The Fortuna

Gothic rock tarzında besteler yapan The Fortuna grubu, 12 Nısan 2004 tarıhınde, Dare To Dream adlı promo single ını piyasaya surmustur. Mixi ve masterıng ı Universaljıngle studyosunda yapılan parca, tanıtım amaclı olup, bırcok yabancı ve yerlı radyoda calınmaktadır..Turk Metal ve Rock piyasasına kaliteli ve guzel çalışmalar katmak için çalışmalarını devam ettıren The Fortuna, Vokallerde Nalan, Gitarda ve Keyboard samplingde Alpy,Gitarda, Davul samplingde, ve Bass samplingde Evren olmak uzere 3 kişiden oluşan kadrosuyla yoluna devam etmektedir. Yakın zaman ıcınde session elemanlarıyla konserler duzenlemeyı planlayan grup bir yandan da yaz sonunda cıkması planlanan EP nın kayıtlarına baslamıstır..


www.thefortuna.com

[email protected]


daretodream.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Sitedeki sorunlar ortadan kalktı.
Sitenin introsundaki müzik, The Fortuna'nın sonbahar başında çıkaracağı albüme adını verecek olan "Hard Luck Story" parçasıdır
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
The Fortuna, Antalyada düzenlenecek olan CASTLE IN ROCK FEST (17/18Temmuz) festivaline katılacaktır. Yakın zaman içinde çıkacak olan albümden de parçalar çalacak The Fortuna ile aynı sahneyi paylaşacak grupların listesi aşağıdadır.

satanic verses (ank)
soul sacrifice(ist)
astral division(ex sadistic spell)(ank)
melatonin(ank)
catafalque(ist)
bloody blossom(ist)
secropiagor(ank)
nord av snaefells(ex aradın azun)(ank)
loser and lost(ant)
bleeding torment(ant)
the fortuna(ist)
krvestreb(adana)
nuclear age(ank)
assoult(ant)
descrarchy(ex heretic)(ank)
despised(ank)

yer:the bar rock bar(tuzcular mah. karanlik sk. çiçek pasajı karşısı kaleiçi/antalya)

giriş:tek gün:8 mil,iki gün:15 mil.(1 bira dahil)

ilk 100 bilete copmliation cd

bilet satıs noktaları:ra müzik(antalya),green point internet cafe(antalya),hayri plak(ankara)
 
siteden parçanızı indirdim gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş. yalnız küçük bir eleştiride bulunmak istiyorum. bunda tek bir parça dinlememin de payı var sanırım, ama yinede söylicem. acaip bi şekilde evanescence etkileşimi varmış gibi hissettim. biraz fazla benzerlik taşıyo gibi geldi bana, ama yinede çok güzel olmuş. ayrıca istanbulda konseriniz olursa gelip izlemek isterim. tebrikler ve başarılarınızın devamı dileğiyle...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yorumların için çok teşekkürler.
Şarkının orjinal kayıtları 2001 yılında yapıldı. O zaman pek yoktu evanescence piyasada sanırım.
Genel olarak aldığımız eleştiri hep bu yönde oluyor.
Evanescence a benzemiş diye. Gerçi bizi daha önceden tanıyanlar biliyor olayın ne olduğunu.
O parçanın dışında 7 tane daha parça var hazırda. Ama tarz olarak pek benzemiyor Evanescence'a
Eğer sadece hatun vokale bakıp ve baştaki efektli davullara dikkat ederek dinlersen söylediğinde haklı çıkarsın. Ama evanescence ın hiç bir şarkısında olmayan gitar melodileri (Genelde onların bütün şarkıları hep ritm üzerine, hiç gitar melodisi kullanmıyorlar) ve sololar var. 3 kanal solo var üstüste . Vokalistin sesi dışında pek bir benzerlik yok teknik açıdan. Ama sound olarak bir benzerlik ilk etapta göze çarpıyor. İyice incelemek lazım. Diğer şarkılarımız çok daha farklı, albüm çıkınca umarım dinlersin. Yorumların için teşekkürler. İstanbul konseri olucak elbette. Burdan haber verirm ama bir süre sanırım olmaz. Malum şu an herkes tatilde.

Tekrar teşekkürler
Saygılar..
 
ben ilk göze çarpan özellik olarak söyledim zaten evanescence muhabbetini şarkıyı çok ayrıntılı olarakta incelemedim açıkçası. genel kanaatim başarılı ve güzel olduğu yönünde. bu da diğer parçalarınızı merak etmeme ve yoğun oranda dinleme isteğine sahip olmama neden oldu ki bir an önce albümü çıkarında dinleyelim anlamına geliyor bunların hepsi. uzatmadın kestirmeden söyliyim en iyisi :D istanbul konserini bekliycem. zaten başarılısınız devamını dilemek düşer banada...
 
Yok yanlış anlama sakın. Dediklerin ilk dinleyen herkesin verdiği tepkiler. Normal karşılıyorum ben bu konuyu. Diğer şarkılar da gayet hoş oldu bana kalırsa. Umarım beğenirsin sen de. İlgin alakan için teşekkürler. İyi dileklerin ve düşüncelerin için sağol. Böyle şeyler duyunca daha çok üretesi geliyor insanın :)
 
:D :D :D üretin üretin. siz üretin biz üretelim güzel şeyler çıksın ortaya. bu arada diğer parçalar arasında hiç türkçe olan bi parça var mı ?
 
Türkçe düşünmedik pek. Ama sanırım Dare To Dream türkçe versiyonu da yapabiliriz. Biraz zor gibi şu an için. Çalışmalar hep ingilizce ağırlıklı. Albüm projesi bitince sanırım Türkçe de yapabiliriz. Bir ara konuştuk ama kesin birşey yok ortada.
 
hmm... peki neden türkiye'de ingilizce müzik ? neden türkçe değil ? yani sonuçta herkes ingilizce bilmiyo ve aslına bakılırsa türkçe parçalar genellikle yabancılardan daha çok tutuyor. bkz. radical noise - bazen ...
 
Şöyle açıklayım.

İstek mevzusu tamamen. Piyasaya girip de ünlü olmak para kazanmak amacında değiliz. İstediğimiz müziği yapmaya çalışıyoruz. Türkçe olup da çok güzel olan şarkılar var elbet. Ama bizim çizdiimiz yol bu. İnsanlar yabancı özentisi, yurt dışına açılacaklar bırakın falan diyorlar bazen.
ama bizim tarz bu yani. Ayrıca ingilizce gramer ve akustik olarak (bana göre tabi) daha uygun bu müzik için. Bizim şarkının sözlerini türkçeye çevirince çok tuhaf oluyor mesela. Ama ingilizce söz olunca gayet hoş duruyor. Bizim single ı da dinleyen, mail atan çok insan var. Yurtdışından çok insan mail atıyor, avrupanın bir çok yerinden metal müzik dergileri mail attılar. metaluk dergisinde bizimle ilgili haber yayınlandı. Bunlar çok güzel şeyler işte. Şu ana kadar beklediğimden fazla ilgil gördü diyebilirim. Senin dediğin gibi Türkçe olsaydı belki daha iyi olurdu belki de böyle ilgi görmezdi.
Uzun zamandır metal müzik camiasındayım. Bir çok grupla tanıştım çok insan tanıdım. Hepsi aynı şeyden şikayetçidir. Adam gibi plak şirketi, destek olacak aranjör, prodüktör hiç yok piyasada. Yurt dışındaki gruplara göre çok daha kaliteli olan gruplar var. Ama olay tam bir işkence Türkiye'de sen de biliyorsundur belki. Yurt dışından tebrik alırken, burda insanlar bize drum machine olmamış, vokal olmamış, tonlar kötü falan diye eleştiriler yaptılar. Biz de daha iyi olsun isterdik ama evde bu kadar oluyor :)

Bir de yanlış anlaşılmasın ama bu ortamda Türkiye'de pek birşey yapmak mümkün değil sanırım. Çoğu grup yabancı şirketlerle görüşüyor. Sanırım catafalque yabancı bir şirketle anlaşmıştı.
Olmayacak iş değil yani. İngilizce ülke dışındaki şansını da arttıran bir faktör bence.

En başından beri inandığım birşey var. Eğer inancını kaybedersen herşeyini kaybedersin.
Biz de bir gün gelir de avrupada ya da başka bir yerde müziğimizi dinletiriz insanlara. Az da olsa bir ihtimal var ne de olsa. Eğer ihtimal yok dersen hiç şansın yok. O yüzden elimizden geleni yapıyoruz. Olur olur, olmazsa olmaz. Şu bir gerçek ki dışarda olması burda olmasından daha muhtemel. Bilmeyenler için de anlatayım. Yurtdışından firmalarla anlaşmak burdakinden daha kolay. Çünkü imkanları çok daha fazla. Göndereceğiniz iyi bir çalışma karşılığında size kayıt için ücret yolluyorlar. Siz de kayıtlarınızı yapıp onlara yolluyorsunuz. Elde cd Akmar pasajında gezerek sonuç almak daha zor.

Sonuç olarak şöyle özetleyim :

1) Kişisel zevkler, dinlediğimiz müzik tarzları

2) Akustik uyum, sözlerin Türkçe karşılıklarının kulağa arabesk gelmesi

3) Yurt dışında daha yüksek şans, yaptığınız müziğin daha çok kişi tarafından dinlenmesi, anlaşılması.

Yanlış anlaşılmasın. Belki yanlış birşey yazmış olabilirim. Biraz yorgunum bugün. Eğer birşey söylecekseniz benim söylediğimi quote edin ona göre cevap vermeye çalışıyım.
 
kendi adıma yanlış anlaşılacak hiçbir yer yok önce bunu söyliyim. ardından gayet doyurucu bi açıklama yaptığın için teşekkür ederim. ben sadece meraktan sordum ve merakımı yeteri kadar giderdin. yurt dışı konusundaysa çok haklısın gerçekten sizin gibi gruplar bu işi başarabilirler. sound olarakta vokal olarakta (ingilizce bakımından) bence olur gibi duruyor. umarım hem burada hem de dışarıda aradığınız ilgiyi bulursunuz. burada çok fazla olacağına inanmam ama dışarda bence şansınız daha yüksek. tabi şans ve biraz arkanızın sağlamlığı da önemli bu hususta...
 
Anladığın için teşekkürler. Çok uzun bir konu. Hatta bu konu ile ilgili bir başlık bile açabiliriz belki.
Amaç zoru başarmaya çalışmak işte. Onun için uğraşıyoruz. Umarım olur. Bu işler çok uzun sürüyor. Şans meselesi çok önemli. Artı bir de kaliteli birşeyler üretmek çok önemli. Dediğin gibi seni insanlara tavsiye edecek, yardım edecek kişilerin olması da gerekli bir yerden sonra. Sağolsun Pentagramın davulcusu Cenk Ünnü çok yardım etti bize. Single ın basılmasına kadar yakından ilgilendi. Hala da kızıyor albüm bitmedi diye. Güven Erkin Erkal da sağolsun destek oldu, Şu an da çalışmalar son sürat devam ediyor. Yazdıkların için, ilgin için tekrar sağolasın.

Saygılar.

Saygılar.
 
"Dare To Dream" harika olmus arkadaslar.sarkiyi sitenizden indirdiim günden itibaren playlistimin vazgecilmzleri arasinda yerini aldi,severek dinliyorum.yolunuza devam edin.vokal arkadasin ses rengi çok güzel ve ingilizcesi de gayet düzgün.tebrik ederim.
 
ya ben ne zamandan beri fortunayı netten arıyorum bugün aklıma turkrockta olabileceği geldi şunu söylemeliyimki aralistede sizi ilk dinlediğimde acaip etkşlendim çok kaliteli bi müzğiniz ar ayrıca evanescence fanı olmamında bunda etkisi var vokalinizin sesi süper tarzınız zaten mükemmel bence sizde bi amatör gruptan çok daha fazlası var ayrıca eskişehirede gelirseniz çok sevinirim bide sizinle tanıırsam süper olur çok iyisiniz aynen devam albümünüzü çıkartın ilk alacak kişilerden birisi ben olcam
 
Geri
Üst