Akai mpk mini mi almalıyım yoksa arturia minilab 3 mü almalıyım?

Merhaba. Ben fl studiodan phonk beat yapıyorum da sizce akai mpk mini mi daha iyidir yoksa arturia minilab 3 mü daha iyidir? Birinin drum pad olarak avantajı var diğerinin de tuşları daha iyi

Bu mini serilerinin tuşları normal klavye tuşlarına göre daha küçük oluyor. İlerleyen zamanda zorluk çıkartıyor. Bende Korg Mini midi klavye almıştım, sonrasında Arturia Keylab'a (mini olmayan Essentials modeline) geçtim. Keşke en başta onu alsaymışım boşuna para kaybı oldu.

Bu mini serilerinin tuşları normal klavye tuşlarına göre daha küçük oluyor. İlerleyen zamanda zorluk çıkartıyor. Bende Korg Mini midi klavye almıştım, sonrasında Arturia Keylab'a (mini olmayan Essentials modeline) geçtim. Keşke en başta onu alsaymışım boşuna para kaybı oldu.
Kesinlikle katılıyorum. Arturia Minilab 3 kullandım. Akai'ye göre daha iyiydi. Ama oyuncak. Küçüçük ve cok kalitesiz tuşları var her ikisinin de. Pad'ler de oyuncak. Tek güzelliği, çok hafif. Ordan oraya taşıyacaksanız bir avantaj olabilir bu. Onun dışında, 25 tuş ama "mini olmayan" modellere bakın. Arturia'yı alır almaz elden çıkardım. Paraya yazık oldu.
6 yaşında çocuk ellerine sahip değilseniz, herhangi bir markanın mini modelini düşünmeyin derim.

Kesinlikle katılıyorum. Arturia Minilab 3 kullandım. Akai'ye göre daha iyiydi. Ama oyuncak. Küçüçük ve cok kalitesiz tuşları var her ikisinin de. Pad'ler de oyuncak. Tek güzelliği, çok hafif. Ordan oraya taşıyacaksanız bir avantaj olabilir bu. Onun dışında, 25 tuş ama "mini olmayan" modellere bakın. Arturia'yı alır almaz elden çıkardım. Paraya yazık oldu.
6 yaşında çocuk ellerine sahip değilseniz, herhangi bir markanın mini modelini düşünmeyin derim.

Mesela minilab 3 ile phonk beat yapılır mı?
Hiç böyle bir deneyiminiz oldu mu?

Keylab de phonk müzik yapılabilir mi?
Birde keylab artıları ve eksilerini sayabilir misiniz?

Akai Mpk Mini 2 modelini 4 yıldır kullanıyorum ben.
Pad'leri gayet kaliteli. Neredeyse MPC modelleri kadar iyi. Tuşesi kontrol için yeterli. Bu konuda fazla bir beklenti olmamalı. Çünkü cihazın hedefi bu değil. Uygun fiyatı da göz önüne alınırsa zaten mümkün değil.

Bu cihazın amacı küçük ve çok fonksiyonlu olması. Bu kadar küçük ve taşınması kolay bir cihazla, A/B geçişi sayesinde 16 adet pad ataması, 8 adet knob ataması, arpej modları, pratik oktav geçişleri, padlere sample veya seslerin dışında ekstra komutlar atama, mixer'de kanallar arasında hızlıca gezinme özelliği, hazır presetleri kaydedip istediğin zaman kullanıma çağırma gibi özellikleri var. Beat yapımından mixine kadar kullanıyorum ben.

Tuşe beklentisi olan zaten daha iyi bir cihaza yönelebilir, ancak akai mpk mini, tam bir kontrol uzmanı.

Geri