aileyi elektro gitar almaya nasıl ikna edebilirim

  • Konuyu açan Konuyu açan Ahmet97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lisedeyim, 5 6 aydır klasik gitar kursuna gidiyorum, ve kısa sürede inanılmaz geliştim (notalar, akorlar, ve ritimler falan).
hayatım boyunca elektro gitar çalmam diyordum ta ki arkadaşımın gitarını deneyene kadar...
Ondan sonraki ilk kurs gününde hocamla konuştum;
''ben elektro gitar çalmak istiyorum'' dedim, hocam da kurstaki elektro gitarı denemek için verdi ve bir method kitabından zaten ezbere bildiğim rock şarkılardan çalmamı istedi, çaldım.
Sadece penaya alışmam gerekiyor, onun dışında gayet iyi olduğumu söyledi.
Ben de eve gidip babama ''baba ben elektro gitar dersi almak istiyorum, bana gitar alır mısın?'' dedim
ve tabii ki bir sürü (bana göre boş) bahaneyle gitar almayacağını söyledi. (komşular rahatsız olur, derslerine zaman ayırmazsın, klasik gitar daha iyi)
boş bahaneler diyorum çünkü bırakın komşuların rahatsız olmasını evdekilerin rahatsız olmayacağı bir ses düzeyinde çalacağımı söylememe rağmen beni anlamak istemiyor.
Ayrıca ben zaten gün içerisinde derslere ekstra zaman ayırmıyorum genelde telefonda zaman geçiriyorum, o yüzden tam tersine ekran süremi, günlük stresimi azaltır diyorum ama sonuç aynı.
Ayrıca okulda bir müzik grubumuz var, sahnede o kadar elektro gitarın, bassın yanında sandalyede oturarak klasikle akor basmak istemiyorum, zaten klasik müziği sevmiyorum ama bir türlü babamı ikna edemiyorun .
Bana yardım olabilecek birileri olabilir diye bu siteye yeni kayıt oldum umarım en kısa sürede cevap alırım.
 

Geri
Üst