El yapımı elektro gitar alınır mı

2. El el yapımı elektro gitar alınır mı? Satan kişi 1400 liraya sattığı gitarın orjinal gibsonlarla aynı tonu çıkardığını iddia ediyor alırken nelere dikkat edilmeli ilk elektro gitarım olacak.
 
El yapımı gitarı ikinci el olarak alırım. Eğer aradığım sounda ulaşmamı sağlayacak malzemeden yapılmış ve uygun donanım kullanılmışsa. Birazda göz zevkime uyuyorsa tamamdır benim için.

Fiyatı işçilik + malzeme olarak düşünürsek 1400 lira el yapımı bir gitar için ucuz bence. Zira Gotoh burgular ya da emg manyetikler ya da fluence manyetikler, floyd rose köprüler ya da headless köpüler artık ne kullanmışsa adam gayet pahalı parçalardır. Demek ki üzerindeki malzeme bunların muadili diye düşünürüm. Bu gitar düşük malzeme ve işçilikle üretilmiş olabilir ya da proje gitarı olarak başlanıp katledilmiş olabilir. İkinci husus gibson tonu... Gibson tonu nedir, nasıl tanımlarsın. Her gibsondan aynı ton mu çıkar? Çok göreceli bir konu. Elbet uygun bir gitar ve ekipmanla bu tona yakın ton alabilirsin.

Şahsen Erdem Koca'nın ya da Briken'in el yapımı gitarlarını çok isterim ama bilirim ki o gitarların piyasası 1.000 $ bandından aşağı değildir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Serinin en alt modeli, ama kötü değil yani. Sen çok kötü çalmıyorsan eğer, amfini, pedalını falanda ayarlarsan gayet sahnede alınır yani. Bir süre sonra daha iyisini istemen de muhtmel tabiki.Ya bunlar sonuçt benim şahsi görüşüm git deneme imkanın varsa çal, sesini duy, klavyesini gövdesini hisset. Yeri geldi durumum yoktu aria gitarla barlarda çıktık yeri geldi schecterler, epiphonelar geçti elimize. Gitar kötü değil ama daha iyileri her zaman var her şeyde olduğu gibi. Önemli olan senin gitarını sevmen, ona zaman ayırman. İlk gitarınsa çok ölü olmasın, gözüne de hoş gelsin yeter. Sonra elden çıkarırsın ya da modifiye edersin, nikahlı karın değil sonuçta. Zamanla farklı gitalar deneye deneye ya da bilgini arttıra arttıra kafandakine uaşırsın zaten. Dikkat etmen gereken gitar bozuk ve ayarsız olmasın baktığında sende çalma isteği uyandırsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
el yapımı da alınır, butik atölye üretimi de alınır, evin garajında yapsa yine alınır ... ama kendine saygısı olan hiçbir luthier veya üretici şu lafı ederek gitarını satmaz :)
"abi birşey olursa biz buradayız" söylemi bu.... keza üstte de söylenmiş, Gibson tonu nedir?
Peki 2. El gitar alırken nelere dikkat etmeliyiz ilk defa alacağım için hiçbir şey bilmiyorum
 
Geri
Üst