Abidik - Gubidik Görünümlü Bir Amfi Yapayım Diyorum, Bi Fikri Olan Dalsın Içeri

Yahu güvenemedim bir türlü, olur mu olmaz mı. Siteden selahattin abiye danıştım(amfi yapımcısı) yine bi lambalı head parası çıkar onu amfiye dönüştürmek için dedi. 150-200 tl radyoya vermem gerek + 400 civarıda amfi yapımı. 600 lira, ki bu fiyata zaten istediğim gibi bir head yaptırabilirim. Bi hayallerimizi yapamıycaz mı arkadaş.

transistorlu diyor ama dikkat.
Yukarıda mesajda yazdığım gibi, lambalı radyoyu lambalı amfiye dönüştürmek için en bi lambalı amfi parası çıkıyomuş. Ki bu işi daha önce yapan hemen hemen kimse yok. Bende aklıma ilk gelen fikri yapacağım. Yani içine transistörlü bir amfi yerleştireceğim. Asıl amacım o sesi, radyonun speak'ırından duymak. Nasıl güzeldir kimbilir. 🙂

Biraz önce Digitech rp200a prosesörümü söktüm ve keyfim yerine geldi. Bu kadar kompakt bi cihaz olacağını düşünmemiştim. Geriye sadece radyoyu almak kaldı. Radyoyu aldıktan sonra içerisine, fotoğrafta gördüğünüz devreyi yerleştirince olay bitmiş oluyor.

IMG00045-20120623-1659.webp IMG00046-20120623-1700.webp

Merhabalar, Lambalı Radyolar(Çalışır durumda) pahalı oyuncaklardır, ki her lambalı radyoyu amfiye dönüştürüp randıman alabileceğinizi sanmıyorum. Tavsiyem sadece kutuyu kullanıp kartı(devreyi) hazır bir amfiden entegre etmek olacaktır. Kutu bulmak içinse bit pazarlarını ya da antika görünümlü radyoları araştırmanızı tavsiye ederim. Elimde Tangsheng'in portatif amfisi var ilerleyen zamanda benzer bir uygulama yapmayı planlıyorum.

Sen beni dinle, git bit pazarına, düşür ucuzundan Dinakord, Sonakord bir ampullü, kaplamasına makyajı bas. İşine geldiği gibi de modlat, icabında torununa miras bırak.😉

Mdf'den yapmak niyetindeydim ama akşama kadar gezmeme rağmen sadece 1 yerde buldum ve -altın tozundan yapılıyor galiba- metresine 120 lira dedi. Düşündüm taşındım aklıma ayakkabı kutusu geldi. İşte ortaya 5 saatin sonunda bu çıktı.
IMG00052-20120625-2229.webp
IMG00058-20120625-2301.webp
IMG00059-20120625-2301.webp
IMG00060-20120625-2302.webp

Resimler çok net değil ama gördüğüm kadarıyla ilginç bir tasarım olmuş. Lakin, mdf'nin acaip fiyatına rağmen, içimde bununla yetinmeyecekmişsin gibi bir his var.

Resimler çok net değil ama gördüğüm kadarıyla ilginç bir tasarım olmuş. Lakin, mdf'nin acaip fiyatına rağmen, içimde bununla yetinmeyecekmişsin gibi bir his var.
Hoş bi kutu yapana kadar, bence bunla idare ederim. Resimler net değil kusura bakmayın artık. Ayakkabı kutusuyla ancak bu kadar oldu, nası olmuş sizce?

Benim şahsen böyle ufak tefek dizaynlara sempatim vardır. Hem sevimli, yük hafifleten hem de işlevsel olunca da ayrı bir güzelliği oluyor. Tekrardan tebrikler!
Gerçekten ilgilenenlere teşekkür ederim.
Ayrıca lambalı radyo konusunu bi süreliğine kapadım sonra tekrar açılacak hiç merak etmeyin.
Sırada rp200a prosesörüm var, onuda elden geçirmek gerek. 🙂

Tekrar merhaba konuyu takip eden herkese.
Yukarıda ki son hale göre epey değişiklik yaptım. Biraz sade olsun istedim ve takdir edersiniz ki karton kutudan yapılmış olduğundan pekde dayanıklı değildi.
2 gün önce mdf'den 2 adet kabin yaptık. birisi head ampli için diğeride 40'ar wattlık iki speaker için.
Buyrun fotoğraflar. Yorumlarınız benim için önemli, lütfen esirgemeyin.
1.webp
2.webp
3.webp
4.webp
5.webp

Sevimli veya antikadan çok biraz standart olmuş bu kez bence. Kötü anlamında söylemiyorum. El becerisi işi sonuçta. Ben yapmaya kalksam becebilir miyim, garanti veremem.
Fikir bazında, ön panelde kumaşçıların "tüvit" tabir ettiği tweed kumaşlardan kullansan daha hoş olurdu gibi geliyor. (bkz. http://www.biggerbids.com/members/images/10901/public/2664006_wheat.jpg veya http://www.voodooamps.com/home/Portals/0/Images/GrillCloth/BlackMatrixV6302010.jpg )

Dış kaplamayı da Fender Tweed veya yılan derisi renginde yapman da ilgi çekici olabilir.

Vakit ve nakit meselesidir elbette. Benimki sadece bir fikir.

Geri