutar. Biraz daha fazla olması da sorun değil, sıfır manyetik alıyoruz, ömürlük alıcam zaten.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
O pole piece'lar manyetiğe zarar vermeden yerinden çıkartılabiliyor. Bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir silah tamircisine götürürseniz cüzi bir miktar karşılığında oldukça dayanıklı bir finish uygulayabilir.

Yağı alınacak, kumlanacak, arkasından cerakote:


Renk seçenekleri de çok güzel ancak askeri temalar dışında genelde pek renk bulunmuyor buralarda.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst