Abartı Ilanlar

Reverb fiyatları en düşük 9500-10000 usd bandında, fiyat yüksek piyasasına göre biraz yüksek ama çok ta değil gibi.
Reverbdekiler de kafayı yemiş bulunmaktalar. Bizdekilerle hiç fark yok. Bu arada 4400 dolara ben bulabiliyorum reverbde.... Hem de P4 camo desenliyi 🤌 Türk lirasıyla 170k gibi bir rakam çıkıyor. Gayet iyi bir rakam. Ve olması gereken rakam aslında.
1 yıl içinde satılmazsa Avusturyaya gidip alıcam en sonunda bi jpm yoksa kafayı yerim 😀

Reverb fiyatları en düşük 9500-10000 usd bandında, fiyat yüksek piyasasına göre biraz yüksek ama çok ta değil gibi.

Reverb'de öyle birbirini görüp gaza gelen çok oluyor ama asıl hikaye o şekilde ilerlemiyor. Asıl olay şu kısım:

1743695542909.webp

Şu adam da iki yıldır satamamış mesela farklı rengini (güya bu daha nadirmiş ama benim bir bilgim yok): https://reverb.com/item/71369681-ibanez-jpm100-p3-john-petrucci-signature-1997-1998-p3-graphic

Benim rüya gitarım bu, 450k param olsa alırım… Fakat gitarın ederi 200k.
O da hak ettiğinden değil nadirliğinden…
450k gerçekten artık ‘ebenin anısı’ kategorisinde.
450k’ ya araba/motor alabiliyorsunuz… Veya 20k civarı kiralık bir evde 2 seneye yakın oturabiliyorsunuz… Küçük bir dünya turu da yapabiliyorsun…
İnsanlarda fiyat algısı yok. Ya da gerçekten satılmasını istemiyorlar…
177600 eklentisini görüntüle

O arkadaşın zaten ilanlarını incelerseniz fahiş fiyatlı ve nadir bircok ekipman görebilirsiniz. Ben satılmasi için değil de hobi olarak böyle bir sergileme ve ilgi çekme taraftarı olduğu kanaatindeyim. Bu işten para kazanan biri olduğunu yani biseyler sattığını düşünmüyorum..
Geçen sene reverb ya da ebayde çok kolay satabilecegini, Tr'de çok büyük bir fantezi olduğunu belirttim kendisine bu fiyatların.. belli ki niyet satmak değil..
O yüzden çok takılmayın bence...

Türkiye'de bir şeyi son fiyatını yazarak satmak çok zor onu da göz önünde bulundurmak lazim.

Mesela diyelim ki piyasasi 15.000-20.000 TL olan bir ürüne hizli satilsin 13.000 TL son fiyatli bir ilan çıktınız. Gidip fiyatı daha da indirmeye calisan pazarlık teklif eden oluyor. Onun yerine 18.000 yazip pazarlik istediginde yavas yavaş düşüp 13.000 e inerseniz daha cekici geliyor bizim alıcılara. Mecburen pazarlik payi koyduruyorlar fiyatlara. Yazan son fiyat uygun olsa bile pazarlik yapmadan almama aliskanligi var bizde.

Geri