@fairieswearboots kardeş haklısın ama eğer evimin kapısından çıkıp sokaklarda özgürce gezmeme amfiyi sana satan arkadaşla birlikte izin verecekseniz bende iki çift laf söylemek isterim. Yoksa kabakuvvette sen haklısın..
Birincisi beni tanımadan etmeden yaptığın iq seviyesi ile ilgili kışkırtmana gerçekten anlam veremiyorum. Neyse kişi kendinden bilir işi derler...
Amfinin yurtdışı fiyatları şu şekilde;
1963 re-issue Fender Vibroverb Amp Made in U.S.A.
Bunu google a yazdım ilk çıkan linke tıkladım yoksa çoktur yani. Hani 1000 $ civarına bunu alırsın. Sonra Amerikadan alışveriş siteleri var onlar vasıtası ile gümrük ve kargo ödeyerek getirtirsin. Bankadan para transferi yapmana gerek yok. Dediğin yasak ikinci el dışında sıfır şeyler için geçerli, Tv yada oyun konsolu yada beyaz eşya vs. Dediğin gibi yurtdışından amfi getirmek ( ikinici el yada sıfır ) yasak olsa Thomann dan sipariş ettiğin amfi kapına kadar gelmez. Sanırım bu sitede de thomann dan gırla alışveriş yapan adamlar vardır. Ve sanırım ikinci el getirenlerde vardır ama bu gerçekten gereksiz konu çünkü yurtdışı alışveriş siteleri getiriyor, google a yazdığında da bir sürü çıkar karşına. Onları arayıp sor doğrusunu öğren.
Şimdi hesap şu 1000 $amfiye verdin, 200 $ vergi verdin, 250 $kargo verdin = 1450 $amfi kapında.
Yani senin amfiyi öyle ptp olmayan, düz, sıradan, herhangi bir kolleksiyon değeri olmayan, rare kategorisinde olmayan bir amfiyi 2750 $ verdikten sonra U.S.A. e uçakla gidip, orada gezip tatil yapıp, amfiyide gelirken yanımızda getirerek de alabiliriz. Hani bu da bir seçenek.
Ben şahsen 2750 $verecek olsam ve bu modele takık olsam şu amfiyi alırdım; Tamam seninkinden bir parça daha pahalı ama verdiğim paraya değsin derdim.
Fender Vibroverb 64 Custom Amp 2005 Blackface
Hemde Avrupada 220 V ile de çalışıyor, Fransaya uçak bileti gidiş dönüş 700 TL yani yaklaşık 230 $ ( önceden aldığında ) gider pazarlık eder amfiyi alır birde Pariste ressamlar tepesinde portakallı ördek ve şarap eşliğinde güzel bir yemek yedikten sonra geri dönerdim.
Bu arada iq su yüksek arkadaşım Kanadaya gideceksin madem orada 220 V amfi bir işine yaramayacak, e U.S.A. dede 1000 $ a 110 unu satıyorlar algısı vergisi olmadan.. Yaaaaanii sende haklısın bende böyle bir amfiyi öyle bir gitarla takas etsem şu anda kabullenemezdim durumu. İq su yüksek arkadaş.
Üslubunuz tek başına yeterli aslında cevap vermemek için de neyse son olarak bir iki şey düzeltip gideyim, arkamdan kendi kendinize oynarsınız.
Bu meseleyi ilk başlatan kişi ile Ümit tanışıyorlar ve aralarındaki problemleri ben bilemem. Kimsenin kimseye "kabadayılık" tasladığı falan yok göstermeye çalıştığınız gibi. Ne kadar zekice, bir de ek olarak "pahalıya sattığını ortaya çıkardık diye bizi tehdit ediyorlar" izlenimi vermeye çalışmalar falan. Çok şirin gerçekten.
Sıfır demedim, ikinci el elektronik alet almak yasak dedim. Çarpıtıp işin içine thomann'dan sıfır amfi alma meselesini sokup haklı çıkmaya çalışıyorsunuz, yine sivri zeka belirtileri.
Aracı firma bedavaya mı getiriyor bu amfiyi dışarıdan alıp? Kendiniz banka havale ücreti ödeyerek alsanız daha uygun fiyata gelir muhtemelen.
Fiyatları daha önce de dediğim gibi nadiren ebay'e düştüğünde 1400 dolar civarı oluyor, inatla 1000'e çekmeye çalışmayın boşuna.
Zaten bulacağınız amfi de bunun aynısı olmaycak, versiyonlardan bahsettik, açın biraz araştırın.
Argümanını korumaya çalıştığınız arkadaşınız gibi saygısız şekilde "sen" diye hitap etmeyi de bırakın. Sadece bana değil, tanımadığınız herkese. Hayatta çok işinize yarayacaktır.
"Portakallı ördek" bu arada pik noktası oldu, bol şans diliyorum aşağılarda.
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: