Abartı Ilanlar

Yazılanları yeni okuyorum. Olayın buralara kadar gelip bir makara/tşşk konusu haline geleceğini tahmin etmemiştim ama bu piyasada maalesef abartı ilanların er geç bu tarz platformlara düştüğünü biliyorum.

Geçtiğimiz günlerde bu şahıs ilanıma gelip kendi gitarıyla kafa kafaya takas teklifinde bulunmuştur. Kendisine gitarların denk olmadığını ve zaten takas düşünmediğimi açıkça ifade etmeme rağmen; ısrarcı, agresif ve haddini aşan bir tavırla sağda solda asılsız yorumlar yapmaya, konuyu buralara taşımaya başlamış. Hem enstrümanı takasla benden koparmak için can atmak hem de hayır cevabını alınca kuyruk acısıyla ilan baltalamaya çalışmak tam bir iki yüzlülük ve çelişkidir. Ben seninle muhatap olmak zorunda mıyım? Burada kimsin, nesin, necisin belli bile değil.

Benim gitarımı nasıl ve ne kadara ilana açtığım, işine gelmeyen hiç kimseyi zerre ilgilendirmez. Türkiye piyasasında bugün ESP Standard Horizon modellerine 200 bin TL'nin üzerinde fahiş rakamlar yazıldığını ben de görüyorum ve hiçbirinin bu abartılı rakamları hak etmediğinin gayet farkındayım. Ancak herkesin 200k üzeri yazdığı bir piyasa ortamında, ben de kendi malıma durduk yere daha aşağıda bir rakam yazacak değilim. Piyasada her zaman fırsatlar vardır; tek ESP Horizon bende yok. Gitarı fildişi kulelerine yerleştirdiğim falan da yok, sonuçta değerini bulan her ürün gibi bu da alınıp satılabilen bir enstrümandır. Benim amacım piyasayı şişirmek değil; enstrümanın değerini bilen ciddi bir alıcı geldiğinde zaten düzgünce oturulur, adil ve gerçekçi rakamı neyse konuşulur, anlaşılır.

Buradaki asıl mesele fiyat değil, sergilenen karakterdir. Gerçek müzisyenlere saygım sonsuzdur. Sırf ret cevabı aldığı için sosyal platformlarda mahalle delisi gibi karalamalar yapan bu şahsı ise son kez uyarıyorum: Kendi işine bak, git gitarınla ne halin varsa gör. Elindeki gitarla ortalıkta gezip kendini hak sahibi sanan, yaşıtım da dengim de olmayan çoluk çocukla ve bu seviyesiz polemiklerle harcayacak vaktim yok. Konuyu da uzatma.

Gerçek müzisyenler ve ciddi alıcılar iletişime geçebilir, gerisi benden uzak dursun.
Öncelikle denk olmadıgına neye göre karar veriyorsun dostum ? Anlamıyorum ortaya koy anlat bilelim nasıl üstün oldugunu belgesi var mı benimkinde var belgeyi koy ortaya uzatma neyden yapıldigini bilelim malinin yoksa ne söylersen boş ben koyarım sen koyabilir misin ? Yok abi 1940 ların gitarı bence daha efsane hatta taş devrinden de bazı gitar örnekleri var daha iyi bence. Bende sana derim sorun yok kendi malını övmek için başkasinin malini aşağlayinca nasıl bir tepki alacagini bekliyorsun ? hadsizlik yapan sensin malını boş övme koy belgeleri konuş ben ortaya koyarım . Yurt dışı fiyatınada demin baktım 3000 doları geçmiyor 😀 abartmaya devam boş muhabbedi kesin belgeri ortaya koyun esp strandar = esp e2 övme fazla

Son düzenleme:

Üsluplar çok kötü tartışmanın iki tarafında da. İkinize de bazı açılardan hak versem de kimsenin arkasından atıp tutmaya gerek yok hocam. Yaş küçük olabilir ama fazla çocuksu ve nefret dolu bir tavır. Bende o var bu var onda yok bilmem ne. Adam istemezse takas etmez, isterse 1 milyon dolara satar. Olayı kişisel algılamanızı anlamadım? Denk gitarlar değil der, bu onun için doğrudur. Senin için doğru olmayabilir. Her şey fiyat ya da kağıt üzeri specler de değil.

Boomer tarafa da sözüm var ki beni benden alan bu oldu. Headstocktaki mirasın ruhu ne demek abi ya iyice saçmalamaya başladınız. Üzerinde ESP yazan köprüm var ilgilenirsen...
Logo yalamayı ne zaman bırakacaksınız? Üzerinde Zort yazsa bir önemi yok ya, valla bak. İnanın bana. 'Gitar çalıyorum' yerine 'Fender çalıyorum' diyen beyaz götlü amerikalılardan bir farkınız olmalı bence ya.

Logo yalamayı ne zaman bırakacaksınız? Üzerinde Zort yazsa bir önemi yok ya, valla bak.
O kişiden kişiye değişiyor. Ortalamanın üstü gitarcı tayfanın illaki marka takıntısı olur, çok çok normal o. Kimi jackson usa hayaliyle yaşar, kimi custom shop gibson, kimisi de butik markaların dışına çıkmaz.

Diğer gitarlar kötü anlamına gelmez de o logo bazen duygusal olarak bile olsa çok anlam ifade ediyor.

Esp candır🤘

Üsluplar çok kötü tartışmanın iki tarafında da. İkinize de bazı açılardan hak versem de kimsenin arkasından atıp tutmaya gerek yok hocam. Yaş küçük olabilir ama fazla çocuksu ve nefret dolu bir tavır. Bende o var bu var onda yok bilmem ne. Adam istemezse takas etmez, isterse 1 milyon dolara satar. Olayı kişisel algılamanızı anlamadım? Denk gitarlar değil der, bu onun için doğrudur. Senin için doğru olmayabilir. Her şey fiyat ya da kağıt üzeri specler de değil.

Boomer tarafa da sözüm var ki beni benden alan bu oldu. Headstocktaki mirasın ruhu ne demek abi ya iyice saçmalamaya başladınız. Üzerinde ESP yazan köprüm var ilgilenirsen...
Logo yalamayı ne zaman bırakacaksınız? Üzerinde Zort yazsa bir önemi yok ya, valla bak. İnanın bana. 'Gitar çalıyorum' yerine 'Fender çalıyorum' diyen beyaz götlü amerikalılardan bir farkınız olmalı bence ya
Yerden göge haklısın hocam aşağladı diye benim bu sözlerim neymiş denk tutmak bile büyük bir hataymış la ne dedim sanki ? Takas edelim dedim ne yazdı bana sonra sildi engel attı korktu tabi bu üslüba sahip birinden kimse mal istemez biliyor . Kibirli elitizm krizinide kanıtlamak istiyorsa malının belgesini ortaya koysun ben koyarım ama yinede aşaglamaması gerekiyor koysun belgeyi görelim bakalım aşagımı yukarımı yoksa ben ne laf edecem

O kişiden kişiye değişiyor. Ortalamanın üstü gitarcı tayfanın illaki marka takıntısı olur, çok çok normal o. Kimi jackson usa hayaliyle yaşar, kimi custom shop gibson, kimisi de butik markaların dışına çıkmaz.

Diğer gitarlar kötü anlamına gelmez de o logo bazen duygusal olarak bile olsa çok anlam ifade ediyor.

Esp candır🤘
Haklısınız hocam benim derdim kişilerin nasıl yaşadığı degil zaten yazdım yazacagım kadar .

Geri