ilanın sahibine mesaj atmıştım bugün,gitarın ısrarla japon üretimi olduğunu düşünüyor.Maison markasının kore markası olduğunu 80-90’larda kore’de çokça bu tip marka olduğunu yazdım.Bana “google’da maison japon diye aratın” şeklinde bir cevap yazdı.Ben de kendisine “reverb,ebay gibi sitelere baktınız mı,oralarda da maisonlar için made in korea yazar,ben bugüne kadar hiç japon maison görmedim oralarda” yazdım.Tekrar dönüş yapmadı.
Fiyata gelecek olursak kore squier’lara 4000 yazan var,çin squier’a 4500 yazan bir arkadaş var(bu konuda da ilanı mevcut hatta),hepsini geçtim 1000 tl etmeyecek ucuz işçilik+kalitesiz parçalarla üretilmiş ne idüğü belirsiz gitarlara sırf vintage denilerek 6000-7000 tl isteyenler varken (ki çok değil eko-orpheus-teisco gibi muadilleri 700-800 tl gibi rakamlara gidiyordu 3 yıl öncesine kadar),şuan bu gitarın fiyatına abartı diyemiyorum.Ben vermem.İlk gitarım 90’lardan kalma bir maison süper strattı.işçilik olarak da ton olarak da çöp diyebileceğim bir gitardı.Gövde plywood(kontrplak)’du.Les paul kasaları nasıl olur bilemem ancak 4500 tl’ye biraz zorlayarak mim fender ya da kore epiphone les paul standard bulabilirsiniz.Sarı sitede 1 tane 90’lar kore epiphone standard var.2004 üretimi olan bir tanesini kullanmıştım ve gerçekten harika gitardı.Ben şu piyasada açıkçası çok az aletin fiyatını gerçekçi buluyorum şuan