Bazı Kore modelleri şuanki Epi Standart'lar ile kıyaslanmaması gereken modeller. Yalnız Gibson ile Epiphone'u saptaki çatlak açısından aynı kefeye koymanızı kabul edemeyeceğim. Sizin sapı çatlak Epi sattığınız fiyata sapı çatlak Gibson Studio aylardır 3000 liradan ilanda bekliyor. Bence her çatlağı aynı görmemek gerek, hala sizin gitarın hasarının yukarıdaki ilandaki hasardan daha farklı olabileceğini düşünüyorum. İşin içine diğer faktörler de girince karşılaştırmanın doğruluğu şaşıyor biraz. (ara sıra ilanı yeniliyor sahibi)
Asıl konu 1700 e sapı altlı üstlü çatlamış epi alınır mı alınmaz mı ? Sonuç olarak pazarlık payını falan da düşünürsem cebimde param olsa ve epi lp seven birisi olsam 1200-1300'e luthier kontrollü alıp tamir ettirmeyi düşünebilirdim(o da gitarda kullanıma bağlı eksiklik yoksa, perdeler sağlamsa vb). Yalnız 1800-2200 tl arası bolca Epi Standart var. Bir çoğu kozmetik olarak çok güzel değil ama hasarsız gitarlar. Sanırım önceliğim bunlar olurdu hasarı tamir ettirmeye, boya vernik attırmaya uğraşmak yerine. İz de kalacak çünkü orada sap baştan boyanmazsa. Baştan boya da maliyeti artırır zımpara yap, boyayı çıkar falan derken.Gibson Les Paul Studio Plus - En Uygun Gibson Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 785287887
Gibson Les Paul Studio Plus - İkinci El Gibson marka gitar ilanları en uygun fiyatlarla ilan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
Bu Gibson'u almayı da düşündüm ama farklı bi gitar aldığım için es geçtim ama bu gitardaki catlak çok farklı, bu kronik kafa açısı hatalı Gibson çatlağı, diğerinden çok daha farklı aslında tam olarak benim verdiğim video örneklerindeki çatlak bu genelde de böyle kafadan kırılır Gibson gitarlar, Epiler bile bu konuda daha az açılı olduğu için daha az hasarlı oluyor. Yani benim de düşüncem bu fiyatın pazarlıkta başlangıç fiyatı olduğu açıkçası. Yaptırma maliyetiyle toplam 1600 1700 civarı olacaksa bu kondisyonda güzel flamed maple bi Epiphone alınabilir. Akşam elimdeki Ibanez'in ve sattığım Epinin fotolarını yüklemeye çalışacağım bilgisayarda bulabilirsem. Ama bu ilândaki Epiye daha yakın ve tamir edilmiş durumda benim örneklerim. Tanıdık bi luthierle küçük bi maliyetle yaptırılabilir.