Şu an telecasterimde takılı olan tel kendisi. Bir kaç sene önce 4 liraya almıştım şu sıralar 7-8 lira bandında. Kalitesi belli fiyattan ve menşeiden ötürü ama şunu da söyleyim genelde tercih edilen tellere şu anda en az 50 TL ödediğimizi düşünürsek tam bir f/p ürünü. Kalitesini zaten gitara takmadan eline sarımsız tellerini aldığında anlıyorsun.. Haa ama şunu da söyleyim Ernie Ball 50-55 TLyse bu telin fiyatı en az 30 TL olmalı derim ki fiyatı zaten max. 8 TL. Şu açıdanda düşünmek gerek çok fazla gitarın varsa işini çok rahat görür. Keza Ernie Ball vb. tellerde maksimum iki hafta tam verim alıyorsun 1 ay sonra da illa değiştirmek gerekiyor, bunu 2 haftadır kullanıyorum kararma yok ama sanki kondisyonu hafiften düşmeye başladı. Önce ki senelerde çok rahat 1 ay çıkartmıştı sonra gitarı sattım ne oldu bilmiyorum 😀 Her şeyi bırakıp 2 hafta da bir değiştirsen bile olur hatta hafta da bir değiştirsen bile karlı ve sürekli yeni tel ile çalıyorsun. Ben geçen ay 1 tane 0.10 akustik, 2 tane 9-42, 1 tane de 10-46 almıştım, yedek olsun diye dün akşam 2 tane daha sipariş verdim.
Haa Elixiri havada karada tokatlar demiyorum ama sezarın hakkı sezara 😀