Yazılı sınav yok, sistem değişti arkadaşlar. Direk kursa yazılıyorsunuz, sonra direksiyon sınavına giriyorsunuz B ehliyetiniz varsa(Aynı şey A2 sahibi olup , B sınıfı ehliyet alacaklar için de geçerli..Direksiyon sınavındaki kurallar da değişti eskiye göre. Hatta en son yasa değişikliğiyle motosiklet ehliyetleri 3 sınıfa ayrıldı. 15bg'e kadar, 35bg'e kadar ve 35bg üstü olarak.Bu yasa ne zaman uygulamaya geçecek bilmiyorum maalesef. Şuan direksiyon sınavları da şöyle
:
Ayrıca kurs ücreti, direksiyon sınav harcı(Geçen sene 50 Tl idi, kurs benden 80 almaya çalıştı,başka bi kursa sordum 110 dedi felan, milii eğitimin sitesinde bildiriliyor her sene ne kadar olduğu kazıklanmayın kurslara), ehliyeti çıkarmak için vergi dairesine harç(geçen sene 110 lira civarıydı) ve son olarak da ehliyet tekardan basılacağı için kart parası(Geçen sene 107 Lira idi, evet yanlış duymadınız küçücük kart 107 lira) hepsi bu 🙂
Gördüğüm kadarıyla da Ankaradasınız, Kaan Tuna ile görüşün derim. Ankaradaki en iyi motosiklet eğitmenidir benim gözümde, eğitim almadan başlamayın mümkünse. Ayrıca youtubeda Altın Elbiseli Adam kanalını takip ederseniz bolca eğlenip, motosiklet hakkında bolca bilgi öğrenebilirsiniz.