Adaptorle Ilgili Soru

Durun abiler! Filtre, dvd, telefon, ne oluyor yahu? Bitpazarı muhabbetine dönmüş burası 😀

Adama sade bir dille deyin ne gerek? Electro World mü burası?

Tam regüleli, izole eyvallah da, gerisi de gelsin hele. Marka, model, kaç mA vs. Tenis maçı izler gibi olmayalım.

Abi kral adamsin, aynen oyle. Dc guc kaynagi diyoruz adam gelmis white noise diyor. Gerekeni soyledik saniyorum, varsa eklenecek birsey eklemeni rica ediyorum.

Eger 1 veya 2 pedal icin kullanacaksan tam reguleli adaptor isini gorecektir. Fakat 3 veya daha fazla pedal icin kullanacaksan tam reguleli ve izoleli olmasi gerekir. Tek bir adaptor coklu uc ile 3 veya daha fazla pedali besledigi zaman ground loop yapma ihtimali ortaya cikiyor dolayisi ile gurultu oluyor.

Ben anlamaz, bilmez. Tek bildiğim White Noise Anthrax'ın albümünün adının bir kısmı. Biz Türküz abiler, bize sade konuşun, en fazla volt deyin, AC, DC, miliamper deyin ne olur 😀

Yazmak istemiyorum ama "yalanci" gibisinden iftiralara gelemem. Benim soyledigimin icinde bir tane yalan
ispatlayan cikarsa elini opeyim. Ama oyle kulaktan duyma iftiralarla ve alakasiz bilgiler yazarak degil.
Senin benim soyledigine "YANLIS" dedigin her sey esasen yanlis. Bilmiyorsan Almanya'da git bir profesorune
sor bakalim. En basitinden sunu sor profesorune: "SARJ ALETI" ile "DC POWER SUPPLY"
arasinda ne fark varmis anlatsin bakalim. Telefonu bilgisayarin USB portuna baglayinca da sarj oluyor, demek ki
her bir USB portu ayni zamanda "SARJ ALETI" olarak tasarlanmis demek ki. Oyle bir konusuyorsun ki, acaba
nereden ogrenmis bunlari diye anlayamiyorum. Okulda ogrenmedigin kesin, zira en basit 1. sinif elektroniginden
bile haberin yok.
Bakin bakalim neymis sarj aleti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_external_power_supply

Ben de 10 senedir gitar caliyorum, ama gidip de Joe Satriani'ye gitar artisligi taslamam. Senin su an yaptigin
bu, ona gore, kimle konustugunun farkinda degilsin. Sana elektrik elektronikte doktoram var, ve 10 senedir
piyasada calisiyorum dedim (gerekirse daha fazla da referans veririm) ama demek ki orasini gormedin.

Neyse herkese kolay gelsin. Kusura bakmayin bu yazim icin, yalan iftiraya kesinlikle gelemem.

Dayanamadim yine yazacagim. Yahu arkadas sen beni yanlis anliyorsun, saniyorsun ki senin ozgecmisinle, bilginle kendimi kiyasliyorum. Senin kim oldugun beni ilgilendirmedigi gibi benim kim oldugumda seni ilgilendirmez. Bizim burda hep derdimiz yanlis bilgi verilmesin. Sen dunyanin en bilgili insanisindir burda yanlis bilgi verdinmi orda dur deriz, ben veya diger arkadaslar. Ben diyorum ki senin soyledigin seylerin hemen hemen hepsi ya hatali ya da yanlis yerde soylenmis seyler.
Adam demis ki;

9v adaptör alacağım, Sağa sola bir iki pedal taşıdığımda bu adaptörü kullanmak istiyorum.

Sen telefon SARJ ALETI onermissin. YANLIS. Ne gerilim uygun ne de akim, OLMAZ, jackida degistirsen olmaz, inanmayan arkadas varsa 11 haziranda Turkiye' ye geliyorum deneyebiliriz. Sarj aleti ile dc guc kaynagi arasindaki farki bilmiyorsun.

YANLIS. Bu sekilde voltaj dalgalanmasi en kalitesiz adaptor ile bile mumkun degil. Mumkun olsa bile 7-12 V arasinda 5 volt fark var, nasil farketmez.

YANLIS. Bahsedilen guc kaynagindan kaynakli dip gurultunun sebebi, regulesiz olmasi dolayisi ile dc icindeki ac bilesendir. Bahsettigin gurultu cesitlerinin sebebi kesinlikle guc kaynagi degil, engelleme yolu guc kaynagi icindeki filtreler degildir.

Sen hala dc guc kaynagi ile sarj devresini karistiriyorsun. Burdan butun arkadaslara soruyorum. Hepiniz gitar pedali kullaniyorsunuz ve bu pedallari cesitli markalardaki guc kaynaklari ile besliyorsunuz. Hanginizin guc kaynaginda Ferrite bead(Kablonun etrafinda ferrit halka) bulunuyor ?????

YANLIS. Filtre ile dogrultulmus AC deki dalgalanmayi olduremessin. Dunyanin en kaliteli malzemesini de kullansan farketmez. Filtre devresi ile amaclanan salinimin regulatorun limit degerleri icinde kalmasini saglamaktir.

Bunun icin izoleli guc kaynagi dedik, bunun filtre ile regulator ile alakasi yok.

ALAKASIZ. Bahsettigimiz dc guc kaynaklarinda L-C veya R-C filtre kullanilmiyor. Cunku amac bir frekansi veya gurultuyu filtrelemek degil, gerilim dalgalanmasini azaltmak.

Yapma, yalan soyleme, manipule etme, durust ol. Yapacaksan da yanlis bilgilendirme insanlari bilmiyorsan sus, elektrik bu sakasi olmaz.

Son düzenleme:
Yazmak istemiyorum ama "yalanci" gibisinden iftiralara gelemem. Benim soyledigimin icinde bir tane yalan
ispatlayan cikarsa elini opeyim. Ama oyle kulaktan duyma iftiralarla ve alakasiz bilgiler yazarak degil.
Senin benim soyledigine "YANLIS" dedigin her sey esasen yanlis. Bilmiyorsan Almanya'da git bir profesorune
sor bakalim. En basitinden sunu sor profesorune: "SARJ ALETI" ile "DC POWER SUPPLY"
arasinda ne fark varmis anlatsin bakalim. Telefonu bilgisayarin USB portuna baglayinca da sarj oluyor, demek ki
her bir USB portu ayni zamanda "SARJ ALETI" olarak tasarlanmis demek ki. Oyle bir konusuyorsun ki, acaba
nereden ogrenmis bunlari diye anlayamiyorum. Okulda ogrenmedigin kesin, zira en basit 1. sinif elektroniginden
bile haberin yok.
Bakin bakalim neymis sarj aleti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_external_power_supply

Ben de 10 senedir gitar caliyorum, ama gidip de Joe Satriani'ye gitar artisligi taslamam. Senin su an yaptigin
bu, ona gore, kimle konustugunun farkinda degilsin. Sana elektrik elektronikte doktoram var, ve 10 senedir
piyasada calisiyorum dedim (gerekirse daha fazla da referans veririm) ama demek ki orasini gormedin.

Neyse herkese kolay gelsin. Kusura bakmayin bu yazim icin, yalan iftiraya kesinlikle gelemem.

Bende wikipedia linki nezaman gelecek diyordum 😀 Yalniz burda sarj aletinin ne oldugunu anlatmiyor ki be guzel kardesim, harici guc kaynaklarinda uluslararasi protokoller anlatilmis. Allah sasirtmasin el surctu galiba yada dalginlik yine 😀 Simdi cok yogunum musait olunca anlatirim farki neymis, hatta guzel kaynaklar bulayim da wikipedia falan mazallah inanmassin sonra 😀

Geri