Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
42TL ÜRÜN VE +71TL KARGO parasıyla birlikte 110liraya geliyor 3 paket Daddario EXL110(10-46) fikirlerinizi alabilir miyim Türkiye de 300tl yapıyor kandırılasım var. Bu satıcının profilinde var
Ernie Ball satan da var tr ye göre yarı fiyatına. 2200 sipariş 4.8/5 yıldız baya da fotoğraf var ama sahte diyen %1 lik kısım da var paket aynı değil diyenler falan. Büyük ihtimal sahtedir. Belki deneyip memnun kalmış olan vardır diye foruma sorayım dedim.
Temu/Aliexpress'te satılan Orphee'nin 9-42 setini ilk defa taktım bugün. İlginç şekilde, teller beklediğimden kalın çıktı. Normalde ucuz tellerde, yazandan daha ince tel vardır, bu sayede malzemeden çalarak kar yaparlar. Ayrıca, şunu da farkettim. Alt 3 tel (sargısız olanlar yani), aynı markanın 11-50 setindeki 3 tel ile tamamen aynı.
Özet olarak, Orphee'nin 3 farklı kalınlık seti olarak sattığı tellerin sargısız telleri birbirinin aynı ve, 10-13-17 kalınlığında. Ama sargılı tellerde ölçülere sadık davranmışlar. Kesin bilgi yayalım.
Amazon threadinde de söyledim burada da söylüyorum. Ya güvenilir müzik marketlerden kendiniz alın, ya da luthierinizin markaların kendisinden ya da bu müzik marketlerden toptan aldığı telleri kullanın. Üç beş kuruş için sahte tel kullanma riskine göz yummak, sahne ve kayıtlarda tonunuzun mahvolmasına izin vermek çok akıl dışı bi yaklaşım.
O zaman kişinin keyfine, duymak istediği tona, ve telin ömrünün kısa olmasını ve (sizin yazdığınız yoruma göre) yanlış kalınlıkta olmasını umursayıp umursamamasına göre değişir.
Eskiden Orphee alıyordum 9-42si ince mi teli hep kopuyordu, daha kalın setleri tavsiye edebilirim, 10 ve 11de bu sorunu yaşamadım, ton o kadar parlak değil ama taze olarak iş görüyor, bütçe önemliyse 10 ve 11 olan serilerden alabilirsiniz. Diğer markalar bence de sahtedir...