Valla bol keseden söylüyorsun fiyatları. Usa select serisi 2500€ normalde, şimdi baktım 3200 civarına çıkmış ki bu bile zırva fiyat, gider 2. el alırsın üçte bir fiyatına. Neresinden bakarsan bak dünya üzerinde 8000€ verilecek bir jackson yok bence.
Ben de aynı fikirdeyim lakin durum böyle. Warrior usa standart serisi bile en pahalı jackson'dır. Bir de custom shop'u düşün yani. Zuhal en aşağı 7000 euro der kar yapması için. Normalde atıyorum 1000 dolarlık gitarın onlara gelişi 350-400 dolar. Ona göre vergi-gelir giderler eleman maaşları dükkan kirası filan ekleyip 1000 dolara satıyorlar. Dore'de çalışanlar schecter'ları biz neredeyse 3/1 fiyatına alıyoruz diyor. Guitar center'in 2. el ürünleri ölü fiyata alması gibi yani.. hepsi aynı mantık custom shop'ta orana bakılırsa az bile kazanıyorlar 🙂 Bir de şöyle bir şey var, zuhal'e siparişler toptan geliyor gemi yoluyla yani cs jackson ile select serisi aynı partide geliyor. Abd'de yapılma süresi + zuhal ne zaman toptan mal isterse dediği için custom shop bekleme süresi avrupa pazarı için abuk sabuk sürelere uzuyor. Bir de bariz yanlış sipariş hatalar zinciri var. Adam inlaysız jackson yazısı istiyor misal, aynen normal sedefli jackson yazısı ile gönderiyorlar. Kırmızı renkli jackson yazısı istiyorlar yine sedef gönderiyorlar. Kafasında custom shop yazmasın diyorlar yine yanlış geliyor 🙂 Finlandiya için 2009 siparişli böyle bir jackson görmüştüm sahibi daha önceki hikayeleri bildiği için pes etmiş. Sedefli jackson yazısına tamam demiş. Hatta abd'de ikamet eden birisi, kv1 yaptırıyor gri mustaine gitarının replikası. Yine knobların yeri uygun olmuyor. 1 vol 2 tone istiyorsun 1 vol 1 tone geliyor gitar filan.. Yine beyaz yazılı toothpaste logo istemiş, inlaylı jackson yazıp göndermişler 🙂 Adam 3 kere geri göndermiş. yıllar yıllar sürmüş yapımı 🙂 Öbür forumda obican varsa sor, fazlasını anlatsın. Tr'den sipariş ettirip de zuhalden jackson alan yoktur zaten. Muhtemelen abd sabit adresi olan birisinin üstünden yaptırır yaptırırsa.